Sağlık

Sağlık Haberleri

Sürekli deprem olacakmış gibi hissetmek! Deprem korkusu nasıl yenilir?

Asrın felaketinin ardından birçok kişi deprem korkusuyla baş başa kaldı. Deprem fobisinde kişi sadece kendisinin değil aynı zamanda ailesi ve yakın çevresinin de zarar göreceği endişesine kapılır. Peki, deprem fobisi nasıl yenilir?

İbn-i Sina'dan beyni rahatlatan en etkili baharat: 1 tutam yeterli

İbn-i Sina, beyni rahatlatan, baş ağrısını önleyen ve hafıza kaybına karşı koruyan baharata dair araştırmaları sonucu çay ağacı yaprakları, kuru nane ve okaliptus bitkilerinin baş ağrısına iyi geldiğini ortaya koymuştur.

Uykusuzluğunuzun nedeni bunlar olabilir!

Uykusuzluk, kişinin uykuya dalmasına engel olan veya uyuyamamasına neden olan bir uyku hastalığıdır. Uykusuzluk neden olur? Uykusuzluk sebepleri nelerdir? Uykusuzluk nelere sebep olur?

Anneler Babalar Dikkat! Bakan Koca Uyarıda Bulundu

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter'dan Strep-A ile ilgili yaptığı açıklamada eylülden beri bazı Avrupa ülkelerinde A grubu Beta-Hemolitik Streptokok vakaları bildirildiğini vurgulayarak "Ülkemizde de az sayıda vaka bildirilmiştir. A grubu beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarının çoğu boğaz iltihabı veya ciltte enfeksiyon şeklinde ve kısmen hafif enfeksiyonlardır." dedi. İşte son dakika haberinin detayları...

Siirt'te Yeni Salgın! İlk Vaka Görüldü! Uzmanlardan Uyarı

Ülkemizde son aylarda kızamık vakaları bildirilmeye başlandı. Son olarak Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir çocuk, kızamık nedeniyle hastaneye yatırıldı. Uzmanlar, vakaların artmasından endişeliyken çocukluk çağı aşılarının ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

'İşaret parmağı uzun olanlarda kalp krizi yüksek olabilir' uyarısı

Prof. Dr. Bilal Boztosun, vücuttaki değişimlerin kalp hastalıkları hakkında uyarı kabul edildiğini, buna göre göbek çevresi büyüklüğü, işaret parmağının yüzük parmağından uzun olması ve başın tepe noktasında görülen saç dökülmesi gibi durumların krizin erken belirtilerinden sayıldığını bildirdi.

Kolon kanserinin ilk belirtisi böyle ortaya çıkıyor

Kolon kanseri, kalın bağırsakta başlayan bir kanser türüdür. Kolon, sindirim sisteminin son kısmıdır. Bu kanser genel olarak genç ve yaşlıları etkiler, ancak her yaşta gözlemlenir. Genel olarak kolonun içinde oluşan polip adı verilen küçük, kanserli olmayan (iyi huylu) hücre kümeleri olarak başlar. Zamanla bu poliplerden bazıları kolon kanserine dönüşebilir. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Oğuzhan Karatepe konu hakkında bilgiler verdi.

'Karıncalar ayırt edebiliyor...' Çığır açan 'kanser' tespiti

Bilim insanları tarafından yapılan bir çalışmada, karıncaların, insanların idrarlarını koklayarak bir kişinin kanser olup olmadığını tespit edebildiği ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı süreci devam ediyor. Personel alımı duyurusunda ilk turun tamamlanmasının ardından adaylar, ikinci turu beklemeye başladı. Peki Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Kabus bitti derken yeniden başladı! Son 2 ayda 170 binden fazla kişi koronavirüsten öldü

Yaklaşık 3 yıl önce başlayan ve dünya genelinde 6 milyondan fazla kişiyi canından eden koronavirüs tam bitti derken yeniden kabus olmaya başladı. Son 2 ayda verilen kayıp Dünya Sağlık Örgütü'nü de tedirgin etti. Direktör Ghebreyesus, "Son sekiz haftada 170 binden fazla kişi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Bunlar sadece raporlanan ölümler, gerçek rakamlar bundan daha fazla" diyerek durumun vahametini anlattı. Ghebreyesus artan ölümlerden dolayı aşırı derecede endişeli olduğunu vurguladı.

Buna şaşıracaksınız! Mutfakta en çok mikrop barındıran yer neresi?

Mutfakta en çok mikrop barındıran bölgeyi tahmin etmek gerekirse akla ilk olarak buzdolabının kolu, kesme tahtası ya da lavabo içi gelebilir. Ancak yeni bir çalışma, bakterilerin beklenmedik bir noktada gizleniyor olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösterdi. Cevap ise baharat çekmecesi...

48 saatten uzun süren ateşe dikkat! Çocuğunuzun ateşi varsa dikkat etmeniz gereken 6 kural

Kış aylarında bulaşıcı hastalıkların da görülme oranı artıyor. Covid-19 pandemisi nedeniyle de aileler çocukların ateşinin çıkması durumunda normalden daha fazla paniğe kapılıyor. Bebeklerde 38 dereceyi geçen ve 48 saatten uzun süren ateş yükselmesinin ciddiye alınması gerekiyor. Öncelikle ateş ölçümünün doğru şekilde yapılması öneriliyor ve endişe ile yanlış uygulamalardan kaçınılarak ateşin nasıl düşürülebileceğinin bilinmesi önem taşıyor.

Kalbi duran 20 dakika sonra geri dirilen adam, uyanır uyanmaz sorduğu soruyla şaşkına uğrattı

Kahramanmaraş'ta minibüste fenalaşan, ardından da kalbi durup vücudu soğumaya başlayan yolcu, 'öldü' düşüncesi olmasına rağmen hastaneye kaldırıldı. Doktorların çabaları sonucu 20 dakika sonra hayata dönen hasta, "Kendime geldiğimde, 'Uzayda mıyım? Yoksa evde miyim?' Diyordum. 20 dakikalık ölüp geri dirilmişim" diye konuştu. Doktor ise "Buraya geldiğinde kalbi durmuş vaziyetteydi. 5 damarını değiştirdik. Çok şükür ki hızlı davrandığımız için beyni etkilenmemişti" dedi.

Aile hekimleri ‘yok’lara isyan etti: Aşı yok, kanser tarama kitleri yok, ilaç yok!

Birincil görevleri koruyucu sağlık hizmetleri vermek olan aile hekimleri, ‘yok‘larla mücadele ediyor. Aşı, doğum kontrol malzemeleri, kanser tarama kitleri sıkıntısı çeken; reçete ettikleri ilaçları eczanelerde bulunamayan aile hekimleri, sorunun halk sağlığını tehdit eden boyuta ulaştığı uyarısında bulundu.

Neden ayakta su içmemeliyiz? İşte 4 zararı

Halk arasında ayakta su içmenin zararlı olduğuna dair yaygın bir inanış var. Hatta genelde Müslümanlar, Hz. Muhammed'in sünneti doğrultusunda suyu oturarak içiyor. Tıbba göre; ayakta su içmek gerçekten de zararlı!

Yeni bir araştırmaya göre öğün atlamak, ölüm riskini arttırıyor

Günün üç öğününden birini atlıyorsanız bunu yapmayı tekrar gözden geçirmelisiniz. Yeni bir araştırmaya göre öğün atlamak, ölüm riskini arttırıyor.

TEİS'ten Sağlık Bakanına açık mektup: Hastalarımız reçetelerindeki ilaçları bulmak için eczane eczane gezmek zorunda kalıyor

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya açık mektup yazdı. Sendika mektubunda, "Muhtemelen aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabileceksiniz’ şeklindeki ifadenizin üzerinden 3 hafta geçmiş olmasına rağmen hastalarımız reçetelerindeki ilacı bulabilmek için hala eczane eczane gezmek zorunda kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

Beyaz saçlardan doğal bir şekilde tamamen kurtulacaksınız! Hazineyi yıllarca çöpe atmışız

Yaşlandıkça vücudumuzda görülen değişimler görüntümüzü farklılaştırabiliyor. Beyaz saç erken yaşlarda da görülse de genellikle ilerleyen yaşların etkisi olarak biliniyor. Beyaz saçlardan kurtulmak için doğal yöntemler aranıyor. Bugüne kadar çöpe attığımız patates kabuklarının beyaz saçlardan doğal bir şekilde kurtulmamızı sağladığı öğrenildi.

Sağlıkta yeni dönem! Pilot uygulama 4 ilde başladı... 81 ilde hayata geçmesi bekleniyor

Özel gereksinimli bireyler için sağlıkta devrim gibi karar! Acil servis ihtiyaçlarının daha nitelikli karşılanması için Muğla, Erzurum, Samsun ve Kayseri'de 'Engelsiz Acil Servis' hizmeti başlatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pilot illerdeki uygulamanın ardından 81 ilde bu hizmetin verileceğini duyurdu.

Toplam 843 haber.