Erdoğan'dan flaş açıklama! Ücretli Öğretmenlere yüzde 25 zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Ücretli öğretmenler ve usta öğreticilerin ek ders ücretlerine yüzde 25 zam müjdesini veren Erdoğan, lisans üstü öğrencilerin burslarına da döviz bazında ortalama yüzde 26-27 civarında zam yapıldığını açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.Erdoğan, törende iki müjdeyi birden verdi. Ücretli öğretmenler ve usta öğreticilerin saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında zam yapıldığını açıklayan Erdoğan, diğer müjdesi de Milli Eğitim burslusu lisansüstü öğrencileri için verdi. Erdoğan, "Burslarda döviz bazında ortalama yüzde 26-27 civarında bir zam yaptık" açıklamasında bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları:

 85 milyon el ele vererek Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz.

2002'de göreve geldiğimizde derslik sayımız 343 bindi. Bugün bu sayı 2 kata yakın artışla 620 bine çıktı.

Ücretli öğretmenler ve usta öğreticilerin saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gidiyoruz.

Milli Eğitim burslusu lisansüstü öğrencilerimizin burslarını, okudukları ülkenin şartlarına göre değişen oranlarda yükseltiyoruz. Burslarda döviz bazında ortalama yüzde 26-27 civarında bir zam yapmış oluyoruz.

Sözde milletvekili çıkmış Mehmetçiğime saldırıyor, mensubu olduğu ana muhalefet partisi kalkıp da bu milletvekilli müsveddesine en ufak bir söz söylemiyor.

Küresel güç odaklarının özendirdiği sapkın akımlarla mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz

Cumhuriyetimizin ikinci asrındaki yolculuğumuzu sivil bir anayasa ile yapmamız amaçlarımıza daha kolay ulaşmamızı sağlayacaktır. Elbette yeni anayasamızı bizim her zaman ve her yerde ifade ettiğimiz 4 ana sütun üzerine inşa etmeyi hedefliyoruz. Bunların da tek millet  tek bayrak tek vatan tek devlet ilkeleri olduğunu ısrarla söylüyoruz. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN