Dünya diken üstünde! Gözler bugün yeniden toplanacak savaş kabinesinden çıkacak kararda

İran'ın 300'e yakın füze ve İHA ile İsrail'e düzenlediği 'Gerçek Vaat' operasyonu dünyayı büyük bir tedirginliğe sevk ederken, Tel Aviv'de hazırlıklar sürüyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İsrail'in dün gece yapılan savaş kabinesi toplantısından sonuç çıkmazken, gözler bugün yeniden toplanacak kabineye çevrildi. İran'a yönelik muhtemel adımların değerlendirileceği toplantı öncesi ABD bölgesel bir savaşa yol açabilecek büyük bir saldırıyı önlemek için İsrail'i ikna etmeye çalışıyor.

İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlenen saldırıya misilleme olarak İsrail'e onlarca İHA ve füze göndermesi sonrası gözler Tel Aviv'de.

HAGARİ: SALDIRI VE SAVUNMA ALANINDA TÜM SEÇENEKLER MASADA

İran'a nasıl bir yanıt vereceği merakla beklenen İsrail'de dün gece savaş kabinesinin toplantısından sonuç çıkmadı. İsrailli yetkililer, saatler süren toplantıda İran'a kesin olarak yanıt verilmesine karar verildiğini ama bunun yöntemi ve zamanlamasıyla ilgili tartışmalar olduğunu aktardı.

 Bazı savaş kabinesi üyelerinin İran'a hemen yanıt verilmemesinden ve yalnız hareket edilmemesinden yana olduğu kaydedildi. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari ise saldırı ve savunma alanında tüm seçeneklerin masada olduğunu duyurdu

SAVAŞ KABİNESİ YENİDEN TOPLANIYOR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün TSİ 1400'da savaş kabinesini yeniden toplayacak ve İran'a yönelik muhtemel adımları değerlendirecek.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN