Dünya

Dünya Haberleri

Etiyopya yarın 2016'ya girecek

Kendine has takvim kullanan Doğu Afrika ülkesi Etiyopya, yarın 2016 yılına girmeye hazırlanıyor. Ülkedeki tüm resmi kurumlar yılbaşı tatili yapacak.

Hindistan’ın adı değişti! İşte yeni ismi…

Hindistan isim değiştirdi! Peki Hindistan'ın yeni ismi ne oldu? İşte Hindistan adının tarihçesi ve ülkenin yeni adı...

Fas'ta büyük deprem: Hayatını kaybedenlerin sayısı 632'ye yükseldi

Sarsıntı, Fas'ta son 120 yılın en şiddetli depremi olarak kayıtlara geçti

Ronaldo hayranı iki Kürt hacı adayı umre yerine maça gidince gözaltına alındılar

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden Suudi Arabistan'ın Mekke kentine umreye giden iki iş insanı, En-Nasr takımında forma giyen Cristiano Ronaldo'yu görmek için gittiği Taif'te gözaltına alındı.

Gabon'da askeri darbeyle indirilen devlet başkanının evinde valizler dolusu para bulundu

Nijer'in ardından askeri darbeyle sarsılan Afrika ülkesi Gabon'da tartışmalı seçim sonrası devrilen Devlet Başkanı Ali Bongo'nun evinde banknot, CFA frangı, dolar ve euro desteleriyle dolu bavullar ve çantalar bulundu.

Uzun yıllardır efsane olarak anlatılıyordu! 'Kurt adam' sonunda görüntülendi

Almanya'daki Harz Dağları'nda turistler, hasar görmüş eski bir kalenin yanında elinde tahta bir mızrakla dolaşan 40'lı yaşlardaki çıplak adamın fotoğrafını çekti. Alman basını tarafından 'kurt adam' olarak nitelenen bu kişinin 5 yıldır ormanda ve dağlık alanda tek başına yaşadığı düşünülüyor. Adamın saç ve sakallarının uzadığı ve uzun süredir banyo yapmadığı görüldü. İlk defa görüntülenen bu adamın nasıl hayatta kaldığı merak konusu olurken, Almanya'da doğada tek başına yaşayan insanlarla ilgili efsaneler uzun yıllardır halk arasında yaygın.

Cezaevine teslim olan Trump, sabıka fotoğrafı çekilen ilk başkan olarak ABD tarihine geçti

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu iddiasıyla açılan dava kapsamında teslim oldu. Trump, Fulton İlçe Hapishanesine gelerek gözaltı işlemlerini tamamladı. Trump sabıka fotoğrafı çekilen ilk başkan olarak ABD tarihine geçti.

Vatandaşlara 'çocuk yapın' mesajı gönderildi

Çin'in Xian kentinde çocuk yapmayı teşvik etmek için vatandaşlara "tatlı aşk" mesajları gönderildi.

Hırsızlık yapan kabile üyelerini ateşte pişirip yiyorlar

Papua Yeni Gine'nin ormanlarına giren Amerikalı bir maceraperest olan Drew Binsky, medeniyetten uzak yaşayan bir kabilenin alışkanlıklarını öğrenince dehşete düştü. Binsky, kabilede hırsızlık yapan kişilerin bedenlerinin sırf cezalandırmak için ateşte pişirilerek yendiğini aktardı.

Kur'an yakanı değil, müdahalede bulunanı gözaltına aldılar

İsveç'in başkenti Stockholm'da Kur'an yakma eylemine yangın söndürme tüpüyle müdahale eden bir kadın gözaltına alındı.

Kliması bozulan yaşlı çift, tamirci beklerken öldü

Aşırı sıcaklar, yaşlı çiftin ölümüne neden oldu. Kliması bozulan çiftin cansız bedenleri, tamircinin geleceği gün bulundu.

Gökten para yağdı! Rüşvet paralarını pencereden halka dağıttı

Brezilya'nın Candido Mendes şehrinin tanınmış meclis üyelerinden bir tanesi olan Sabaha Filho, belediye başkanının kendisine sunduğu rüşveti reddetti. Bunun ardından oldukça etkileyici bir hamlede bulundu. Filho, toplamda 300 bin Brezilya reali (yaklaşık 1 milyon 663 bin 127 TL) değerindeki bu rüşveti, pencereden aşağıya atarak halka dağıttı.

Dubai'de Dünyanın En Uzun Arabası Trafiğe Çıktı

Dubai'de trafiğe çıkan dünyanın en uzun arabası olarak bilinen Hummer tipi araç ilginç anlara neden oldu. Büyük olduğu için manevra yapamayan aracın sürücüsüne polisler yardım etti. O anlar sosyal medyada defalarca kez tıklandı.

Yunanistan'da F16 depoları patladı

Yunanistan'da devam eden orman yangını, Nea Anchialos'taki askeri üsse yaklaşarak büyük patlamalara neden oldu

DSÖ açıkladı: Dünya nüfusunun yarısı risk altında!

Dünya Sağlık Örgütü Tropikal Hastalıklar Birim Başkanı Dr. Raman Velayudhan, “Dünya nüfusunun yaklaşık yarısı dang virüsü riski altındadır ve bu virüs yaklaşık 129 ülkeyi etkilemektedir” dedi.

Anne babaları sarsan video: 9 yaşındaki kızlarını yetişkin olarak gördüler! Ailelerin anlattıkları kan dondurdu...

Geçtiğimiz haftalarda çocukların fotoğraflarının sosyal medyadan paylaşılmasının nelere yol açabileceğini gösteren bir video izlenme rekorları kırarken, aileler yaşadıkları korkunç deneyimleri anlattı...

Son dakika: Rusya tüm dünyaya duyurdu: Tüm gemiler askeri sayılacak!

Rusya Savunma Bakanlığı, 20 Temmuz'dan itibaren Ukrayna limanlarına seyahat eden tüm gemiler askeri yük taşıyıcı olarak değerlendirileceğini duyurdu.

Çinliler 100 yaşına kadar yaşamak için bunu yapıyor

Çinliler 100 yaşına kadar yaşamak için vücudu sıfırlama tuşu olduğunu açıkladıkları bu hareketi yapıyor.

'The Simpsons yeni bir savaşı öngördü' iddiası; Sonbaharda bakın neler olacak!

The Simpsons büyük olayları gerçekleşmeden yıllar önce tahmin etmekle sürekli gündeme geldi. 34 yıllık bir yayın hayatı olan dizinin Titan denizaltı faciası, koronavirüs pandemisi ve Donald Trump'ın başkanlığını bildiği öne sürüldü. Son olarak 'The Simpsons yeni bir savaşı öngördü' iddiası ortaya atıldı! İşte detaylar.

Toplam 1240 haber.