Tüm siyasi parti seçmenleri bir konuda aynı görüşte: Düğün masrafı...

MetroPOLL Araştırma, siyasi partilerin seçmenlerine 'Düğün masraflarını karşılamakta zorlanıyor musunuz?' diye sordu. Anket sonuçlarına göre büyük çoğunluk bu soruya 'zorlanıyorum' yanıtını verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

MetroPOLL Araştırma, bin 717 kişiyle yaptığı anketin çarpıcı sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Anket şirketi katılımcılara 'Düğün masraflarını karşılamakta zorlanıyor musunuz?' diye sordu. 'Düğün masraflarını karşılamakta zorlanıyorum' diyenlerin oranı yüzde 81.5 iken 'hayır, zorlanmıyorum' diyenlerin oranı ise yüzde 12,7  oldu. 

Ankete göre, AK Parti seçmenin yüzde 63,1'i düğün masraflarını karşılamakta zorlanırken, yüzde 29,5'i ise zorlanmadığını açıkladı. Katılımcıların yüzde 7,3'ü ise 'fikrim yok' yanıtını verdi.

CHP seçmenin yüzde 93,3'ü 'zorlanıyorum' dedi. Yüzde 2,8'i ise 'zorlanmıyorum' derken yüzde 3,9'u ise bu soruya yanıt vermedi.

İYİ Parti seçmeni düğün masraflarını karşılamakta zorlanırken diğer partiler arasında üçüncü sırada yer aldı. Ankete göre İYİ Parti seçmenin yüzde 92,2'si, 'Evet, düğün masraflarını karşılamakta zorlanıyorum' yanıtını verdi. Yüzde 3,5'i ise 'zorlanmıyorum' dedi. Yanıt vermeyenlerin oranı ise yüzde 4,3 oldu.

HDP seçmenin yüzde 92,9'u sorulan soruya 'evet' yanıtını verdi. Yüzde 1,8'i ise 'hayır' dedi. Yanıt vermeyenlerin oranı yüzde 5.3 oldu.

MHP seçmenin yüzde 70.3'ü düğün masraflarını karşılamakta zorlandıklarını belirtirken yüzde 27,1'i zorlanmadıklarını belirtti.

Saadet Partisi seçmenin yüzde 88,2'si düğün masraflarını karşılamakta zorlandıklarını açıkladı. Yüzde 11,8'i ise bu soruya yanıt vermedi.

Deva Partisi'ne oy vermeyi düşünen seçmenin yüzde 92,5'i, 'düğün masraflarını karşılamakta zorlanıyorum' dedi. Yüzde 3,8 'zorlanmıyorum' derken yüzde 3,8'i ise bu soruya yanıt vermemeyi tercih etti.

Tüm siyasi parti seçmenleri bir konuda aynı görüşte: Düğün masrafı...

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Mervan | 04 Eylül 2022 16:34

    Evet zorlanıyor insanlar gençlik olarak umutsuzuz insanlar evlenemiyir gezemiyor yaşamıyoruz biz yaşamak ve doymak arasında fark var..

BUNLARA DA BAKIN