Neden ayakta su içmemeliyiz? İşte 4 zararı

Halk arasında ayakta su içmenin zararlı olduğuna dair yaygın bir inanış var. Hatta genelde Müslümanlar, Hz. Muhammed'in sünneti doğrultusunda suyu oturarak içiyor. Tıbba göre ayakta su içmek gerçekten de zararlı!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İşte, ayakta su içmenin zararları...

HAZIMSIZLIK

Ayakta su içmek sindirim sisteminize zarar verebilir çünkü ayakta su içtiğinizde; su, büyük bir güç ve hızla yemek kanalından geçerek doğrudan midenin alt kısmına iner ve ki bu da oldukça zararlıdır. 

Ayakta su içildiğinde sinirler gerilir bu da sıvı dengesini bozarak toksinlerin artmasına ve hazımsızlığa neden olur.

ARTRİT TEKİKLEYİCİ

Ayakta su içmek; eklemlerde sıvı biriktirerek artriti ve buna bağlı eklem hasarlarına yol açabilir. 

ORGANLAR İÇİN RİSK

Ayakta su içtiğinizde gerekli besin ve vitaminler karaciğere ve sindirim sistemine ulaşmaz. Aksine su, sistem içinde çok hızlı hareket eder ve bozulan oksijen dengesi ciğerlerinizi ve kalbinizi riske atar.

 

BÖBREK SORUNLARI VE İDRAR YOLU RAHATSIZLIKLARI

Böbekler, kişi oturur vaziyetteyken daha iyi filtreleme yapar. Ayakta su içildiğinde sıvı yüksek basınçla bir anda midenin alt kısmına yerleşerek, mesaneye iner ve böbreklere uğramaz. Bu da böbreklerin işleyişine zarar verir. Hatta idrar yolu rahatsızlıklarına neden olabilir.

DOĞRU SU NASIL İÇİLİR?

Doğru su içme şekli, su içerken bir sandalyeye oturmak ve sırtınızı dik tutmaktır. Bu şekilde besinler beyne ulaşır ve beyin aktivitesini iyileştirir.

Ayrıca sindirim sistemi zorlanmaz ve kişide şişkinlik hissi oluşmaz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN