Siirt'te Yeni Salgın! İlk Vaka Görüldü! Uzmanlardan Uyarı

Ülkemizde son aylarda kızamık vakaları bildirilmeye başlandı. Son olarak Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir çocuk, kızamık nedeniyle hastaneye yatırıldı. Uzmanlar, vakaların artmasından endişeliyken çocukluk çağı aşılarının ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümit Gültekin, yeni bir kızamık salgınının var olabileceğini söyledi.

Salgının Belirtileri Nelerdir?

Artı Siirt Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Uzm. Dr. Gültekin, "Gözlerde yaşarma, kızarma, vücutta yoğun kırmızı döküntü, düşmeyen ateş kızamığın belirtileri arasında yer alıyor." dedi.

Salgının Riskleri Nelerdir, Nasıl Önlem Alınır?

Gültekin, şöyle dedi:

"Buradaki risk şu; evde gebe varsa onu korumak lazım, bağışıklık sorunu varsa onu korumak lazım. Çocuklarımızın çoğu aşılı ama aşısızlar şu an risk altında. Bir de eğer aşıya rağmen oluyorsa genelde vahşi suç dediğimiz tipler oluyor, bundan dolayı salgın tekrardan görülebiliyor. Çocuk aşılı olmasına rağmen tekrardan görülebilir ama belki daha hafif geçirebilir. Aşı önemli. Zaten kızamık aşısı 1 yaşındayken yapılıyor mutlaka. Bir de bakanlık 9 aylıkken ara doz önermiş o hala tebligat 3-4 sene önce çıkarıldı devam ediyor. Hemşire arkadaşlar sağlık ocaklarından çağırıyorlardır muhtemelen. 10’uncu ayda tekrar aşıya gelin. İşte o aşı bu aşı. Normalde takvim yok orada bakanlık ama bu sürede olan görüşten sonra çağırıyor. Kızamık olmasın diye. Kızamık vakaları Siirt dahil Türkiye’nin birçok kentinden görüldü. Siirt halkının bu konuda duyarlı olmasını diliyorum."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN