41 yaşındaki adamın tam 550 çocuğu var! Daha fazla kadını hamile bırakmasına yasak geldi

Hollanda yasaları, bağışçıların en fazla 12 kadına sperm vermesine ve en fazla 25 çocuğun babası olmasına izin veriyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

HOLLANDA'da yaşayan 41 yaşındaki müzisyen Jacob Meijer yaklaşık 550 çocuk babası oldu. Üretken bir sperm donörü olan Meijer'in başı şimdilerde ensest ilişki riskini artırdığı gerekçesiyle dertte. Hollanda bu adamı konuşuyor. Evet yanlış okumadınız Hollandalı bir müzisyen ve üretken bir sperm donörü olan Jacob Meijer yaklaşık 550 çocuk babası oldu. Hollandalı DonorKind Vakfı ise ensest riskini arttırdığı için müzisyene dava açtı. Avrupa medyasının haberlerine göre, 41 yaşındaki Jonathan Jacob Meijer, 2017'de 102 çocuk babası olduğu için kara listeye alındığı Hollanda'daki 11 klinik dahil en az 13 kliniğe sperm bağışladı.

Hollanda yasalarına göre, çok sayıda kardeşi olduğunu öğrenen çocuklar için akraba evliliği, ensest veya psikolojik sorunları önlemek için bağışçıların 25'ten fazla çocuğun babası olmasına veya 12'den fazla kadını hamile bırakmasına izin verilmiyor.

Hollanda’daki Donör Çocuk Vakfı ile sperm bankası yoluyla anne olan bir kadın, “kara listede” bulunmasına rağmen dünya çapında yüzlerce çocuğun biyolojik babası olduğu belirlenen Hollandalı sperm bağışçısı hakkında dava açtı.

Vakıf ve anneler, 41 yaşındaki Jonhatan M.‘nin artık daha fazla sperm bağışı yapmasını istemiyor.

Sperm bağışı yoluyla çocuk sahibi olan aileler, aynı bağışçıdan olan yüzlerce çocuğun ensest ya da akraba evliliği riskiyle karşı karşıya kalabileceğinden endişe duyuyor.

Hollanda yasaları, bağışçıların en fazla 12 kadına sperm vermesine ve en fazla 25 çocuğun babası olmasına izin veriyor.

Ancak Hollanda’nın Lahey kentinde yaşayan Jonathan M.‘nin, yasal engellere rağmen 102 çocuğun biyolojik babası olduğu belirlendi.

Hollanda’da kara listeye alınan ve bağış yapması yasaklanan Jonathan M., dünyadaki diğer sperm bankalarına ve kişilere sperm vermeye devam etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN