Dünya

Dünya Haberleri

Onlara 'Duran Baba' diyorlar! 12 yıldır bir kez bile oturmadı... Neden ayakta durduğunu böyle açıkladı

2007 Travel Channel serisi Culture Shock'un bir bölümünde sunucu Shenaz Treasuryvala, 'Baba' adı verilen ilginç bir güruhla buluşmak için Hindistan'ın Mumbai şehrini ziyaret etti. Burada 12 yıldır bir kez bile oturmamış olan bir adamla karşılaşan sunucunun sonrasında öğrendikleri, onu da izleyenleri de şaşkına çevirdi.

Squid Game yıldızına taciz soruşturması

Squid Game'in 001'i Oh Yeong-su taciz suçlamasıyla karşı karşıya. Hakkında soruşturma açılan 78 yaşındaki oyuncu ise bir yıldır gündemde olan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

50 bin yaşındaki bir virüsü canlandırdılar: Kutupların erimesiyle kadim virüsler ortaya saçılabilir

Dünyanın koronavirüs pandemisinden geçtiği dönemde, bilim insanlarının 48 bin 500 yaşındaki bir virüsü canlandırdığı haberi geldi. Araştırma ekibi, kutupların erimesiyle insanlara bulaşma potansiyeli bulunan kadim virüslerin ortaya çıkıp canlanabileceği uyarısını yaptı.

Küresel ısınma nedeniyle yeni hayvanlar ortaya çıktı

Bilim insanları, küresel ısınmayla beraber ortaya çıkan birçok yeni hayvan türü keşfetti.

Erdoğan ve Esad Rusya’da buluşabilir

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Erdoğan ve Esad’ın Rusya’yda görüşme olasılığı üzerine yaptığı açıklamada 'böyle bir görüşmenin Moskova'da yapılabileceğini' söyledi.

Hiç durmadan 12 gün boyunca dönen koyunların gizemi çözüldü!

Çin’in İç Moğalistan Özerk Bölgesi’ne bağlı Baotou’daki bir çiftlikte onlarca koyun bir daire oluşturarak 12 gün boyunca hiç durmadan dönmeye devam etti. Dünya manşetlerinde yerini alan görüntünün ardından Proseför Matt Bell konuya ilişkin bilimsel bir açıklama yaptı. Koyunların sağlık durumunun iyi olduğunu belirtilmesi üzerine Proseför Bell, hayvanların psikolojisinin bozulduğu için bu tepkiyi verdiğini söyledi.

Japonya'da enflasyon 40 yılın zirvesine çıktı

Japonya'da tüketici fiyatları Ekim'de yıllık yüzde 3,7 artışla beklentileri aştı. Çekirdek göstergeler de Ekim'de ekonomist beklentilerinin üzerine çıktı. Ülkede enflasyon 40 yılın zirvesine çıkarken para politikasında herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

İran'da devrim muhafızları komutanı öldürüldü

İran'da devrim muhafızları komutanlarından Nadir Birami'nin göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sırasında öldürüldüğü bildirildi.

Evlerinde tadilat yapan çift hazine buldu

İngiltere'de bir çift, evlerindeki tadilat projesi sırasında, mutfak döşemelerinin altında nadir madeni paralardan oluşan bir zula keşfetti. 295 yıllık altın sikkeler açık artırmada 852 bin 380 dolara (yaklaşık 15 milyon 862 bin TL) satıldı.

Sebebi belirsiz: Çin'de çember olan koyunlar 12 gün boyunca döndü

Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ne bağlı Baotou'daki bir çiftlikte, çember oluşturarak 12 gün boyunca dönen koyunlar gündem oldu.

Dünyanın en zengin insanlarının bir günü...

Onlar dünyanın en çok konuşulan insanları, servetleri ve mülkleriyle herkesin dikkatini çeken milyarderler…

Dünya Nüfusu Açıklandı!

Birleşmiş Milletler, dünya nüfusunun bugün itibarıyla 8 milyar kişiye ulaştığını açıkladı.

Fransa’da çığır açan tedavi: Burnu kolunda yeniden çıktı

Fransa’da kanser hastalığı nedeniyle burnunun büyük bölümünü kaybeden bir kadın, çığır açan bir tedaviyle yeni burnuna kavuştu. Burun örneği kolunda deri altına nakledilen, ardından da yüzüne yerleştirilen kadın, yıllar sonra yeniden koku almanın heyecanını yaşıyor.

Doktorlar şoke oldu: Patlamamış el bombası Rus askerin göğüs kafesine sıkıştı

Rus asker Nikolay Pasenko, Ukrayna savaşında atılan bir el bombasının göğüs kafesine sıkışmasıyla tıp dünyasını şaşkına çevirdi. Koruyucu kıyafetler giyen doktorlar, el bombasının her an patlama riski nedeniyle askerin hayatını kurtarmak için kendi hayatlarını riske attı.

Tarihte bilinen ilk cümle tarakta bulundu!

Antik Lachish kentinde yapılan kazılarda bulunan M.Ö. 1700 yılından kalma tarağın üzerinde, Proto-Kenan alfabesinde yazılmış bir cümle keşfedildi. Tarağın sahibine 'bitlerinden kurtulması' temennisini içeren yazı, tarihte bilinen ilk cümle.

Dünya nefesini tuttu! Çin'in roketi kontrolden çıktı! Türkiye'ye de düşebilir

Dünya düşecek Çin roketini endişeyle takip ediyor. Roket pazartesi günü Çin'in uzay istasyonunun son modülünü taşımıştı. Ancak kontrolsüz şekilde Dünya'ya doğru düşüşe geçti. Tonlarca ağırlıktaki parça hızla düşüyor. Roket gövdesinin tam olarak nereye düşeceğini kimse bilmiyor. Türkiye’ye düşeceği yönündeki haberlere ilişkin Türkiye Uzay Ajansı'ndan (TUA) bir açıklama gelirken, sosyal medya Çin roketi paylaşımlarıyla dolmuş durumda. Bir paylaşım ise akıllara G.O.R.A filmini getirdi.

Dünyanın en tehlikeli bitkisi! Dokununca intihara sürüklüyor...

İlk olarak 1866 yılında, anavatanı Avustralya'da, bir atı sokmasıyla keşfedildi. Hayvan "İki saat içinde öldü, ancak ölmeden önce delirdi..." İşte, dünyanın en tehlikeli bitkisi: Gympie-gympie...

61 yaşındaki adam 88. evliliği için hazırlanıyor!

Endonezya'da yaşayan ve isminin Kaan olduğu açıklanan ancak yaşadığı bölgede 'Playboy Kral' olarak isimlendirilen 61 yaşındaki çiftçi, 88. evliliğini gerçekleştirmeye hazırlandığını açıkladı. Evlilikleriyle ilgili konuşan Kaan, kadınları kendisine çeken şeyin ruhsal gücü olduğunu iddia etti.

Tahıl krizi çözüldü! Buğday fiyatlarında sert şekilde düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Tahıl Sevkiyatı bugün 12'den itibaren eskisi gibi devam edecek" açıklamalarının ardından buğday fiyatlarında yüzde 6'lık sert bir düşüş görüldü.

Toplam 1245 haber.