Venedik'te üç katlı binadan kanala atlayan turist aranıyor: 'Aptallık sertifikası verilecek'

İtalya'nın Venedik kentinde 'viral video' çekmek için bir binanın çatısından kanala atlayan turist aranıyor. Belediye Başkanı, 'idiot' dediği bu kişinin arandığını, hakkında suç duyurusunda bulunulacağını ve 'aptallık sertifikası' verileceğini söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İtalya'da turistlerin sosyal medyada ilgi çekmek için sergiledikleri yasadışı davranışlara bir yenisi eklendi. Venedik'te bir kişi, üç katlı bir binanın çatısından kanala atladı. Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro 'idiot' olarak nitelediği bu kişinin arandığını açıkladı.

Brugnaro'nun Twitter hesabından paylaştığı görüntülerde, binanın çatısına sadece boxer'ı ile çıkan bir erkek kanala atlıyor. Bu sırada, olayı intihar girişimi olarak yorumlayan birçok kişinin "Hayır" diye seslendiği duyuluyor. Atlayan kişi daha sonra kanaldan sokağa çıkıyor, bir arkadaşı ona havlu veriyor.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK'

Venedik Belediye Başkanı, sosyal medyada viral olan video hakkında "Bu aptal şeyleri sosyal medyada beğeni almak için yapıyorlar. Hakkında suç duyurusunda bulunmak için yasaları kullanacağız" dedi. "İdiot" olarak nitelediği bu kişinin bir turist olduğunu söyleyen Brugnaro, "Kimliğini belirlemeye, bu kişi ve sosyal medya için aşağıdan görüntülerini çeken arkadaşı hakkında suç duyurusunda bulunmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Brugnaro, turiste "aptallık sertifikası vereceğini" söyledi.

'VİDEOYU BEĞENMEYİN'

Kanala atlayan kişi ve arkadaşını tanıyanların kendilerine başvurmasını isteyen Venedik Belediye Başkanı, sosyal medya kullanıcılarına da videoyu beğenmeme çağrısında bulundu. Brugnaro, turistin özel bir konut olan binaya nasıl girdiğinin ve çatıya nasıl çıktığının tespit edilmesi için polis gönderdiğini de belirterek, "O atlayışla hayatını tehlikeye attı ama o aynı zamanda bir suçlu. Bu kentte yarattıkları tehlikeyi anlamıyorlar. Ya aşağıdan bir tekne geçiyor olsaydı?" diye tepki gösterdi.

BÜYÜK KANAL'DA SÖRF, TARİHİ MERDİVENLERDE MASERATI...

İtalya'da son dönemde, turistlerin ilgi çekmek için sergilediği 'tuhaf' davranışlardaki artış dikkat çekiyor. Venedik'te geçen yıl bazıları da çıplak olan 40'tan fazla kişi, yasak olmasına rağmen kanallarda yüzdükleri için tutuklanmıştı. Bir kişi de, Büyük Kanal'da sörf yaparken yakalanmıştı.

Roma'daki meşhur İspanyol Merdivenlerinden aşağıya skuterini atarak 25 bin dolarlık hasara yol açan Amerikalı bir turistin yanı sıra Maserati marka kiralık aracını bu merdivenlerde sürmeye kalkışan Suudi bir turiste para cezası kesilmişti.

Bir başka turist, Floransa'da sadece yayaların girebildiği Vecchio Köprüsü'nde araba sürmüş, bir diğeri Pompeii antik kentindeki kalıntıların arasına arabayla girmişti. Bazı turistler de Vatikan Müzesi'ndeki heykellere zarar vermişti. Roma'da, Kolezyum'a isimlerinin ilk harflerini yazan, yapıdan parçalar çalan turistlere de ceza kesilmişti. 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN