İsveç'te aşağılık provokasyon! Polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yakıldı

Kurban Bayramı'nda İsveç'ten İslam'a yönelik çirkin saldırı gerçekleşti. Başkent Stokholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı! Provokasyon polis kontrolünde gerçekleşti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Dünya genelinde 2 milyarı aşkın Müslüman Kurban Bayramı sevincini yaşarken, İsveç yine İslam'i değerlere saldırdı. Daha önce de Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı ülkede bayramın ilk gününde Kur'an-ı Kerim'e bir saldırı daha gerçekleşti.

POLİS GÖZETİMİNDE KUR'AN PROVOKASYONU

Irak asıllı Salwan Momika isimli şahış, İsveç'in başkenti Stockhom'deki Stockholm Camisi önüne geniş polis koruması altında geldi. Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kur'an-ı Kerim'i yere atıp üzerine basarak İslam'a hakaret içeren sözler sarf etti ve ateşe verdi.

İsveç'te aşağılık provokasyon! Polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yakıldı

"KUR'AN ELİNDE DEĞİL, KALBİMİZDE"

Saat 14.30'da bir kişi caminin önünde üzerine jambon koyduğu Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Yaklaşık 200 kişi bu skandal olayı izlerken kalabalıktan bir şahıs, "Kur'an senin elinde değil, kalbimizde" diye bağırdı. Provokatöre taş atmaya çalışan bir kişiye ise polis müdahale etti.

DAHA ÖNCE DE KUR'AN YAKILMIŞTI!

İsveç'te daha önce de benzer saldırılar gerçekleşmişti. Aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Danimarka merkezli ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin bir provokasyona imza attı.

Paludan'ın skandal eyleminin ardından resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan İsveç başbakanı Ulf Kristersson, "İfade özgürlüğü demokrasinin temel bir parçasıdır. Ancak bir şeyin yasal olması mutlaka uygun olduğu anlamına gelmez" dedi.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yusuf SEMİS | 29 Haziran 2023 21:47

    Fikir özgürlüğü adı altında kutsallarımıza yapılan eylemleri ,buna müsaade eden ülkeleri ve ülkemizde bunlara ses çıkarmayan stk ve siyasileri nefretle kınıyorum. KUTSALLARIMIZA KURBAN OLSUNLAR

BUNLARA DA BAKIN