Dünya

Dünya Haberleri

Öldü sandılar, tabuta koydular: Cenazede nefes aldı

Ekvador Sağlık Bakanlığı, geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede öldüğü rapor edilen ve saatlerce tabutta kalan kadının yaşadığının ortaya çıkması sonrası inceleme başlattı.

İsveç'te Kur'an için saygısız karar

İsveç'te Yüksek Mahkeme, polisin "Kur'an-ı Kerim yakma yasağını" kaldıran idare mahkemesinin kararını onayladı

Gezecek ülke kalmadı, kendi ülkesini kurdu: 'Sultanımız Türkiye'yi seviyor'

Randy “R Dub!” Williams isimli bir DJ, "Gezecek ülke kalmamıştı, ben de kendi ülkemi yarattım" diyerek "Slowjamastan Cumhuriyeti"ni kurdu. Williams Türkiye basınına yansıyan haberlere de yanıt verdi.

Hesabına yanlışlıkla 132 milyon dolar yatırıldı: O kadar sıfır vardı ki korktum

Brezilya’da yaşayan 58 yaşındaki Antonio Pereira do Nascimento, banka hesabına 132 milyon dolarlık havale yapıldığını gördüğünde gözlerine inanamadı. Nascimento’nun hesabına iki banka arasındaki yanlış havale işleminden dolayı paranın gönderildiği ortaya çıktı.

ABD'de 'kırmızı alarm': Maske geri döndü

New York şehri ve civarında hava kalitesi seviyesi turuncu renkten 165 kırmızı renge çıkarıldı. Koronavirüsün sona ermesiyle veda edilen maske yeniden kullanılmaya başlandı. Öte yandan, ABD’nin 5 eyaletinde orman yangınlarına karşı 'kırmızı alarm' uyarısı yapıldı.

ABD’den ‘Suriye’de ayrı bir Kürt devleti’ açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, “ Suriye'nin kuzeyinde” ayrı bir devlet kurulmasını desteklemediklerini söyledi. Patel, Irak'ın bağımsızlığını desteklediklerini ve bu bölgedeki tehditleri de ciddiye aldıklarını söyledi.

Youtube: Seçimle ilgili asılsız iddiaları içeren içeriği kaldırmayacağız

ABD merkezli video sosyal medya platformu Youtube, yanlış ve yanıltıcı bilgilendirme yapan videoların ABD'nin gelecek seçim döneminde platformdan kaldırılmayacağını duyurdu. 2020’deki ABD Başkanlık seçimlerinde bu tip binlerce videonun kaldırıldığını ancak bundan böyle her türlü siyasi fikrin açıkça tartışılması için kaldırmayacaklarını belirtti.

Uzaylılar var mı? NASA'dan UFO’larla ilgili açıklama

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), tarihinde ilk kez "tanımlanamayan hava olayları" olarak adlandırılan ve genellikle UFO olarak bilinen nesneler üzerine halka açık basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, ABD Savunma Bakanlığı tarafından geçen sene İHA ile kaydedilen ve binaların üzerinde hızla hareket eden bir görüntü paylaşılarak, nesnenin henüz ne olduğunun tespit edilemediği belirtildi.

Yer İran! Mide ağrısıyla hastaneye başvurdu, makatından deodorant şişesi çıktı

İran'da mide ağrısıyla hastaneye başvuran bir hastanın rahatsızlığının sebebi anlaşılmayınca röntgen çekildi. Röntgen görüntülerinde, adamın içinde organlarını sıkıştıran bir deodorant şişesi bulunduğu görüldü. Makattan içeri sokulduğu anlaşılan deodorant şişesi, mide ameliyatıyla çıkarıldı.

Uzmandan 'en sıcak yıl' uyarısı

Yurt genelinde kış ayları kurak ve serin geçirildi. Yaşanan mevsim 'nerede o eski kışlar?' dedirtti. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, önümüzdeki 5 yıl içinde bir senenin, şimdiye kadarki en sıcak yıl olan 2016'dan da sıcak olmasına neredeyse kesin gözüyle bakıldığını söyledi.

Dünyada ‘Türkiye’deki seçimler’ ve ‘Erdoğan’ aratıldı

Türkiye, 28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini geride bıraktı. Google Trends verilerine göre Türkiye’deki seçimler birçok ülkede en çok aratılan kelimeler olurken, Türkiye’de ise ‘euro’, ‘Pirus Zaferi ne demek’ ve ‘döviz’ ilk üçte yer aldı.

Komşu Ülkede Savaş Çanları

İran'ın Sistan ve Belucistan eyaletinde sınır muhafızları ile Taliban güçleri arasında çatışma çıktı. Bölgeden gelen bilgilere göre, çatışmalar esnasında 2 İran sınır muhafızı ile Taliban güçlerinden 1 kişi öldü. Taliban geçici hükümeti Savunma Bakanlığı, "savaş başlatmak için bahaneler üretmenin ve olumsuz davranışlarda bulunmanın hiçbir tarafın çıkarına olmadığını" ifade ederek, Taliban yönetiminin, herhangi bir sorunu çözmenin en makul yolu olarak diyaloğu gördüğünü bildirdi.

Almanya'da Yaşadıkları Yetmiyormuş Gibi Bahçelerine 200 Bin Euroluk Meteor Düştü

Almanya'da Şahin Ailesi'nin bahçesine düşen 200 bin euro değerindeki göktaşının, 4.5 milyar yaşında olduğu belirlendi.

Depremzede çocuk Hollanda'da tek başına bulundu

Hollanda'nın güneyindeki Masstricht kentinde depremzede olduğunu söyleyen 5 yaşındaki bir Türk çocuğu yalnız halde bulundu

İşte dünyanın en pahalı dondurması! Fiyatını duyanlar hayrete düştü

Guinness Dünya Rekorları dünyanın en pahalı dondurması Byakuya'yı duyurdu. Fiyatıyla dünya rekoru kıran dondurma özel malzemeler içeriyor. Geliştirmesi 1,5 yıldan fazla süren dondurmanın fiyatına gelince... Bir aile tatilinden daha pahalıya mal olan bu dondurmanın fiyatı duyanları hayrete düşüyor!

Almanya’ya nitelikli göç netleşiyor: Üniversite mezununa hemen vize

Almanya’nın Nitelikli Göçmen Yasası netleşiyor. Mecliste görüşülmekte olan tasarıya göre; Üniversite mezunu ile IT‘cilere hemen, iki yıllık meslek eğitimini bitirene, bir uzmanlığı olana çalışma ve oturma izni verilecek. İşte Almanya'da çalışabilmenin şartları...

Neçirvan Barzani, Erdoğan'ı arayarak tebrik etti

Neçirvan Barzani, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı AK Parti'nin 14 Mayıs seçimlerinde elde ettiği başarıdan ötürü tebrik etti.

111 yıl önce batmıştı, Titanik'in enkazı ilk kez görüntülendi

Dünyanın bilinen en eski gemi enkazı olan Titanik, dijital tarama yöntemiyle görüntülendi. Atlantik'in 3.800 metre derinliğindeki enkazın dijital taramayla elde edilen görüntüleri, en ince detaylarına kadar netlik sağladı.

İsrailli eski futbolcu Pini Balili, cumhurbaşkanlığı seçimi için Tel Aviv'de oy verdi

2005-2008 arasında Sivasspor'da top oynayan ve Süper Lig'in unutulmaz isimleri arasında yer alan İsrailli Pini Balili, 2017 yılında Türk vatandaşlığına geçmişti. Balili, Tel Aviv Büyükelçiliği'nde cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu kullandı. İsrailli eski futbolcunun Türk vatandaşlığına geçtiğinden yeni haberi olan büyük bir kesim Balili'yi oy kullanırken görünce oldukça şaşırdı.

Toplam 1240 haber.