Eğitim

Eğitim Haberleri

Yediiklim Yayınevi'nde eğitim alan öğrencilerin KPSS'deki cevap anahtarları incelemeye alındı

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın 31 Ağustos pazar günü gerçekleştirilen oturumunda Yediiklim Yayınevi'nin kitapçığında yer alan 20 sorunun sorulması iddiaları üzerine soruşturma başlatılmış ardından KPSS iptal edilmişti. Gelen son gelişmeye göre, Yediiklim Yayınevi'nde eğitim alarak KPSS'ye giren öğrencilerin cevap anahtarlarının incelemeye alındığı bildirildi.

Skandal büyüyor: KPSS sorularında 'şifreleme' iddiası

KPSS'deki soru skandalı gündemdeki yerini korurken sınavla ilgili bir iddia daha ortaya atıldı. Eğitim uzmanı Sadık Gültekin Türkçe sorularında 'şifreleme' yapılarak cevapların sorulara gizlendiğini iddia etti.

Akşener’den yeni ÖSYM başkanına: Mülakat sistemini hemen kaldırın

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Ersoy’un Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) dair özrünü alıntılayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Özrünüzde samimiyseniz mülakat sistemini de hemen kaldırın” dedi.

KPSS soruşturmasından ilk detaylar: Cemaat dershanesinde eğitim gören 21 adayın cevapları tamamen aynı

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırıldığı iddialarının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, bir cemaate yakınlığıyla bilinen bir dershanede yapılan deneme sınavındaki soruların bazılarının iptal edilen KPSS’deki soru kitapçığında yer aldığı tespit edildi. Ayrıca, aynı dershanede eğitim alan öğrencilerden 21’inin KPSS’deki yanıtlarının bire bir aynı olduğu belirlendi.

KPSS iptal edildi

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini, 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiğini açıkladı.

DDK'dan KPSS iddiaları için savcılığa suç duyurusu

Devlet Denetleme Kurulu, 2022-KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Devlet Denetleme Kurulu: Problemli bir durum var gibi gözüküyor

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı'dan KPSS açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiği KPSS'deki 'aynı soru' iddialarıyla ilgili konuşan Arıncı, bugün DDK müfettişlerinin ÖSYM'ye gideceğini duyurdu.

Ön lisans KPSS başvuru ne zaman?

Ön lisans KPSS başvuru ve sınav tarihleri, ÖSYM'nin 2022 sınav takvimi ile belli oldu. Ön lisans KPSS sınavına girecek adaylar, Ön lisans KPSS başvuru ve sınav tarihlerini araştırmaya başladı. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans başvuruları için geri sayım başladı. Peki, Ön lisans KPSS başvuru ne zaman?

Kılıçdaroğlu: Sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS sorularının çalındığı yönündeki iddialara ilişkin, "KPSS ile ilgili yorum yapmıyorum çünkü sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli" ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yeni karar! Sınıf mevcutları değişiyor

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bundan sonra özel eğitim kurumlarında sınıf mevcutları okul öncesi eğitimde 20, diğer okullarda 30'dan fazla olamayacak.

KPSS'de soru skandalı! Erdoğan'ın talimatıyla DDK devreye girdi

Son dakika haberi: KPSS'deki soru skandalı gündeme bomba gibi düştü. ÖSYM, sınav sorularının bir yayınevinin denemelerindeki sorularla aynı olduğu iddiasını yalanlarken, devreye Cumhurbaşkanı Erdoğan girdi. Erdoğan'ın konunun araştırılması yönündeki talimatı üzerine harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu inceleme başlattı.

2022 KPSS soru ve cevapları yayımlandı

2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) oturumlarının temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

MEB okulların açılacağı tarihi duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı, çalışma takvimini yayınladı. Buna göre 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek.

Üniversite harç ücretlerine yüzde 36 zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla üniversite harç ücretlerine yüzde 36 oranında zam geldi.

Öğretmenleri Sevindiren Gelişme! Ek Ders Ücretlerinde Değişikliğe Gidildi

Resmi Gazete'de yayımlanan öğretmen ve usta öğreticilerin ek ders saatlerine ilişkin değişikliğe göre her 5 ders saati için 1 ders saati ilave ücret ödenecek.

Üniversite tercihleri başladı... En kritik 10 öneri

YKS’de bugün başlayan tercih dönemi 5 Ağustos’a kadar devam edecek. 24 tercih hakkı var. Uzmanlar adaylara, “Okumak istemediğiniz bölümü listeye asla almayın” uyarısında bulunuyor. İşte tercihte yapılmaması gereken 10 hata...

Velilileri İsyan Ettiren Tartışmaya Milli Eğitim Bakanı Son Noktayı Koydu!

Milli Eğitim Bakanı Prof Dr. Mahmut Özer, her yılın yaşanan kronik sorunu konusunda açık ve net konuştu. Kayıt için bağış sorumluluğu yok.

Bakanlıktan beklenen haber geldi! 20 bin atama yapılıyor: Atamaların tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"8. sınıf mezunlarının yüzde 81’i, imam hatip veya meslek lisesine kaydedildi"

Eğitim İşverenleri Sendikası (Eğitim-İş), LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin rapor hazırladı. Raporda öğrencilerin yüzde 81’den fazlasının imam hatip, mesleki okul liselerine kaydedildiği belirtildi.

Toplam 692 haber.