Putin: Ukraynalı pilotların kullanacağı F-16, üçüncü ülkelerden kalkarsa nerede bulunursa bulunsun meşru hedef haline gelir

Eninde sonunda Ukrayna'ya verilecek F-16'ların tıpkı diğer Batılı ekipmanlar gibi Rusya tarafından imha edileceğini söyleyen Putin, bunların Rusya'ya karşı üçüncü ülkelerin havaalanlarını kullanmaları halinde meşru hedef olacağını belirtti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Rusya'nın Ukrayna'dan sonra Avrupa'ya saldırma planlarına ilişkin iddiaları "saçmalık" diye niteleyen Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO'nun Ukrayna'ya vereceği Amerikan yapımı F-16 savaş uçakları hakkında da konuştu.

Ukrayna'da görev almak üzere eğitilen personel dahil olmak üzere Rus savaş pilotları için 344. Eğitim Merkezi'nin bulunduğu Torzhok hava üssünü ziyaret eden Putin, "F-16'ları teslim ederlerse bunun savaş alanındaki durumu değiştirmeyeceğini sanırım siz diğerlerinden daha iyi biliyorsunuz" diyerek ekledi: "Tankları, zırhlı araçları ve çoklu fırlatma roket sistemleri dahil diğer ekipmanları yok ettiğimiz gibi bu uçakları da yok edeceğiz."

Pek çok NATO üyesi ülke, F-16'larını Kiev'e bağışlama sözü verip Ukraynalı pilotları bunları uçurmaları için eğitti, ancak henüz teslimat yapmadı. Moskova, Batı'yı, nükleer kapasiteli jetlerin sahaya sürülmesinin Ukrayna ihtilafının kabul edilemez şekilde tırmanması anlamına geleceği konusunda uyarmıştı.

'ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDE ÜSLENEN F-16'LARA GELİNCE'

Ukraynalı pilotlar tarafından uçurulan ancak üçüncü ülkelerde üslenen F-16'ların yine de Rusya için meşru hedefler olacağını belirten Putin, "Elbette üçüncü ülkelerin havaalanlarından kullanılırlarsa, nerede bulunurlarsa bulunsunlar bizim için meşru bir hedef haline gelirler" dedi.

Rusya lideri, F-16'nın potansiyel olarak nükleer silah taşıyabileceğinin farkında olduklarını ve bunun muharebe operasyonlarında dikkate alacaklarını sözlerine ekledi.

'RUSYA ŞANTAJIYLA VATANDAŞLARINDAN PARA KOPARIYORLAR'

Batılı yetkililerin Kiev'e yardımların devam etmesini isterken "Ukrayna'nın savaş alanında yenilmesi halinde Rusya'nın durmayacağı" iddiasını dillendirmesine de değinen Putin, Rusya'nın savunma harcamaları ile NATO ordularının bütçeleri arasındaki eşitsizliğe dikkat çekti.

"Bu tam bir saçmalık. Ukrayna'dan sonra Avrupa'ya saldıracağımız iddiaları tamamen saçmalıktır ve kendi halklarına onların parasını çalmak için gözdağı vermektir" değerlendirmesini yapan Rusya lideri, "ABD'nin Doğu Avrupa'daki uyduları" diye nitelediği Polonya, Çek Cumhuriyeti veya Baltık ülkelerine yönelik olası Rusya saldırısına dair konuşmalara şu tepkiyi gösterdi: "Ek harcamalar koparmak, bu yükü omuzlarına yıkmak için vatandaşlarını korkutmaya çalışan hükümetlerin propagandasından başka bir şey değil."

'ABD SINIRIMIZA DAYANDI, BİZ ABD SINIRLARINA GİTTİK Mİ?'

NATO'nun Rusya'nın sınırlarına doğru genişlediğini, Rusya'nın ise yalnızca "tarihi toprakları üzerindeki halklarını koruduğunu" söyleyen Putin, "Sınırlarımıza kadar geldiler… Okyanusu aşıp ABD sınırlarına mı gittik? Hayır, bize yaklaşıyorlar ve çok yaklaştılar" dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN