Bakan Özer duyurdu! Okul öncesi eğitimde yeni karar: Tüm okullarda ücretsiz yemek verilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat'tan itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek uygulaması başlayacağını duyurdu. Özer açıklamasında, 'Hazırlıklarını yapıyoruz. Allah'tan bir şey olmazsa 2023 yılının sonuna kadar demiştik kademeli ama 2023 yılının sonunu beklemeyeceğiz.' ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Milli Eğitim Bakanlığı ve Vakıfbank arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında bilim ve sanat merkezlerinde yapay zeka atölyeleri yapılması için imzalanan protokol toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özer, Türkiye'nin her noktasına eğitim yatırımı ulaştırıldığının altını çizdiği konuşmasında okullaşma oranlarının cumhuriyet tarihinde ilk kez yüzde 95'in üzerine çıkarıldığını açıkladı. Özer, ücretsiz ders kitabı, ücretsiz yardımcı kaynaklara ek bu sene tüm okullarda okul öncesi eğitimde ücretsiz yemek uygulamasına başlanılacağını söyledi. 

“ÜCRETSİZ YEMEK VERİLEN ÖĞRENCİ SAYISI 1,8 MİLYONA ÇIKARILDI”

Eğitimde fırsat eşitliğini arttırmak ve güçlendirmek için çok ciddi sosyal politikalar uygulandığını da belirten Özer, eğitime erişimde güçlük çeken kesimler için şartlı eğitim yardımı, ücretsiz ders kitabı, ücretsiz yemek gibi uygulamaların devam ettiğini, bunlara bu sene ücretsiz yardımcı kaynak desteğinin de eklendiğini ifade etti. Millî Eğitim Bakanlığının daha öncesinde olmayan bir sistemi daha devreye alarak taşımalı eğitimdeki tüm öğrencilere ücretsiz yemek verildiğini anlatan Özer, bu sayının 1,8 milyon öğrenciye çıkarıldığını söyledi.

Bakan Özer duyurdu! Okul öncesi eğitimde yeni karar: Tüm okullarda ücretsiz yemek verilecek

“TÜM OKULLARIMIZDA ÜCRETSİZ OLARAK YEMEK VERECEĞİZ”

Mecliste yaptığı konuşmada söylediği gibi okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklara ücretsiz yemek vereceklerini belirten Özer, sözlerine şöyle devam etti:
"Hazırlıklarını yapıyoruz. Allah'tan bir şey olmazsa 2023 yılının sonuna kadar demiştik kademeli ama 2023 yılının sonunu beklemeyeceğiz. İkinci dönem yani 6 Şubat'ta eğitim öğretim başladığı zaman Türkiye'de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarımızda ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Yine bu çerçevede taşımalı eğitimle öğrencilerin gittiği okulda taşımalı eğitimden yararlanmayan öğrencilerin de yemek yemesini sağlıyoruz. Bir ilave daha yapacağız. Pansiyonlu okullarda sadece pansiyonlu öğrenciler ücretsiz olarak öğle yemeği yiyordu. O okulda pansiyon varsa tüm öğrencilere ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Dolayısıyla bu adımlarla 1,8 milyonu, 5 milyonun üzerine çıkaracağız. Bir ay içerisinde. Başka sürprizlerimiz olacak inşallah."

2023 YILINDA TÜM İLÇELERE BİLİM VE SANAT MERKEZİ KURULACAK

Özellikle okul öncesi eğitim, mesleki eğitim, öğretmenlerin eğitimi gibi çok farklı alanlarda ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için devasa yatırımlar yapmaya devam ettiklerini belirten Bakan Özer, şöyle konuştu:

"Bilim sanat merkezleri de bunun bir boyutu. Bilim sanat merkezlerinde özel yetenekli öğrencilerimize yeteneklerini geliştirmek için yeni imkânlar sağlıyoruz ki ülkemizin rekabet gücü artsın. İki sene önce Türkiye'deki bilim sanat merkezlerinin sayısı 185'ti. Erişimini kolaylaştırmak için biz bunu iki katına çıkarttık. 379'a çıkardık. Ve şu anda 100 bine yakın öğrencimiz bilim sanat merkezlerinden yararlanıyor" diye konuştu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN