Eğitim

Eğitim Haberleri

MEB, A101 ile protokol imzaladı: Öğrenciler 4 Gün A101'e bir gün ise okula gidecek

MEB, A101 ile protokol imzaladı: Öğrenciler 4 Gün A101'e bir gün ise okula gidecek.

Eğitimciler Yarın İş Bırakacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı bir araya gelen 13 eğitim sendikası yarın iş bırakıyor. Eğitimciler, tüm öğretmenleri, velileri eylemlerine desteğe davet etti.

YÖK Başkanı Özvar'dan KPSS soruşturması açıklaması: İdari süreçlerle alakalı sıkıntılar var

YÖK Başkanı Özvar, KPSS soruşturmasına ilişkin, "Ön incelemeyi yaptık ve savcılığa verdik. Sınavın kendisinden ziyade idari süreçlerle alakalı sıkıntılar var. Bundan sonrası savcılığın işi" dedi.

2022-KPSS Ortaöğretim Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

2022-KPSS Ortaöğretim Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

KPSS P1, P2, P3 nedir? Hangi devlet kurumları KPSS P1, P2, P3 puan türleri ile personel alımı yapıyor?

2022 KPSS sonuçları açıklandı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen kişilerin katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrası birçok aday ÖSYM'den yapılan açıklama sonrası araştırma yapıyor. KPSS P1-P2-P3 puan türleri arama motorlarında sorgulanıyor. Peki, KPSS P1, P2, P3 nedir? Hangi devlet kurumları KPSS P1, P2, P3 puan türleri ile personel alımı yapıyor?

Ara tatil tarihleri belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2022-2023 iş takvimine göre ara tatil tarihleri belli oldu.

Üniversite öğrencilerine ulaşım desteği verilecek!

Kabine sonrası açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir müjde de gençlere vererek, "Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız" sözlerini söyledi. Yılda 2 defa verilecek destekten 150 bin üniversite öğrencisi faydalanacak.

2022-KPSS Ön lisans sınavı temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı! İşte sorular ve cevapları

9 Ekim Pazar günü yapılan Kpss Ön Lisans Sınavı'na giren adaylar sınav bittikten sonra temel soru kitapçığı ve cevap anahtarının ne zaman yayımlanacağını internet üzerinden araştırıyordu. Her sene ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı.

Bakan Yanık'tan anaokulu destekleri açıklaması: Herhangi bir başvuru yok, ailelerin çocuğunu anaokuluna kaydettirmesi yeterli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, 1 milyon çocuğun eğitimine destek olacak ve çok sayıda aileyi ilgilendiren anaokulu destek ödemesinin bu ayın ikinci haftasında hesaplara yatacağını ifade ederek, "Herhangi başvuru, takip yok. Sadece sosyal yardım alan ailelerin çocuğunu anaokuluna kaydettirmesi yeterli" sözlerini kullandı.

VGM burs başvuru tarihleri açıklandı! Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuru şartları neler?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları için merakla beklenen tarihi açıkladı. Yükseköğretim ve ortaöğretim başvuruları aynı ay içerisinde farklı günlerde alınacak. Peki VGM burs başvurusu ne zaman ve nereden yapılır? Kimler VGM bursuna başvuramaz. Vakıflar Genel Müdürlüğü ödemeleri nasıl yapıyor?

KPSS önlisans sınav giriş belgesi erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 9 Ekim'de düzenlenecek Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-KPSS) Ön Lisans sınavına giriş belgeleri erişime açıldı.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Açıklandı

4 Eylül'de, 770 yurt içi ve 1 yurt dışı sınav merkezinde 2 bin 926 okul ve 45 bin 479 salonda gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın sonuçları açıklandı.

Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak gerçekleştirilen İOKBS sonuçları için geri sayım başladı. İOKBS bursluluk sınavı sonuçları 23 Eylül Cuma günü açıklanacak. Burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanan öğrencileri sonuçları http://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

ÖSYM ÖABT KPSS sınav yerlerini açıkladı!

KPSS sınav giriş belgesi son dakika açıklama ile erişime açıldı. Başvuruları alınan KPSS ÖABT sınav yerleri ÖSYM.gov.tr'nin AİS ekranından sorgulanacak. Öğretmenlik alanı için gerçekleştirilecek olan KPSS ÖABT oturumu, 02 Ekim tarihinde, belirlenen salonlarda gerçekleşecek. 02 Ekim 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-KPSS Lisans ÖABT sınavında adaylar, sabah oturumu için saat 10.00’dan sonra, öğleden sonra oturumu için ise saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Peki, KPSS sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte, KPSS ÖABT sınav giriş belgesi sorgulama ekranı ve sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler.

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Baraj puanı uygulamasının kaldırılmasıyla üniversite kontenjanlarının yüzde 99'unun dolduğu bildirildi.

Öğretmenler, öğretmenevinde yüzde 50 indirimli konaklayacak

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin öğretmenevlerinde yüzde 50 indirimli konaklayabilmeleri için yeni bir düzenleme yapıldığını duyurdu.

Yeni eğitim öğretim yılında 1 milyonu aşkın öğretmen ne istiyor?

Türkiye yeni eğitim öğretim yılına, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde gerçekleşen öğretmen eylemleriyle girdi. Bunların bazılarında öğretmenler gözaltına alındı, yerlerde sürüklendi ve biber gazına maruz kaldı. Peki, 1 milyon 300 bin öğretmen ne istiyor?

Gençlere Avrupa’yı ücretsiz gezme fırsatı

Avrupa Birliği (AB), 2004 doğumlu gençlere, ‘DiscoverEU’ projesi kapsamında ücretsiz seyahat imkanı verecek. Projeye, Türkiye dahil AB üyesi olmayan bazı ülkelerden başvurulabilecek.

7 bin öğretmenin güvenlik soruşturması tamamlandı

Bakan Soylu, yeni atanan 16 bin 345 öğretmenden 7 bininin güvenlik soruşturmasının tamamlanıp gönderildiğini bildirdi

Toplam 700 haber.