Dünya

Dünya Haberleri

Medvedev: 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, NATO zirvesindeki, Ukrayna'ya silah yardımlarına devam edilmesi ve yardımların artırılması kararları için, “Bu bir çıkmaz sokak. 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor” dedi.

Dünyanın en soğuk yeri neresi? Dünyanın en soğuk 5 yeri

Araştırmalara göre dünyada hayatın devam ettiği en soğuk yerleşim yeri olarak Rusya'da bulunan Oymyakon köyü.

Danimarkalı Kürt popstar on binlerce kişiye halay çektirdi

Danimarkalı Kürt şarkıcı Tobias Rahim, dev konserinde on binlerce dinleyicisine zılgıtlar eşliğinde 'govend' oynattı.

Papa Francis'ten İsveç'te Kuran yakılmasına tepki

İsveç'te Kuran'ın yakılmasına tepki gösteren Papa Francis, Kuran-ı Kerim'in yakılmasının kendisini öfkelendirdiğini söyledi. Katoliklerin ruhani lideri, "İfade özgürlüğü asla başkalarını hor görmenin bir aracı olarak kullanılmamalı" dedi.

Belediye Başkanı Timsahla Evlendi

Meksika'nın San Pedro Huamelula Belediye Başkanı Victor Hugo Sosa Garcia, halka şans getirmesi için gelinlik giydirilen timsahla evlendi. Müzik ve danslar eşliğinde festival havasında geçen düğüne şehir halkı büyük ilgi gösterdi. Gelenek, 1789 yılından beri süregelen bir barış simgesidir.

Şeytan taşlarken kendinden geçen hacı, el değneğiyle şeytana savaş açtı

Bir hacı, şeytan taşlarken kendinden geçerek el değneğiyle adeta şeytana savaş açtı. O ana ilişkin görüntüler kısa sürede sosyal medyada en çok izlenenler arasına girdi.

Ali Erbaş açıkladı! 25 Türk vatandaşı Mekke'de vefat etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kutsal topraklarda görevli personel ile birlikte 92 bini aşkın Türk vatandaşının hacı olduğunu belirtti.

Kimsenin doğum günü yoktu... O ülkeden yeni yasa! Herkes 1 gün içerisinde 1 veya 2 yaş gençleşti!

Yaş sayma yöntemleri genel itibarıyla ülkeler arasında farklılık göstermemesine rağmen Doğu Asya ülkelerinin bazılarında bu durum farklı. Güney Kore de geleneksel yaş sayma yöntemleriyle yaş hesaplayan bir ülkeydi. Yeni çıkartılan yasayla birlikte Güney Kore'deki insanlar 1 ila 2 yaş gençleşmiş oldu.

Dünyanın En Küçük Çantası 63 Bin Dolara Satıldı

Moda anlayışının her geçen gün değiştiği dünyada iğne deliğinden geçebilecek boyutta bir çanta üretildi. Brooklyn merkezli MSCHF grubu tarafından yapılan çanta, bir deniz tuzu tanesinden daha küçük boyutlara sahip. Çanta, mikro ölçekli plastik parçaları 3B yazdırmak için kullanılan bir üretim teknolojisi olan iki fotonlu polimerizasyon kullanılarak yapıldı. Çanta, dijital ekranla donatılmış bir mikroskopla birlikte 63 bin dolara satıldı.

Fransa'da sokaklar alev alev…

Fransa'da genç sürücünün öldürülmesini ardından çıkan olaylarda 18 kişi gözaltına alındı.

İsveç'te aşağılık provokasyon! Polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yakıldı

Kurban Bayramı'nda İsveç'ten İslam'a yönelik çirkin saldırı gerçekleşti. Başkent Stokholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı! Provokasyon polis kontrolünde gerçekleşti.

İtalya'da '88' numaralı forma giymek yasaklandı

İtalya'da Nazi lideri Adolf Hitler'i çağrıştırdığı gerekçesiyle futbolcuların forma numarası olarak "88"i almasına yasak getirildi

Uçak motoru havaalanı çalışanını yuttu

San Antonio Uluslararası Havaalanı'nda uçağının motorunun akımına kapılan bir havaalanı çalışanı feci şekilde can verdi.

İki haftada 20 kişiyi öldüren “Dünyanın en çok aranan maymunu” tutuklandı... Başına ödül bile konulmuştu

“Dünyanın en çok aranan maymunu” Hindistan’da 2 haftada 20 kişiyi öldürmesi üzerine dünya manşetlerindeki yerini almıştı. Vahşi maymunun nihayet tutuklandığı açıklandı. Sakinleştirici iğneyle etkisi hale getirilen maymun kafese kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Wagner grubunun darbe girişimine karşı Putin'e desteğini iletti

Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in darbe girişimi gündemi sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Bu bir darbedir, yanıtımız çok sert olacak

Paralı asker grubu Wagner'in isyan başlatmasının ardından Rusya lideri Putin kameralar karşısına çıktı. Putin, "Askerlerimiz halkımızın güvenliği için mücadele edecek, tüm güçlerin birliğine ihtiyacımız var. Bu bir darbedir; talimatı verdim, isyana kalkışanlar hesap verecek. Yanıtımız çok sert olacak" ifadelerini kullandı.

Rusya'da darbe ihtimaline karşı askeri araçlar sokağa indi: Wagner grubu nedir, ne kadar askerden oluşuyor?

Rusya'nın paralı askerleri olarak bilinen Wagner Grubu, Vladimir Putin'in özel ordusu olarak da tanımlanabilir. Wagner grubunun 25 bin askeri gücü bulunduğu konuşuluyor. Grup, özel askeri müteahhitlerin resmi olarak yasak olduğu Rusya'da yasaların ötesinde faaliyet gösteriyor. PMC Wagner olarak da bilinen Wagner Grubu, bir Rus paramiliter örgütüdür. Çeşitli şekillerde özel bir askeri şirket, bir paralı asker ağı veya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in fiili bir özel ordusu olarak tanımlanıyor. Grubun, Putin'le yakın bağları olan bir iş adamı olan Yevgeny Prigozhin'e ait olduğuna veya finanse edildiğine inanılıyor.

Bilim insanları keşfetti: Güneş'ten bile daha sıcak gök cismi

Bilim insanları, ısısı 7 bin 730 santigrat dereceyi aşan bu gök cismine ‘WD0032-317B’ ismini verdi.

Evliyken kaçırılan kadın 9 yıl sonra esaretten kurtuldu: Eşiyle nikah tazeledi

IŞİD’in 9 yıl önce Irak’ın Sincar kentinde kaçırdığı Yezidi Samiya Simo, 9 yıl sonra esaretten kurtuldu. Simo, birkaç ay evli kaldığı eşiyle nikah tazeledi.

Toplam 1240 haber.