Sağlık

Sağlık Haberleri

Sağlık çalışanlarından iş bırakma eylemi

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Dr. Derya Uğur, iktidarın açıkladığı yüzde 30 maaş zammına karşı sağlık çalışanlarının 12 Ocak günü bir günlük iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu.

Araştırma: Şekerli içecek tüketenler daha fazla kelleşiyor

Çin'deki Çingua Üniversitesi'nden bilim insanları, erkeklerin içecek alışkanlıklarıyla kellik arasındaki ilişkiyi inceledi. Bulgular erkeklerde şekerli içecek tüketimi ve saç dökülmesi arasında bağlantı olduğunu gösterdi.

Coronayı hafif geçirenlerle ile ilgili endişe yaratan araştırma

Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgınıyla ilgili endişe yaratan bir araştırma yapıldı. Bilim insanları Covid-19'u hafif geçirenlerle ilgili korkutan bulgulara ulaştıklarını bilimsel bir araştırma ile kanıtladı.

Hapşırırken tutmaya çalışırsanız ne olur? İşte hayati tehlikeler

Hapşırma sırasında burnu ve ağzı kapatarak engellemeye çalışanlar büyük bir riskle karşı karşıya. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihangül Can Sevil, bu hayati tehlikeleri sıraladı.

Uzmanlar sahte ilaca karşı vatandaşları uyardı

Halk sağlığını tehdit eden sahte ilaç pazarı giderek büyüyor. Uzmanlar, önlem alınması gerektiğini söyledi.

Etrafınızdakiler bu özellikleri taşıyorlarsa bir an önce hayatınızda çıkarın

Meghan Markle, Donald Trump, Kanye West, Elizabeth Holmes ve Sam Bankman-Fried gibi isimleri son bir yılın "en büyük narsistleri" arasında gösteren Politico dergisine göre narsistler 2022 yılına damgalarını vurdular.

Kalp krizinin yaklaştığını gösteren o belirti! Ellerdeki hisse dikkat

Kalp krizi her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olmaktadır. Aniden gelişen kalp krizine erken ve etkili müdahale hayat kurtarmaktadır. Kalp krizinin yaygın belirtilerinin göğüs sıkışması ve terleme olduğu bilinse de kriz geçirmeden önce vücutta yaşanan bazı değişimler kalp krizinin yaklaştığını işaret edebilir.

ABD'de yapılan araştırmada koronavirüsten ölenlerin beyni açıldı! Ortaya çıkan manzara şaşkınlık yarattı

ABD'de gerçekleştirilen bir araştırmada koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden insanların otopsi yoluyla beyinleri açıldı. Doktorlar, hastaların beyinlerinde dahi virüse saptanması sebebiyle büyük şaşkınlık yaşadılar.

Bu içecek antibiyotik kadar güçlü! Günde bir bardak içtiğinizde vücuttaki zehri söküp atıyor...

Zencefil aslında en ünlü baharatlardan biri olan zerdaçal ile aynı bitki ailesindendir. 9. yüzyıldan beri Doğu tıbbında kullanılan zencefil, çeşitli tıbbi özelliklere sahip olan ve özellikle yararlı görünen 6-gingerol ve 6-shogaol ile birlikte, shogaoller ve gingeroller adı verilen bileşiklerle yüklüdür. Günlük olarak hazırlayacağınız zencefilli sudan 1 bardak tüketmek ise size pek çok yarar sağlar…

Devlet hastanelerinde engellilere özel diş tedavi merkezi açılacak

Sağlık Bakanlığınca, zihinsel veya bedensel engeli bulunan ya da özel gereksinime ihtiyacı olan kişiler, devlet hastanelerinde açılacak "Engelli Diş Tedavi Merkezleri"nde tedavilerini yaptırabilecek.

Bir sahte doktor skandalı daha! Üniversite hastanesinde 11 yıl çalışmış

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde, 11 yıldır sağlık teknisyeni olarak görev yapan A.İ.'nin lise diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı. A.İ.'nin işine son verilirken, savcılık soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

33 farklı ton balığı markası incelendi! Konserve balıktan eldiven parçaları çıktı

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, Türkiye pazarından 7 üreticiye ait 33 farklı ton balığı markasında yaptığı araştırmada, tüm örneklerde en az bir mikroplastik partikülüne rastladıklarını açıkladı. Gündoğdu, bazı örneklerin içerisinde çalışma esnasında kullanılan eldivenlerin parçalarına rastladıklarını, hormon bozucu ve kanserojen etki yapan kimyasallar içerdiğini ifade etti.

Bakan Koca'dan piyasada bulunamayan ilaç açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Üşüme, titreme, baş ağrısı... Domuz gribi olabilirsiniz! İnfluenza A (H1N1) virüsü nedir?

Bu virüs insan, domuz, kuş, at gibi hayvanlarda solunum yolu hastalığına neden olur.

Uykuya dikkat! Felç geçirenlerin çoğu bu belirtiyi yaşamış

Uyku, sağlığımız için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlar yetersiz uykunun ve çeşitli uyku hastalıklarının ciddi hastalıklara zemin hazırladığını belirtiyor. Yapılan araştırmalar yetersiz uyku kalp krizi ve diyabet gibi ciddi sağlık sorunlarının riskini artırdığını belirtmişti. Son yapılan çalışmalara göre siz farkında olmadan uykuda yaşadığınız bir sağlık sorunu felç geçirmeden önce uyarı veriyor olabilir. İşte felç geçirmeden önce birçok kişinin yaşadığı o tehlikeli belirti...

Bu Günden Sonra Tetanos Aşısı Yapılamayacak! Sağlık Bakanlığı Tetanos Aşılarını Toplatıyor

Çocukluk çağında zorunlu olan, yetişkinlerde ise gebelikte ya da yaralanma gibi durumlarda yapılan difteri-tetanos aşısı Sağlık Bakanlığı tarafından toplatılıyor.

Sağlık çalışanlarının alacağı banka promosyonu belli oldu

Sağlık Bakanlığının Ziraat Bankasıyla yaptığı anlaşma çerçevesinde sağlık çalışanlarına toplam 29 bin lira promosyon ödemesi yapılacak.

Avatar 2'yi izleyen seyirci kalp krizi geçirdi: Heyecanlı filmler ölüme sebep olabilir mi?

Hindistan'da 42 yaşındaki bir adam, Avatar'ın uzun zamandır beklenen devam filmi Avatar: Suyun Yolu'nu (Avatar: The Way of Water) izlerken kalp krizi geçirdi.

Kronik solunum yetmezliği çeken hastaların elektrik faturası sorunu: Devlet destek olsun

Koah, kalp yetmezliği ve astım gibi pek çok hastalıkta tedavi amaçlı kullanılan oksijen konsantratörleri elektrik sarfiyatını artırıyor. Faturalarla başa çıkmak zorlaşıyor, hastalar yetkililerden yardım istiyor

Toplam 858 haber.