Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gram altın 1000 TL'nin altına düştü

Altının gram fiyatı 1000 TL'nin altına düşerken yatırımcılar altın fiyatlarının neden gerilediğine odaklandı.

Motorine bu gece yarısından itibaren 1 lira 14 kuruş indirim gelecek

Benzin ve motorin fiyatlarında indirim ve zam haberleri değişkenlik gösterirken bugün pompaya yansıyan 77 kuruşluk motorin zammının ardından araç sahiplerini sevindirecek bir haber geldi. 8 Eylül Perşembe gününden itibaren motorin grubunda 1 lira 14 kuruşluk indirim geliyor.

Abdurrahman Dilipak: İki namaz kıldın diye ekonomi düzelmez

Gazeteci Abdurrahman Dilipak, ekonomik bozukluğun nedenini toplumdaki namazdan uzaklaşmaya bağlayan Cübbeli Ahmet Hoca'yı eleştirerek namaz kılarak ekonominin düzeltilemeyeceğini söyledi.

Doğalgaz Tüketim Desteği nedir, başvuru nasıl yapılır?

Yaz aylarının son gününde elektrik ve doğalgaza zam gelmişti. Erdoğan'ın Doğalgaz Tüketim Desteği ile ilgili açıklamasının ardından Doğalgaz Tüketim Desteği hakkında detaylar merak edildi. Peki, Doğalgaz Tüketim Desteği nedir, başvuru nasıl yapılır?

‘Kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısı 470 bini aştı’

CHP’li Bekir Başevirgen, toplumun bankalara olan borçlarının rakamlarını paylaştı, “Cebinde parası kalmayan vatandaş kredi kartına yükleniyor” dedi.

Motorine bu gece bir zam daha geliyor

Motorinin fiyatı bu gece yarısından itibaren 77 kuruş artacak.

Enflasyon 24 yılın zirvesini yeniledi!

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre tüketici enflasyonu ağustosta yüzde 80,21'e yükseldi. ENAG ise enflasyonun yüzde 181,37 olduğunu hesapladı.

Yıl sonu enflasyon tahmini belli oldu

2023-2025 dönemi ekonomik hedefleri kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı.

Tüm siyasi parti seçmenleri bir konuda aynı görüşte: Düğün masrafı...

MetroPOLL Araştırma, siyasi partilerin seçmenlerine 'Düğün masraflarını karşılamakta zorlanıyor musunuz?' diye sordu. Anket sonuçlarına göre büyük çoğunluk bu soruya 'zorlanıyorum' yanıtını verdi.

Memur, emekli ve işçi maaşlarına büyük zam geliyor! İşte Erdoğan'ın işaret ettiği o tarih

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan MYK'da gündem ekonomiydi. Atılan adımlarla toplumdaki her kesimin rahatlıyacağını belirten Erdoğan'ın yeni yılda memur, işçi ve emekli maaşlarında önemli bir artış olacağını MYK üyeleriyle paylaştığı öğrenildi. İşte işaret edilen o tarih...

Dar gelirliye 1500 TL kira yardımı! 1500 liraya kadar devlet desteği ödemesi alabilirsiniz

Paralar PTT’den ödenecek! Bakanlık resmen açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlar için 1500 liraya kadar çıkan kira yardımını duyurdu. Bu kapsamda sigortalı bir işte çalışmayan ve geliri düşük olanlara ev kiralarını ödemeleri için yardım yapılacak.

Otomobil satışlarında sert düşüş

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2022 yılı Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 daralarak 48 bin 336 adete geriledi.

Benzine 1 lira 51 kuruş, motorine ise 2 lira 41 kuruş indirim yapılacak

Akaryakıta gelen zamların ardından bu kez araç sahiplerinin yüzünü güldürecek bir haber geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 51 kuruş, motorine ise 2 lira 41 kuruş indirim gelecek.

Benzine ve motorine büyük indirim geliyor

Araç sahiplerine sevindiren haber geldi. Üst üste gelen zamların ardından 2 Eylül 2022 Cuma (bu gece yarısı) itibariyle motorin ve benzinde büyük indirim olacak. Bu gece yarısından itibaren motorinde 2 lira, benzinde ise 1 lira 25 kuruş indirim geliyor. İndirim pompaya yansıyacak. Motorinin litre fiyatı 2 Eylül cuma itibariyle 26 liradan 24 liraya inecek.

Aktaş: Geçen kış 1000 lira olan doğalgaz faturası bu yıl 2113 lira

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, doğalğaz zammıyla ilgili "Geçen kış 1000 lira olan doğalgaz faturası bu yıl başka zam gelmezse, yani şimdilik 2113 lira" dedi.

Altın fiyatlarında Fed etkisi: Düşüş sürecek mi?

Altın fiyatları gerilemeye devam ediyor. Fed yetkililerinin şahin açıklamaları nedeniyle faiz artışı beklentisinin hızlanması altın fiyatlarını aşağı yönlü etkiledi. Uzmanlar güçlü doların altını baskılamaya devam edeceği görüşünde.

İç hat uçak biletlerinde tavan fiyat yükseltildi

İç hat uçak bilet ücretlerinde daha önce tek yön için 999 lira olan tavan fiyatı, bin 150 liraya yükseltildi. Sene başında bu fiyat 599 TL idi.

Doğalgaza yüzde 20 zam geldi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), eylül ayı tarifesini açıkladı. Buna göre, konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 20.4 zam geldi. Sanayi ve elektrik üretimi ile küçük ve orta işletmelerde kullanılan doğalgazın da fiyatları yüzde 50’ye yakın arttı.

Kırsalda çalışanın sigortasını devlet ödeyecek

Samsun'daki grup toplantısında partisinin tarım stratejisini anlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kırsalda çalışan kadın ve gençlerin tamamı sigortalı olacak. Sigorta primlerini devlet ödeyecek" dedi.

Toplam 2918 haber.