Üniversitelilere af çıktı mı? Aftan kimler yararlanabilecek?

Öğrencilikten azami öğretim süresi dolanlara sevindirici haber Yüksek Öğretim Kurumu'ndan (YÖK) geldi. YÖK'ten yapılan açıklamadan sonra vatandaşlar arama motorlarında 'Üniversitelilere af çıktı mı? Aftan kimler yararlanabilecek?' sorularının cevaplarını araştırmaya başladılar. Peki, Üniversitelilere af çıktı mı? Aftan kimler yararlanabilecek? İşte detaylar…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yükseköğretim Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre azami öğretim süresini dolduranlar daha önce alamadıkları ve devamsızlıktan kaldıkları dersler için 2547 sayılı kanunun 44/c maddesinde belirtilen sınav haklarından yararlanabilecekler. Ön lisans ve lisans düzeyindeki 4,5 ve 6 yılık tüm yükseköğretim programında kayıtlı olan öğrenciler hiç almadıkları veya devam şartı sağlayamadıkları için başarısız oldukları derslerin sınavlarına girebilecekler. Peki aftan kimler yararlanacak ve sınavlar nasıl yapılacak.

SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

YÖK’ten yapılan açıklamadan sonra sınav hakkı verilen öğrenciler uygulamalı derslerden uygulama yapacaklar ve teorik derslerde yazılı sınavlara girecekler. Uygulama, öğrencilerin daha önce almadığı dersler için de geçerli olacak.

SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?

Sınava girmeye hak kazanan öğrenciler ders başına katkı payını ve öğrenim ücretini ödeyecekler. Katkı payı ve öğrenim ücreti, Cumhurbaşkanlığı kararı ile ilgili dönem için belirlenen miktarı aşamayacak.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN