Resmi yazı geldi... Öğretmenler için artık o görev zorunlu oldu!

Öğretmenler için resmi yazı geldi. Öğretmenler gönüllülük esasına bakılmadan resen görevlendirilebilecekler. İşte o yazı...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Öğretmenler için bir resmi yazı geldi. Deprem ve diğer doğal afetlerin yaşanması takdirinde görev almaya uygun olan öğretmenler afet bölgelerinde gönüllülük esasına bakılmadan resen görevlendirilebilecek.

Öğretmenlere bu konu ile ilgili bilgilendirme içeren yazı dağıtılıp onların imzaları alındı.

İşte o yazı:

TEBLİĞ VE TEBELLÜĞ BELGESİ

3163 sayılı Sivil Savuma Kanunu'nun 12. Maddesi "Vatandaşlar, resmi ve hususi daire, müessese, teşekküller ve İçtimai yardım müesseseleri, yabancılar ve yabancı müesseseler işbu kanun ve diğer mevzuatta kendilerine tahmil olunan Sivil Savunma hizmet ve vazifelerini yapmaya ve bu mevzudaki istekleri yerine getirmeye mecburdurlar." ve 13. Maddesi "Askerlikle ilgili olmıyan ve kendisine Milli Savunma ile alakalı diğer kanunlarla her hangi bir vazife ve mükellefiyet tahmil edilmemiş olan 15 yaşını bitirmiş ve 65 yaşını bitirmemiş kadın ve erkek bütün yurttaşlar sivil savunma hizmet teşkilatında kendilerine verilecek görevleri yapmakla mükelleftirler. " Hükümleri gereğince Sivil Savunma Hizmet Teşkilatında mükellef olarak görevlendirildiğinizi ..../04/2023 tarihinde  saat: ....'da ....... Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen memur göreviniz hakkında sizi bilgilendirdiği ve görevimizi ret etmeniz halinde hangi kanun maddeleribib uygulanacağını açıkça ifade etmiştir. Yukarıda belirtilen hükümlere  aykırı davranış halinde  Sivil Savunma Kanunu'nun 48. ve 49. Maddelerinin hükümleri uygulanacağına ilişkin iş bu tebliğ ve tebellüğ belgesi düzenlenerek tarafımızdan imza altına alınmıştır.

Sivil Savunma Kanunu'nun 48. ve 49. Maddelerinin hükümleri neler?

Madde 48 – (Değişik: 23/1/2008-5728/244 md.)

Bu Kanunun 13 üncü maddesinde yazılı mükelleflerden yoklama, muayene, vazifelendirme veya eğitim, kurs ve tatbikat maksadı ile kendilerine ilanen veya sair suretlerle tebligat yapıldığı hâlde gelmeyenlere beşyüz Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Madde 49 – Bu Kanunun 12 nci maddesinde yazılı mecburiyete riayet etmiyenlerle Sivil Savunma mahalli hizmetlerinde vazifelendirilmiş mükelleflerden kendilerine verilen vazifeyi makbul bir sebebe müstenit olmaksızın yapmıyanlar üç aydan bir seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN