Sağlık

Sağlık Haberleri

Sırrı çözüldü: Sağlıklı ve uzun yaşayan insanların yüzde 70'inde bulunan ortak özellikler

İnsan yaşamını daha uzun ve sağlıklı yapmanın çözümleri binlerce yıldır araştırılıyor. Uzun yaşayan kişilerle sık sık röportajlar yapılıyor. Bu röportajlarda daha uzun yaşama dair ipucu verecek hayat alışkanlıkları öğrenilmeye çalışılıyor. Uzmanlar yaptıkları çalışmalarda uzun ve sağlıklı yaşayan kişilerin yüzde 70'inde aynı ortak özellikler olduğunu buldu.

Sağlık raporları bir kez daha uzatıldı

Sağlık Bakanlığı, yoğunluğu azaltmak için uygulamaya koyduğu sağlık raporlarını uzatma uygulamasını bir kez daha uzattı

Farkında değilsiniz ama kanserin ilk belirtisi! Hemen doktora koşun

Kanser belirtileri ne kadar erken tespit edilirse hayat kalma oranı da o kadar artar. Bu da semptomların farkında olmanın ne kadar önemli olduğu durumunu ortaya çıkarır. Bu farkındalık sayesinde on binlerce hayat kurtulabilir. Yemek borusu kanseri, birçok kanser türü gibi tespit edilmesi zor belirtilere sahiptir. İngiliz bir doktor yemek borusu kanseri belirtisi olabilecek ilk önemli semptomun ne olduğunu paylaştı.

'Şekerli' İçeceklere Yüzde 50 Ek Vergi Getirilmesi Talep Edildi

Dünya Sağlık Örgütü, üye ülkeler için yeni bir kılavuz hazırladı. Bu kılavuzda, şekerli içecekler için ek vergi tavsiyesinde bulunuldu. Üstelik bu vergi, yüzde 50 seviyesindeydi. Peki DSÖ, neden böyle bir şey istiyor?

Bilimsel araştırma: Çocuklara tablet vermek çok ciddi sonuçlar doğuruyor

ABD'de yapılan bir araştırma, ağlayan bebeklerin dikkatini dağıtmak için tablet ya da akıllı telefon kullanımının uzun vadede çocuklara zarar verdiğini ortaya koydu.

Bir sahte doktor daha: Çocuk yoğun bakıma girerken yakalandı

Mersin'de kendisini "anestezi doktoru" olarak tanıttığı hastanede önlük isteyen şüpheli, güvenlik görevlilerinin dikkatiyle yakalanıp polise teslim edildi.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi ne zaman? 2022 İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi tarihi ve saati!

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekiminin ne zaman yapılacağı, adaylar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı İŞKUR üzerinden 11 bin 317 sürekli işçi alımı başvuruları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Şimdi ise kura çekimi bekleyişi başladı. Peki Sağlık Bakanlığı işçi alını kura çekimi ne zaman? 2022 İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi tarihi ve saati!

Lösemide devrim yaratacak tedavi: 13 yaşındaki kızda denediler, tamamen iyileşti

13 yaşındaki Alyssa, lösemi teşhisinden sonra tedavisi için yeni bir ilaç türünü dünyada ilk defa deneyen kişi olmayı kabul etti. Alyssa, hastalığından tamamen kurtulurken tıp dünyası için de umut oldu.

Akciğer kanserinin 8 önemli sinyaline dikkat!

Akciğer kanserinde en önemli risk faktörünün sigara tüketimi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, “Sigara içen kişinin bir de aile öyküsü varsa, hava kirliliği olan yerde yaşıyor ya da çalışıyorsa, risk katlanıyor. Akciğer kanserinin erken evrede teşhis edilebilmesi için belirtilerde zaman kaybetmeden doktora başvurulması ve yakınması olmasa dahi sigara içen 40 yaş üstü kişilerin yıllık akciğer tomografilerini yaptırmaları çok önemli" dedi.

Yaklaşan krizin belirtisi olabilir! Ellerdeki iki önemli his

Damar sertliği olarak bilinen Ateroskleroz, kendini belli etmeden son raddeye kadar vücutta yayılmaya devam eden rahatsızlıklardan biridir. Ellerdeki iki önemli his atardamarların p oranında daraldığını işaret edebilir. Kalp krizine neden olan belirtileri incelikli bir şekilde takip edebilirseniz sağlığınızı koruma altına alabilirsiniz. Göğüs ağrısı, yaklaşan bir kalp krizinin birçok olası belirtisinden yalnızca biridir. Eller de yaklaşan kalp krizi ile ilgili sinyal veriyor olabilir.

Kalp krizine karşı hayat kurtaran 5 öneri

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Polat Canbolat, ‘‘Kalp krizine acil müdahale etmek ve hayati tehlikeyi önlemek için belirtilerin tanınması ve kriz anında vakit kaybedilmemesi gerekir’’ dedi.

Pandemide gençlerin beyni erken yaşlandı! Ciddi sonuçlar doğurabilir

ABD'deki Stanford Üniversitesi'nden bilim insanları, gençlerin beyinlerinin Kovid-19 pandemisinin neden olduğu stres sebebiyle normalden daha hızlı yaşlandığını ortaya koydu.

Sağlıkçılardan uyarı: Hastane randevusuna gitmeyen her 5 kişi, 600 kişiyi mağdur ediyor

Randevu aldığı halde muayeneye gitmeyenler, randevusunu da iptal etmediği için poliklinikte hizmet alması gereken diğer hastaların mağduriyetine sebep oluyor.

Geçen ay MHRS'den alınan yaklaşık 3 milyon randevuya gidilmedi

Sağlık Bakanlığı'nın Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden geçen ay 13 milyon 623 bin 42 doktor randevusu alındı, yaklaşık 3 milyon randevuya gidilmedi.

DSÖ'den korkutan kızamık salgını uyarısı: Patlak verebilecek büyük bir salgınla milyonlarca çocuğun hayatı tehlikede

Koronavirüs salgını sonrası kızamık aşılamasında büyük düşüş yaşandığını söyleyen Dünya Sağlık Örgütü, geçen yıl dünya genelinde yaklaşık 40 milyon çocuğa aşı yapılamadığını ve bunun sonucunda 128 bin kişinin kızamık nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekti. DSÖ, ilerleyen zamanlarda daha büyük salgınların patlak verebileceğini belirterek, milyonlarca çocuğun tehlikede olduğunu vurguladı.

Fahrettin Koca istifa eden hekim sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2022 yılında 2 bin 239 uzman hekim ile bin 955 hekimin istifa ettiği bilgisini paylaştı. Bakan Fahrettin Koca, “Başta hekimlerimiz olmak üzere sağlık personelimiz sayısında OECD ülkelerine kıyasla hızlı bir artış göstermemize karşın artan talepler karşısında eksiğimiz hala bulunuyor. Hemşire ve ebe sayımızı daha yüksek bir hızla artırıyoruz ama OECD’nin gerisindeyiz” dedi.

Gözlerdeki farklılıklara dikkat! Hastalığın habercisi olabiliyor...

Kalp hastalıkları yaşamı tehdit eden en riskli hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Uzmanlar kalp hastalıklarını erken teşhis etmenin hayati önem taşıdığını belirtiyor. Vücudumuzda fark etmediğimiz ufak detaylar çeşitli hastalıklar hakkında uyarıcı olabiliyor. Araştırmalara göre gözlerde bulunan 'ksantelazmalar' sağlıksız kalbi işaret ediyor olabilir.

İki haftalık koronavirüs tablosu açıklandı: 73 can kaybı, 28 bin 808 yeni vaka

Türkiye'de 31 Ekim-13 Kasım haftasında 28 bin 808 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı, 73 kişi yaşamını yitirdi. Bir önceki veriler ise 17-30 Ekim tarihine aitti. Bu dönemde 22 bin 887 kişinin testi pozitif çıkmış, 64 kişi hayatını kaybetmişti.

Kalp krizi gelmeden bir ay önce tam 7 belirti veriyor

Bilim insanlarının araştırmasına göre kalp krizi bir ay öncesinden yedi önemli işaret veriyor.

Toplam 858 haber.