Dünya

Dünya Haberleri

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani: Kimse bizim taraftan Türkiye'ye operasyon yapamaz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, “Irak ve Kürdistan Bölgesi'nden silahlı bir grup askeri operasyon yapmak için Türkiye'ye gidemez ve Kürdistan Bölgesi'ne geri dönemez" dedi.

Barış sürecini yöneterek aşiretleri kızdıran Ürdünlü kadının hikayesi

Ürdün Milletvekili Miyade Şirim, 3 aile arasındaki anlaşmazlığı çözmeyi başardı ve davranışları şeyhlerin eleştirilerine ve insan hakları aktivistlerinin memnuniyetle karşılamasına yol açtı

İspanya'da kira artışlarına sınırlama getiren yasa tasarısı kabul edildi

İspanya'da ülke demokrasi tarihinde kira artışlarına sınırlama getiren ilk konut yasa tasarısı 167'ye karşı 176 oyla mecliste kabul edildi. Tasarının onaylanması halinde, şimdiye kadar TÜFE'ye göre belirlenen kira artışlarının 2023'te yüzde 2, 2024'te yüzde 3 ile sınırlandırılması iki yıldan fazla boş kalan evlerin emlak vergilerinin de yüzde 150'ye varan oranla artırılması öngörülüyor.

'Açlıktan ölürseniz Hz. İsa ile tanışacaksınız' diye kandırılmışlardı: Ölü sayısı 83'e yükseldi

Kenya'da açlıktan ölmeleri halinde 'Hz. İsa ile tanışacakları' vaadiyle kandırılan tarikata ilişkin süren soruşturma kapsamında ölü sayısı 83'e yükseldi. Tarikat lideri ise arama çalışmalarını sürdüren polisine en az bin ceset bulacağını iddia etti. Kenya Devlet Başkanı Ruto da duruma "Terörizmden farksız" sözüyle tepki gösterdi.

DSÖ: Sudan’da 270 kişi öldü, 2 bin 600'den fazla kişi yaralandı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Sudan’daki çatışmalarda bugüne kadar 270 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 600’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bir efsanenin sonu: Dünyanın en kalabalık ülkesi değişti

Bir efsanenin bitişi duyuruldu. BM tahminlerine göre dünyanın en kalabalık ülkesi artık Çin değil Hindistan. Bunun küresel ölçekte de büyük değişimlere yol açacağı tahmin ediliyor.

41 yaşındaki adamın tam 550 çocuğu var! Daha fazla kadını hamile bırakmasına yasak geldi

Hollanda yasaları, bağışçıların en fazla 12 kadına sperm vermesine ve en fazla 25 çocuğun babası olmasına izin veriyor.

İsrail-Lübnan krizinde son durum… Bölgede gerilim artıyor

İsrail ordusu, Lübnan'dan gelen ve İsrail hava sahasını ihlal eden bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü duyurdu.

Böylesi filmlerde olur! Tuvaletin duvarını delip... Çalışanlar, akılalmaz olayı ertesi sabah işe geldiklerinde fark ettiler

ABD'nin Washington eyaletinin Lynnwood şehrindeki bir alışveriş merkezinde Apple mağazasının bitişiğindeki kahve dükkanındaki tuvaletin duvarını delen hırsızlar, 500 bin dolar değerinde mal çaldı.

Uçaktan ‘kobra’ çıktı! Pilot panik halde acil iniş yaptı

Güney Afrikalı bir pilot seyir esnasında koltuğunun altında kobra yılanı olduğunu fark edince acil iniş yaptı.

Rusya'da korkutan deprem! 6.9 büyüklüğündeki sarsıntı halkı sokaklara döktü, yapılarda büyük hasar meydana geldi

Rusya'nın Kamçatka bölgesinde 6.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Şiddetli sarsıntının ardından bölge sakinleri kendilerini sokağa atarken, yapılan ilk incelemede hiçbir binanın yıkılmadığı ancak birçok yapıda derin çatlaklar meydana geldiği belirtildi. Ülkede yaşananların ardından kriz masası oluşturulurken, artçı sarsıntıların sürdüğü bildirildi.

55 yaşındaki müzik öğretmeni, beyin ameliyatını 4 saat boyunca gitar çalarak geçirdi

Meksika'da beyin tümörü nedeniyle ameliyat olan 55 yaşındaki müzik öğretmeni, cerrahın operasyonu gerçekleştirdiği esnada hastanın bilincinin açık olması gerektiğini belirtmesi üzerine 4 saat boyunca gitar çalmayı tercih etti.

Avrupa Ülkesinde Hamza Yusuf, ilk Müslüman başbakan oldu

İskoç Ulusal Partisinin yeni lideri Hamza Yusuf, parlamentodaki oylamanın ardından İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı oldu.

Venedik'te üç katlı binadan kanala atlayan turist aranıyor: 'Aptallık sertifikası verilecek'

İtalya'nın Venedik kentinde 'viral video' çekmek için bir binanın çatısından kanala atlayan turist aranıyor. Belediye Başkanı, 'idiot' dediği bu kişinin arandığını, hakkında suç duyurusunda bulunulacağını ve 'aptallık sertifikası' verileceğini söyledi.

Putin dublör mü kullanıyor? Aynı zamanlarda çekilen 3 fotoğraf akılları kurcalıyor

Rusya Devlet Başkana Vladimir Putin'in geçen hafta Mariupol ziyaretinden servis edilen fotoğraflar tartışma konusu oldu. Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko, görüntülerdeki kişinin Putin'in dublörü olduğunu ileri sürdü. Putin'in 1 ay arayla çekilen karelerini yan yana getiren Ukraynalı isim, Rus liderin çenesindeki farklılığa dikkat çekerek "Hangisi gerçek Putin?" sorusunu sordu.

Afganistan, Pakistan ve Tacikistan'ı sallayan şiddetli deprem

Afganistan ve Pakistan'ın kuzeyindeki, Tacikistan'ın ise güneyindeki birçok kenti sallayan 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Sarsıntının, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bile hissedildiği aktarılıdı.

Skandal sözler! Türkiye zor durumda İstanbul'u işgal edelim

Ermeni asıllı Rus siyasetçi Semyon Bagdasarov, küstahça açıklamalarda bulunarak Türkiye'nin deprem nedeniyle zor durumda olduğunu ve İstanbul'un işgal edilmesi gerektiğini söyledi.

Emeklilik Yaşını Yükselten Fransa'da Belediye Binası Ateşe Verildi

Fransan'da emeklilik yaşının büyütülmesi ile ilgili reforma karşı çıkan protestocular ülkenin en büyük üçüncü şehri olan Lyon'da belediye binasını ateşe verdi. Olaylarda 61 kişi gözaltına alındı.

Trump’tan ilginç çıkış: Salı günü tutuklanacağım

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, salı günü muhtemelen tutuklanacağını öne sürdü.

Toplam 1240 haber.