Dünya

Dünya Haberleri

Gazze'de İnsani Ara Sona Erdi! İsrail: Savaşa Yeni Başlıyoruz

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes saat 08.00 itibariyle sona erdi. İsrail ordusundan, "Hamas ateşkesi ihlal etti. İsrail topraklarına ateş açıldı" açıklaması geldi.

Saddam Hüseyin'in filmi çekiliyor

Oscar'lı "Zoraki Kral" filminin senaristi David Seidler ile "Saddam Hüseyin'i Saklamak" adlı belgeselin yönetmeni Halkawt Mustafa, Saddam Hüseyin'in konu alınacağı bir film çekecek. Film, Saddam Hüseyin'in 8 ay boyunca saklandığı delikte geçen günlerine odaklanacak.

Gazze'deki ateşkes uzatıldı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki “insani aranın” bitmesine dakikalar kala yaptığı açıklamada bu aranın uzatıldığını duyurdu.

Koronadan sonra yeni kabus! Çin'de yayılan gizemli hastalık okulları kapattırdı, hastaneler dolup taşıyor

Koronavirüs salgının çıktığı Çin'de yıllar sonra endişe yaratan yeni bir salgın paniği yaşanıyor. Zatürre benzeri bir hastalığın git gide yayıldığını belirten yetkililer, ''Çok yüksek ateş var ve akciğerlerinde nodül oluşuyor'' uyarısında bulundu. Salgın nedeniyle hastanelerin dolup taştığı ülkeden servis edilen görüntülerde çocuklarının yanında endişeyle bekleyen ebeveynler ve bekleme odalarındaki yoğunluk gözler önüne serildi.

İsrail sözünden döndü! Ateşkes anlaşmasını askıya alıp ''Savaş devam edecek'' mesajı verdiler

İsrail bu sabah saatlerinde rehine takası yapılacağını açıklamış, Hamas ise aynı saatlerde 4 günlük geçici ateşkesin başlayacağını duyurmuştu ancak beklenen olmadı.

Gazze'de ateşkes anlaşmasının detayları: 'Katar birkaç saat içinde duyurabilir'

Prof. Abdülhamid Siyam, Hamas ile İsrail arasında yapılması beklenen anlaşmanın 'önümüzdeki 12 saat içinde' Doha üzerinden duyurulabileceğini söyledi.

İtalya'da mafya davası: 207 sanığa 2200 yıl hapis cezası

İtalya'da 'Ndrangheta mafyasına yönelik davada aralarında eski bir senatörün de olduğu 207 sanığa 2 bin 200 yıldan fazla hapis cezası verildi.

Filipinler'de 6,7 büyüklüğünde deprem

Filipinler'in Burias Adası'nda 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can veya mal kaybı olmadı.

Mercedes'ten Gazze'de katliam yapan İsrail'e 1 milyon euroluk yardım

Almanya merkezli otomotiv devi Mercedes, günlerdir Gazze'de masum insanları katleden İsrail'e maddi yardımda bulundu. Şirket, İsrail'deki United Hatzalah ve Alman Kızıl Haçı adlı kuruluşlara toplamda 1 milyon euro para gönderdi.

Akdeniz'de ABD askeri uçağı düştü

ABD'ye ait bir askeri uçağın 10 Kasım'da Akdeniz'de düştüğü bildirildi.

Zirvenin sahibi değişti: İşte 2023 yılının en güçlü pasaportları

Henley Pasaport Endeksi, 2023 yılına ilişkin "Dünyanın en güçlü pasaportlarını" listeledi. IATA verilerinden elde edilen listede bu sene zirve Singapur'un oldu. Türkiye ise 53. sırada yer aldı.

Dünyada en çok kullanılan 15 isim! Çok şaşıracaksınız...

Dünya genelinde en çok kullanılan isimler listesi açıklandı. Forebears'ın araştırmasına göre ilk 15'te sıralanan isimler bir hayli dikkat çekici. İşte o şaşırtıcı sonuç ve dünyada en çok kullanılan o isimler...

İsrailli süpermarket zincirlerinden Türk mallarını boykot kararı

İsrail‘in en büyük süpermarket zincirleri, Erdoğan’ın Hamas’a yönelik açıklamaları sonrası Türkiye’den yapılan ithalatı durdurdu.

Büyük Filistin mitinginin ardından İsrail Dışişleri Bakanı: Türkiye ile ilişkileri yeniden değerlendireceğiz

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki Büyük Filistin Mitingi'ndeki konuşmasının ardından, ''Türkiye'den gelen sert açıklamalar nedeniyle tüm diplomatik personelin geri gelmesi talimatını verdik. Türkiye'yle ilişkileri yeniden değerlendireceğiz'' ifadelerini kullandı.

Üzerine Kahve Döküldü 3 Milyon Dolar Tazminat Kazandı!

ABD'de bir kahve şubesinde yaşanan olayda ismi verilmeyen bir kadın kahve alırken sıcak kahve üstüne döküldü. Ciddi yanıkları olan kadın kahve firmasına açtığı tazminat davasının sonucunda 3 milyon dolar kazandı.

İsrail, Gazze'ye kara harekatı düzenledi

İsrail ordusu, kara kuvvetlerinin Gazze'ye "rehine operasyonu" düzenlediğini açıkladı.

İsrail'den korkutan açıklama: Bugünden itibaren saldırıları artıracağız

Son dakika haberine göre, İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, hava kuvvetlerinin bugünden itibaren Gazze'ye yönelik saldırılarını artırmaya başlayacağını söyledi.

Gazze'ye giden insani yardım tırının içindekini öğrenince yüreğiniz dağılacak

Gazze'deki insani kriz derinleşirken, bugün ilk defa Refah sınır kapısından geçişine izin verilen 20 kamyon krizin boyutuna da işaret ediyor. Kamyonlardan birinin içinde sadece tabut var.

Refah Sınır Kapısı açıldı, ilk yardım tırları Gazze'ye geçmeye başladı

İsrail'deki ABD Büyükelçiliği, Gazze-Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın yerel saatle 10.00'da açılacağıyla ilgili bilgi aldıklarını duyurdu. Mısır devlet televizyonu sınırın açıldığını aktardı.

Toplam 1238 haber.