Dar gelirliye 1500 TL kira yardımı! 1500 liraya kadar devlet desteği ödemesi alabilirsiniz

Paralar PTT'den ödenecek! Bakanlık resmen açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlar için 1500 liraya kadar çıkan kira yardımını duyurdu. Bu kapsamda sigortalı bir işte çalışmayan ve geliri düşük olanlara ev kiralarını ödemeleri için yardım yapılacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Paralar PTT’den ödenecek! Bakanlık resmen açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlar için 1500 liraya kadar çıkan kira yardımını duyurdu. Bu kapsamda sigortalı bir işte çalışmayan ve geliri düşük olanlara ev kiralarını ödemeleri için yardım yapılacak.

Kira yardımından yararlanabilmek için aşağıdaki şartları karşılıyor olmak gerekiyor:

Sigortalı olmamak

Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak

Mal varlığına sahip olmamak

Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak

Düzenli bir gelire sahip olmamak.

KİRA YARDIMI TUTARI 2022

Kira yardımı, aylık 715 ila 1500 TL arasında değişen tutarlarda yapılıyor. Haliyle büyükşehirlerde yaşayanlar daha yüksek yardım alıyor. İşte ödeme tutarları:

İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL

Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1.085 TL

Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL

Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

Bolu, Bingöl: 715 TL.

Devletten hane başına aylık 1500 TL nakit ödeme

Sosyal devlet olma yolunda ilerleyen ve bunun hakkını verilmesi konusunda çalışmalarını hızlandıran devlet dar gelirli ailelerin elinden tutmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılan başvurularda dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan her vatandaşa 1500 TL’ye kadar nakit kira yardım desteği sağlanacak. Başvuru sonrasındaki 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi vatandaş devlette kira yardımı almaya devam edecek.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları'na yapılan başvuru işlemlerinde ilk olarak başvuru yapan kişinin dar gelirli olup olmadığına bakılacak. 12 ay boyunca ödenecek olan kira yardımı hane başına olacak şekilde ayarlanacak. Yani, yardım desteği kişi bazında değil hane bazlı gerçekleştirilecek. Başvuru işlemini tamamlayan vatandaşlar başvuru tarihini takip eden ilk 15 gün içinde 1500 TL tutarındaki kira yardımlarını ya bildirdikleri banka hesaplarından veya PTT şubeleri aracılığı ile alabilecekler.

Devletin kira yardımına ilişkin ödemeleri bin 500 TL’den başlıyor. Fakat kalabalık ve büyük bir evde oturan aileler bu tutardan fazlasını alabiliyorlar. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN