Dünya

Dünya Haberleri

Pakistan'da Tarladan Poşetlerle Doğalgaz Topluyorlar

Pakistan'ın Banda Davud Şah kasabasında halk, yüzeye yakın çıkan doğalgazı tarladan eve poşetle taşıyor.

2023 için “belirsiz bir cehennem” uyarısı yapıldı

Avrupa Birliği'nden (AB) tarihi iklim değişikliği uyarısı geldi. “2022, tarihin en sıcak 5’inci yılı oldu” denilen son yıllık raporda “2022 cehennemi”nin altını çizildi; 2023 için “belirsiz bir cehennem” uyarısı yapıldı.

Kuzey Afrika'nın en büyük kabilelerinden Amaziğ-Berberiler, 2973 yılına girdi

Fas - Cezayir bölgesinde yaşayan Amaziğ-Berberiler, yerel takvimlerine göre 2973 yılına girdi.

NASA, dünyadan 100 milyon ışık yılı mesafede yaşama elverişli bir gezegen keşfetti

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), dünyaya yaklaşık 100 ışık yılı mesafedeki bir yıldız etrafında dönen ve yaşama elverişli dünya boyutunda bir öte gezegen keşfetti.

Mısır'da artan fiyatlara hükümetten tavuk ayağı tavsiyesi

Mısır lirasının dolar karşısında ciddi bir değer kaybına uğraması ve ülkede artan gıda fiyatları halkı zor durumda bırakırken, Kahire hükümetinden alternatif bir çözüm önerisi geldi. Gıda fiyatlarının yükselişine dair yapılan eleştirilere, "Tavuk ayağı sağlığınıza ve bütçenize iyi gelir" şekilde yanıt verildi.

Baba, çocuklarının velayetini kazanmak için cinsiyetini değiştirdi

Yasal olarak cinsiyetini kadın olarak değiştirdiği Cuenca nüfus müdürlüğünün önünde medyaya konuşan bir baba, Ekvador hukuk sisteminin annelerin tarafını tutması, babaları ise cezalandırması nedeniyle çocuklarının velayetini kazanmak için bu yola başvurduğunu söyledi.

Prens Harry, kitabında Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü ve utanç duymadığını yazdı

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry, 10 Ocak'ta yayımlanacak anı kitabında, Afganistan'daki görevi sırasında 25 kişiyi öldürdüğünü ve bundan utanç duymadığını belirtti.

Danimarka'da Bebekler Neden Dışarıda Uyutuluyor?

Soğuk iklime sahip olmasıyla bilinen Danimarka'ya turistik seyahatte bulunan bir Türk vatandaşı, anne ve babalarının bebeklerini bir yere girmeden önce soğukta yalnız başına dışarıda bıraktığını görünce şaşkına uğradı. Konuyu araştıran genç, "Sırf bağışıklık kazanması için dışardaki mikroorganizmalara ve soğuğa karşı. Hatta evdeyken bile balkona koyup öyle uyutuyorlar" dedi.

Kabe'ye kar mı yağdı? Nihat Hatipoğlu 'bu görüntüyü de ben çektim' diyerek paylaştı

Mekke'de sağanak yağış sonrası sosyal medyada Kabe'de kar yağdığı görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerin fake olduğu ortaya çıkarken Kabe'de bulunan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Bu görüntüyü de ben çektim. Sevgi ve dua ile" diyerek karla karışık yağmurun videosunu paylaştı.

'Türkiye Suriye'den çekilecek' iddiası

Suriye medyası, Moskova'da yapılan görüşmelerin ardından Türkiye'nin Suriye'deki tüm askerlerini çekmeyi kabul ettiğini öne sürdü

Dünya 2023 yılına merhaba dedi

Yeni Zelanda her sene olduğu gibi yeni yılı ilk karşılayan ülke oldu, Avustralya Sydney'de takvimler değişmeden üç saat önce gökyüzünü havai fişekler aydınlattı.

2022'de 66 gazeteci öldürüldü

Uluslararası Basın Enstitüsü, 2022’nin gazetecilerin güvenliği acısından çok "yıkıcı" bir yıl olduğuna dikkati çekerek, bu yıl 66 gazeteci ve basın çalışanın mesleğini yaparken öldürüldüğünü açıkladı.

İç savaşın sürdüğü Suriye'de Noel vakti! Kutlama yapıyorlar

Yıllardır iç savaşla mücadele eden Suriye'den Noel kutlamaları görüntüleri geldi. Sokakların süslendiği ve bazı Suriyelilerin Noel baba giysisi ile bando çaldığı görüldü.

Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında silahlı saldırı: 2 can kaybı

Fransa'nın başkenti Paris'te otoyolda etrafa ateş açılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'nin hedef alındığı belirtilen saldırıyı gerçekleştiren kişinin yakalandığı bildirildi.

Japonya'da yoğun kar yağışları: 8 ölü, 45 yaralı

Japonya'nın farklı kesimlerinde yoğun kar yağışının yol açtığı afet ve kazalarda 8 kişi öldü, 45 kişi yaralandı.

Çin'den gelen fotoğraflar dünyayı sarstı! Morglarda yer kalmadı, yeni varyant endişesi

Koronovirüsün ortaya çıkarak dünyaya yayıldığı yer olan Çin'de, son günlerde gelen haberler endişelendiriyor. 'Sıfır vaka' politikasını rafa kaldıran ülkede vakalar adeta patladı. Ölüm sayıları hızla artarken, morglarda yer kalmadı. Uzmanlar, Çin'deki varyantın daha tehlikeli bir varyanta evrilebileceğini ve böyle bir durumun ise bütün dünyayı etkisi altına alabileceği konusunda uyarıyor.

Peru'da 8 kişi öldü, 30 günlük OHAL ilan edildi

Peru'da Castillo yanlısı eylemlerde ölü sayısı 8'e yükseldi. Savunma Bakanlığı, 30 günlük OHAL kararını açıkladı.

Rusya 'Üreme Turizmini' Yasaklıyor

Rusya parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nin 14 Aralık'ta kabul ettiği yasa yürürlüğe girdiğinde, bekar erkekler ve yabancılar Rus kadınlarla taşıyıcı annelik anlaşması yapamayacak. Aynı tasarı daha önce parlamentonun alt kanadı olan Devlet Duması'nda kabul edildiğinden, yürürlüğe girmesi için sadece Devlet Başkanı Vladimir Putin'in onayı gerekiyor.

Devlet Başkanı, proje açılışında altına yaptı

Yol projesinin açılışı sırasında milli marş okunurken altına kaçıran Devlet Başkanı Mayardit, canlı yayında ekranlara geldi. O anlar milyon kez izlendi.

Toplam 1245 haber.