Eğitim

Eğitim Haberleri

Bakanlıktan yeni karar! Sınıf mevcutları değişiyor

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bundan sonra özel eğitim kurumlarında sınıf mevcutları okul öncesi eğitimde 20, diğer okullarda 30'dan fazla olamayacak.

KPSS'de soru skandalı! Erdoğan'ın talimatıyla DDK devreye girdi

Son dakika haberi: KPSS'deki soru skandalı gündeme bomba gibi düştü. ÖSYM, sınav sorularının bir yayınevinin denemelerindeki sorularla aynı olduğu iddiasını yalanlarken, devreye Cumhurbaşkanı Erdoğan girdi. Erdoğan'ın konunun araştırılması yönündeki talimatı üzerine harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu inceleme başlattı.

2022 KPSS soru ve cevapları yayımlandı

2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) oturumlarının temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

MEB okulların açılacağı tarihi duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı, çalışma takvimini yayınladı. Buna göre 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek.

Üniversite harç ücretlerine yüzde 36 zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla üniversite harç ücretlerine yüzde 36 oranında zam geldi.

Öğretmenleri Sevindiren Gelişme! Ek Ders Ücretlerinde Değişikliğe Gidildi

Resmi Gazete'de yayımlanan öğretmen ve usta öğreticilerin ek ders saatlerine ilişkin değişikliğe göre her 5 ders saati için 1 ders saati ilave ücret ödenecek.

Üniversite tercihleri başladı... En kritik 10 öneri

YKS’de bugün başlayan tercih dönemi 5 Ağustos’a kadar devam edecek. 24 tercih hakkı var. Uzmanlar adaylara, “Okumak istemediğiniz bölümü listeye asla almayın” uyarısında bulunuyor. İşte tercihte yapılmaması gereken 10 hata...

Velilileri İsyan Ettiren Tartışmaya Milli Eğitim Bakanı Son Noktayı Koydu!

Milli Eğitim Bakanı Prof Dr. Mahmut Özer, her yılın yaşanan kronik sorunu konusunda açık ve net konuştu. Kayıt için bağış sorumluluğu yok.

Bakanlıktan beklenen haber geldi! 20 bin atama yapılıyor: Atamaların tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"8. sınıf mezunlarının yüzde 81’i, imam hatip veya meslek lisesine kaydedildi"

Eğitim İşverenleri Sendikası (Eğitim-İş), LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin rapor hazırladı. Raporda öğrencilerin yüzde 81’den fazlasının imam hatip, mesleki okul liselerine kaydedildiği belirtildi.

Liselerin boş kontenjanları ve taban puanları açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları açıklandı.

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

LGS kapsamında merkezi ve yerel yerleştirme sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin yüzde 95'inin tercih ettiği okullardan birine yerleştiğini söyledi.

YÖK, ‘öğrenci affı’nda usul ve esasları belirledi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kamuoyunda ‘öğrenci affı’ olarak adlandırılan yasal düzenlemenin uygulanmasında usul ve esasları belirledi.

O bölümü seçenlere 36 bin TL ödenecek!

Öğrenciler için en önemli sürece girildi. 2022 YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih heyecanı başladı. İki yıllık ve dört yıllık üniversitelerin başarı sıralamaları araştırılırken öğrencilerin ve ailelerinin dikkatini çeken bir gelişme yaşandı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi o bölümü tercih edenlere aylık 3 bin lira verecek.

KPSS Lisans oturumları sınava giriş belgeleri erişime açıldı

ÖSYM Başkanlığı, 31 Temmuz'da düzenlenecek 2022-Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans oturumları sınava giriş belgelerini erişime açtı.

KYK borcunda faiz ne zaman silinecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KYK borçlarına gelen faizlerin silineceğini ve sadece anaparanın ödeneceğini açıkladı. Faizler, karar yasalaşınca uygulanacak.

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından 30 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında tercihleri yapılan KPSS-2022/1 kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı.

YKS Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu açıklandı!

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, yayımlandı. Üniversitelerin toplam kontenjanı 1 milyon 61 bin 686 olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçlarıyla ilgili yeni düzenlemeyi açıkladı

Milyonlarca gencin merakla beklediği öğrenim kredisinin geri ödemesiyle ilgili çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gençlere müjde olarak açıkladı.

Toplam 702 haber.