Anaokullarına verilen ücretsiz yemek 2026'ya ertelendi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında anaokullarına verilmesi planlanan ücretsiz bir öğün yemek uygulamasının 2026 yılına ertelendiği belirtildi. Anaokullarına yemek uygulaması 6 Şubat Maraş depremlerinden etkilenen 11 kentte devam ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

AK Parti’nin seçim vaadi olarak sunduğu anaokullarına ücretsiz bir öğün yemek uygulaması 14 Eylül 2026 tarihine ertelendi. Karar Resmi Gazete’de bugün yayımlandı. Karara göre ‘Okul Gıdası Hakkında Tebliğ’de geçici birinci fıkra değiştirildi. Birinci fıkraya göre okullarda 11 Eylül 2023’te ücretsiz bir öğün verilmesi yer alıyordu.

ÜCRETSİZ ÖĞÜNDEN 5 MİLYON ÖĞRENCİ YARARLANACAKTI

Yaklaşık 5 milyon öğrencinin yararlanmasının öngörüldüğü ve hazırlıkların yapıldığı ücretsiz bir öğün yemek uygulaması üç yıl daha ertelendi.

Anaokullarına verilen ücretsiz yemek 2026'ya ertelendi

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün onayıyla 81 ile gönderilen resmi yazıda, yönetmelik değişikliği yapılmıştı. Değişikliğe göre yalnızca 6 Şubat Maraş depremlerinden etkilenen 11 kentte anaokulu öğrencilerine yemek verileceği ifade edilmişti. Kamuoyunda tartışma yaratan karar sonrası, okul yönetimleri velilere gönderdiği mesajlarda beslenme çantalarının veliler tarafından hazırlanması gerektiği, bakanlığın ücretsiz yemekle ilgili tasarrufunun olmayacağı bildirilmişti.

Bakanlık tarafından dağıtım yerlerine gönderilen yazıda ise şu ifadeler yer almıştı: “2023-2024 eğitim öğretim yılında deprem felaketinden etkilenen 11 ilde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) 11 Eylül 2023 tarihinden itibaren resmî okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden tüm çocuklara haftanın 5 günü, günlük bir öğün beslenme verilmeye başlanacak.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN