Papa Francis'ten İsveç'te Kuran yakılmasına tepki

İsveç'te Kuran'ın yakılmasına tepki gösteren Papa Francis, Kuran-ı Kerim'in yakılmasının kendisini öfkelendirdiğini söyledi. Katoliklerin ruhani lideri, 'İfade özgürlüğü asla başkalarını hor görmenin bir aracı olarak kullanılmamalı' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Müslümanların kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'in yakılmasının kendisini öfkelendirdiğini ve tiksindirdiğini belirterek, ifade özgürlüğü adı altında bu eyleme izin verilmesini kınadığını ve reddettiğini söyledi.

Papa, Birleşik Arap Emirlikleri gazetesi Al Ittihad'da bugün yayınlanan röportajında "Kutsal kabul edilen her kitaba, ona inananlara saygı gösterilmesi gerekir" dedi. Katoliklerin ruhani lideri "Bu eylemler karşısında kendimi kızgın ve iğrenmiş hissediyorum" dedi ve ekledi:

"İfade özgürlüğü asla başkalarını hor görmenin bir aracı olarak kullanılmamalı ve buna izin verilmesi reddedilmeli ve kınanmalıdır."

İsveç'in başkenti Stockholm'de geçen hafta Iraklı bir sığınmacının Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yakması, İsveç'in NATO'ya girebilmek için desteğine ihtiyaç duyduğu Türkiye de dahil olmak üzere birçok devlet tarafından kınandı. İsveç polisi son zamanlarda Kur'an karşıtı gösteriler için yapılan birçok başvuruyu reddederken mahkemeler ifade özgürlüğünü ihlal ettikleri gerekçesiyle bu kararları bozmuştu.

Olayın ardından olağanüstü toplantı kararı alan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), "dini nefrete son verilmesi için uluslararası hukukun uygulanması" çağrısında bulunmuştu. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 57 ülkeden oluşan İİT dün Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde gerçekleştirilen toplantının ardından "Kuran'a karşı saygısızlık eylemlerinin önlenmesi için kolektif önlemler alınmasını" talep etmişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN