Eğitim

Eğitim Haberleri

Samsatlı öğrenci yüzme kategorisinde birinci oldu

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde öğrenimine devam eden Buğlem Sultan Yavuz isimli öğrenci yüzme yarışmalarında birinci oldu.

Adıyaman Üniversitesinde öğretmenlere panel düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi 'Toplum 5.0 Çerçevesinde Etkili Öğretmen Olmak' adlı panele ev sahipliği yaptı.

Oyun yazarı Refik Erduran doktora tezine konu edildi

Kaleme aldığı 60 oyunla Türk tiyatrosunun en verimli yazarlarından olan Refik Erduran doktora tezine konu edildi.

SANKO Okulları öğrencisi satrançta il üçüncüsü oldu

SANKO Okulları öğrencisi Ali Emre Akyılmaz, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep Satranç İl Temsilciliği ve Şehitkamil Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 'Gaziantep İl Birinciliği Satranç Turnuvası'nda üçüncü oldu.

ÖSYM'den sınav ücretine yüzde 164 zam

Akademik kariyer hedefleyenlerin katıldığı Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı için başvuru ücretleri yüzde 165 zamlandı

ANKA'da sağlıklı iletişiminin önemi anlatıldı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini artırmak amaçlı çalışmalar devam ediyor.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Kervansarayların İzinde' resim sergisi

Ressam Pınar Kanber, tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle yaptığı eserlerinden oluşan 'Kervansarayların İzinde' temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverle ile buluşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Son Hafta Dersleri İptal Eden Karar! İşte Detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının birinci döneminin tamamlanmasına kısa bir süre kala tüm okullarda son hafta ders yapılmayacağını belirten resmi bir yazı yayımladı. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, son haftada okullarda çeşitli etkinliklerin düzenleneceği ve derslerin iptal edileceği ifade edildi.

'Spor, Sanat ve Kültürel Etkinliklerle Tam Öğrenme' Projesi'nin tanıtımı yapıldı

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü arasında 'Spor Sanat ve Kültürel Etkinliklerle Tam Öğrenme' Projesi'nin işbirliği protokolü ve tanıtımı gerçekleştirildi.

İşte Öğretmen atamalarında en çok alacak 5 branş ve kontenjan tahmini

2023 Kpss puanlarını ceplerine koyan atama bekleyen öğretmenlerimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek kadro haberini bekliyor.

Gercüş'te ilkokul öğrencilerine arıcılık anlatıldı

Batman'da, Gercüş Atatürk İlkokulu'nda bal arıları hakkında minik öğrencilere yönelik uygulamalı eğitim verildi.

Şahinbey Belediyesi 174 öğrenciyi umreye gönderiyor

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Yitik Cennet dersinden sınava girerek okullarında 1'inci, 2'nci ve 3'üncü olan 174 öğrenci umre ziyareti öncesi Gaziantep İl Müftülüğünde düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldı.

Bu da Oldu! Komşu iki ilimizde okullara gönderilen kömürleri çalıp sattılar

Bitlis ve Şırnak’ta, okullarda yakılmak üzere gönderilen kömürleri çalıp, sattığı belirlenen kişilere yönelik polisin düzenlediği operasyonda 50 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü tutuklandı, 3’ü adli kontrol şartıyla 46 kişi serbest bırakıldı.

Şahinbey'de minik aşçılar yetişiyor

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı sosyal tesislerde çocuklara yönelik farklı branşlarda açılan kurslar devam ediyor.

Jandarmadan 'siber suç farkındalık' eğitimi

Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından, siber farkındalık eğitimi verildi.

Siirt Üniversitesi, Doğu Anadolu Kariyer Fuarında

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Siirt Üniversitesinin de (SİÜ) içinde bulunduğu 5 paydaş üniversitenin iş birliği ile düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'24) bugün kapılarını ziyaretçilerine açtı.

GİBTÜ'den 'Yapay Zeka Çağında: Dijital Medya ve Siber Güvenlik' paneli

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (GİBTÜ) Yapay Zeka Çağında: Dijital Medya ve Siber Güvenlik paneli düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, yapay zekanın dijital medya alanında yeni bir çağ oluşturduğunu kaydetti.

Diyarbakır'da köy okullarındaki çocuklar ziyaret edilip hediye dağıtıldı

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı ekipler, 'Yanıbaşınızdayız Projesi' çerçevesinde 17 kırsal mahallede bulunan köy okullarını ziyaret edip çocuklara hediye dağıttı.

Eğitim-Sen'den Pansiyonlu Okullardaki Fahiş Zamlara Tepki!

Siyasi iktidar işine geldiğinde resmi enflasyonu, işine gelmediğinde gerçek enflasyonu kullanmaya, çocuklarımızın eğitim, sağlık, barınma ve beslenme gibi en temel haklarını parayla kullandırmaya devam ediyor.

Toplam 700 haber.