Sağlık

Sağlık Haberleri

Kan stoğu etkisi: Kalp ameliyatlarının yüzde 30’u erteleniyor

Türkiye'nin kan stokları kritik seviyenin de yarısına düştü. Kızılay günlerdir kan bağışı çağrısı yaparken sorunun ciddi olduğu belirtiliyor. Kan stoklarındaki düşüş nedeniyle kan ihtiyacının en fazla olduğu kalp ameliyatlarının yüzde 30'unun ertelenmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

İnsanlığı bekleyen yeni tehlike! Vaka sayısı 8 kat arttı, her 5 kişiden 1’i hayatını kaybediyor

Birleşik Krallık, İspanya ve ABD'den bir araştırma ekibinin çalışmasına göre küresel ısınmayla birlikte et yiyen bakterilerin kıyı şeridinde yoğunlaştığı ortaya çıktı. ABD kıyı şeridinde artış gösteren et yiyen bakterilerin yoğunlaşmasına bağlı olarak vibrio vulnificus enfeksiyonlarındaki vaka sayıları 8 kat arttı.

Sucuk değil ot yiyoruz! Ucuz marketlerdeki sucuklar ottan çıktı

İstanbul'da yapılan denetimlerde bazı marketlerde sucuğun et yerine ottan üretilerek satıldığı ortaya çıktı. Gıda Laboratuvarları ve Gıda Denetçileri Derneği Başkan Yardımcısı Selman Bahadır Orhan, özellikle sucukta hile tespit ettiklerini belirtti.

Öfkelenen çocuğa nasıl yaklaşılmalı?

Öfke, herhangi bir şeyin engel olunması ile ortaya çıkan istenmeyen bir duygudur. Çocuklarda öfke nöbetleri çoğunlukla 1 ve 2 yaş aralığında sıklıkla kendini gösterir.Öfke nöbetinde sırasında çocuk; çığlık atma, bağırma, tekme atma,inatlaşma, vurma, kafasını vurma, kendini yere atma gibi davranışlar gösterir.Çocuk her ne kadar bağımsızlaşmayı arzu etsede anne ve babasına bağlıdır ve bu durumdayken fark etmesi öfke nöbeti yaşamasına sebep olur.Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Türkiye'de nar ekşisi diye yediğimiz sosların satışı yasaklandı

Nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünler yurt içinde satılamayacak.

Beyaz tırnak lekeleri göründükleri kadar masum değil! Resmen kanıtlandı, hemen doktora başvurun

Kadınlar için ayrı bir öneme sahip olan tırnak bakımı, günümüzde her noktada açılan güzellik merkezleri ile farklı boyutlara ulaştı. Beslenme ile doğrudan alakadar olan tırnak bakımına ilişkin birtakım uyarılarda bulunan uzmanlar, tırnak yüzeylerinde gözlenen beyaz lekelere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. İşte ayrıntılar…

Erkek çocuğu olan ebeveynler daha hızlı yaşlanıyor!

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, erkek çocuk yetiştirmek beynin daha hızlı yaşlanmasına neden oluyor

Noodle zararlı mı? Noodle içinde ne var? Uzmanlar noodle konusunda uyarıyor

Günümüzün popüler yemeği Noodle, artık küçükten büyüğe pek çok kişi tarafından tüketilirken Noodle yemeği uzakdoğu mutfağından çıkıp, tüm dünyada sıkça kullanılmaktadır. Peki Noodle makarna zararlı mı? Noodle makarna içinde ne var? Noodle Makarna hakkında merak edilen tüm bilgiler!

Hemen parmaklarınızı kontrol edin: Parmaklarda ortaya çıkan bu belirti o hastalığın habercisi olabilir

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kanserin zararlı etkilerinden korunmak için erken teşhis ve doğru tedavi büyük önem taşıyor. Kanserin az bilinen belirtileri bu hastalığın erken teşhis edilmesini sağlayabiliyor. Uzmanlar parmaklarda ortaya çıkan kanser belirtisine karşı dikkat etmeniz gerektiğini paylaşıyor. İşte detaylar...

Covid-19 kaynağı o hayvan olabilir! Çarpıcı sonuç

Dünyayı sarsan ve üç yılda 7 milyona yakın kişinin ölümüne yol açan Covid-19 pandemisinin kökeniyle ilgili gizem çözülemiyor ancak yeni veriler virüsün kaynağına dair çarpıcı bir olasılığı gündeme getirdi.

Türkiye'de şap alarmı! Hayvan pazarları kapatıldı, nakiller yasaklandı, tüm izinler iptal edildi

Son dakika! Tarım Bakanlığı SAT-2 serotipi şap hastalığını taşıyan ilk vakanın tespit edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "Hastalık görülen 8 işletmede kordon-karantina dâhil olmak üzere tüm tedbirler alınmıştır. Kesim, ithalat ve ihracat amaçlı yapılan sevkler dışında şap hastalığına duyarlı tüm hayvan hareketleri ilkbahar şap aşılama kampanyası süresince ülke genelinde durdurulmuştur." denildi.

Göz bandıyla uyumanın şaşırtıcı yararları keşfedildi

Deneylerde göz bandıyla uyuyan katılımcılar bir dizi değerlendirmeden geçirildi

Uzmanlara göre insanların gelecekte fazladan kolları olacak

"Üçüncü Başparmak" girişimine imza atan isimler konuştu. Araştırmacılara göre fazladan başparmak, yalnızca bir başlangıç.

Çocuklarda süper grip salgını artıyor! İşte hastalığı geçiren en doğal yöntem

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bekir Çakmak, süper gribin 200’den fazla farklı virüsün neden olduğu bir hastalık olduğunu belirterek, "Bu yeni salgına yakalanan çocuk ve yetişkinler, ancak birkaç haftada iyileşebiliyor ve hastalık süreci ise ağır seyrediyor" dedi.

Vicdansızlar! Sağlık çalışanları kanser ilaçlarını çaldı

İstanbul'da bir hastaneden çalındığı belli olmaması için yerine su doldurularak kanser ilaçlarının satıldığı ve 5 milyon liraya yakın dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıktı. Aralarında sağlık çalışanlarının da aralarında olduğu 5 kişi yakalandı. Satılan gerçek ilaçların değerinin 10 bin lira ile 90 bin lira arasında değiştiği aktarıldı.

Bekar erkeklerin kalp yetmezliği riski daha fazla

Evli ve bekar erkekleri kıyaslayan bir sağlık analizinde ilginç bulgular ortaya çıktı. Yeni bir araştırmaya göre, evli erkeklerin kalp yetmezliğinden ölme ihtimali bekar erkeklere kıyasla daha az. Nedeni ise evli erkeklerin sağlık durumlarını takip edecek bir yakınlarının olması.

Dikkat: İhmal edilen kalp çarpıntısı inmeye neden olabilir

Kalp çarpıntılarının ciddiye alınmadığında ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, bu sorunu yaşayan kişileri uyardı; kalp çarpıntılarının önemsenmesi ve hekimin önerilerine uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Az Miktarda Tüketilen Alkolün Bile Hamilelik Döneminde Bebeğin Yüz Şeklini Etkilediği Ortaya Çıktı

Hollandalı bilim insanları, hamilelik döneminde tüketilen az miktardaki alkolün bile bebeklerin fizyolojik ve bilişsel özelliklerini etkilediğini keşfetti.

Deprem sonrası psikolojik durum: Travmayı aşmak için yakınlarınızla konuşun

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremler ve yaşananlar psikolojimizi de etkiledi. Deprem sonrası psikolojik ilkyardım hakkında bilgi veren Psikolog İrem Naz Kırım, "İlk birkaç gün uyuyamama, yemek yiyememe, bir şey yapmakta isteksizlik, yorgunluk, çaresizlik hisleri normaldir. Durumu yatıştırmaya çalışmak için doktor önerisi olmadan sakinleştiricilere ve ilaçlara başvurmayın” uyarısı yaptı.

Toplam 843 haber.