Dünya

Dünya Haberleri

Tahıl krizi çözüldü! Buğday fiyatlarında sert şekilde düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Tahıl Sevkiyatı bugün 12'den itibaren eskisi gibi devam edecek" açıklamalarının ardından buğday fiyatlarında yüzde 6'lık sert bir düşüş görüldü.

Rusya lideri Putin'den savaşın seyrini değiştirecek karar! Ölüm meleklerini cepheye gönderdi

Ukrayna ile devam eden savaşta henüz istediğini alamayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'ölüm melekleri' olarak adlandırılan Serov Yüksek Askeri Havacılık Okulu'ndan mezun olan kadın pilotları cepheye gönderdi.

Avrupa Birliği, 2035'te benzinli ve dizel araçları yasaklayacak

Avrupa Birliği kurumları, yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışlarının 2035'ten itibaren yasaklanması konusunda anlaşma sağladı.

Çerağ Türbesi'ne silahlı saldırı! 10'larca ölü ve yaralı var

İran'ın Şiraz kentindeki Şah Çerağ Türbesi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. Saldırganların 3 kişi olduğu öğrenildi.

İngiltere'de kuşları zombiye dönüştüren gizemli virüs paniği yaşanıyor

İngiltere'de ortaya çıkan gizemli bir virüs bulaştığı kümesteki kuşları zombiye dönüştürerek boyunlarını kırıyor. Son dönemde yaşanan olaylar güvercin sahiplerini adeta perişan ediyor.

Pakistan'da güneş tutulması esnasında çocukları kuma gömdüler! Nedenini duyanlar çok şaşırdı

Yılın ikinci ve son tutulması olan parçalı Güneş tutulması Pakistan'da yoğun ilgi gördü. Karaçi'de bulunan bazı aileler çocuklarını deniz kenarına götürerek iyileşmeleri için kuma gömdü.

İran'da kadınlar, başörtüsü yasağını fiilen kaldırdı

Mahsa Amini'nin ölümünün ardından kıyafet baskısına ayaklanan kadınlar, sokaklarda başörtüsüz gezmeye başladı. Görüntüler, 'İran'da yeni bir devrim yolda mı' sorusunu akıllara getirdi.

Sınırda bulunan 92 çıplak mülteci krizi büyüyor: ABD de devreye girdi

Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunlara geçtiğimiz günlerde eklenen sınırda bulunan 92 çıplak mülteci krizi giderek büyüyor.

Ünlü şarkıcı sahnede şarkı söylerken binlerce kişinin önünde öldü

Asıl adı Michael Benjamin olan ancak sahnede Mikaben ismini kullanan Haitili şarkıcı, Paris'te yaklaşık 10 bin kişiye konser verdiği sırada bir anda yere yığılarak hayatını kaybetti.

Afganistan Hükümet Sözcüsü Mücahid: Kürt meselesine dahil olmak istemiyoruz!

"7'nci Alimler Buluşması" konferansına "Kürt sorununun çözümü" ve "Kürdistan" kelimesi damga vurdu. Afganistan İslam Emirliği ve Taliban Sözcüsü Mevlevi Zabihullah Mücahid, konferansın ikinci günü Independent Türkçe'ye konuştu

Rusya'da savaş uçağı şehre düştü

Rusya'nın Krasnodar Bölgesi'ndeki Yeysk kentinde Su-34 tipi savaş uçağı 9 katlı binanın üzerine düştü.

Yeniden yaşam umuduyla 200 bin dolara bedenlerini donduruyorlar

ABD’de bir laboratuvar, gelecekte teknolojinin gelişmesiyle yeniden hayata dönebileceklerine inanan onlarca kişinin cansız bedenini, 200 bin dolara dondurdu.

Yemen'in başkenti Sana'da yüz binlerce kişi Mevlit Kandili'ni kutladı

Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili, Yemen'in başkenti Sana'da yüz binlerce kişi tarafından kutlandı. Başkentin Es-Sebin Meydanı'nda erkekler için, Devrim Stadyumu'nda da kadınlar için düzenlenen Mevlid-i Şerif programı yoğun ilgi gördü.

Kiev-Moskova hattı alev alev! Köprü saldırısı sonrası Ukrayna vitesi yükseltti: Bu sadece başlangıç

Ukrayna ordusu bu sabah Rusya için stratejik olarak büyük önem taşıyan Kırım Köprüsü'nü vurdu. Saldırı sonrası köprünün belli bölgelerinde çökme yaşanırken konu ile ilgili Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin partisinin Başkanı David Arakhamia "Rus kaçak inşaatı çökmeye ve alev almaya başladı. Nedeni basit, patlayıcı bir şey inşa ederseniz, er ya da geç patlayacak. Ve bu sadece başlangıç" ifadelerini kullandı.

Binance saldırıya uğradı: 100 milyon dolarlık kripto para çalındı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance saldırıya uğradığını açıkladı. Binance Smart Chain'e yapılan saldırı sonucu yaklaşık 100 milyon dolarlık kripto paranın çalındığı öğrenildi. Binance CEO'su Zhao, "Yatırımcıların paraları güvende" açıklaması yaptı.

ABD'den FETÖ'cü Enes Kanter hakkında flaş karar!

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'na "hakaret" ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan FETÖ firarisi Enes Kanter'in yargılanmasına devam edildi. ABD'li yetkililer, Kanter'in savunmasının alınması talebini reddetti.

Koronavirüs kabusu yeniden büyüyor!

Dünya üzerinde 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınında vakalar yeniden artışa geçti. Temmuz ayı ortasındaki yaz dalgasından sonra ilk büyük sıçramasını yapan salgında vaka sayıları son bir haftada yüzde 14 oranında yükseldi. Bağışıklığa ve aşıya karşı dirençli olan Omicron varyantıyla birlikte vakaların yeniden artışa geçtiğine vurgu yapan yetkililer insanların artık hastalığa yakalandıklarını bile fark etmediklerini belirtti.

Yemen'de ateşkes anlaşmasının bitmesine saatler kala çatışmalar başladı

Yemen'de ateşkesin sona ermesine saatler kala Marib kentinde Husiler ile hükümet güçleri arasında çatışmalar çıktı. Hükümet tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Instagram’ın en çok kazanan ünlüleri belli oldu

Instagram’dan en çok para kazanan ünlüler belli oldu. İşte tek bir paylaşım başına 2.4 milyon dolarları (yaklaşık 45 milyon TL) bulan tutarlarda para kazanan o isimlerin yer aldığı “2022 Instagram’ın Zenginleri Listesi”...

Toplam 1246 haber.