Sağlık

Sağlık Haberleri

Yiyeceklerdeki bu tehlikeye dikkat! Çocuklarda zeka geriliği yapan 6 gıda: Tüketirken bir kez daha düşünün

Aile olarak çok güçlü genlere sahip olabilir, çocuğunuzun zeka gelişimini de buna paralel olacağını düşünebilirsiniz. Oysa bilimsel araştırmalar sadece genetik yapının değil, anne karnından itibaren beslenme şeklinin de çocukların bedensel ve zihinsel sağlığı için son derece etkili olduğunu ortaya koyuyor.

Dondurmanın da yararları varmış! İşte dondurmanın 6 harika faydası...

Çilekli, limonlu, kavunlu, çikolatalı, kaymaklı ve daha niceleri… Dondurma, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. Dondurma sadece lezzeti ile değil aynı zamanda yararları ile de cezbediyor. İşte dondurmanın 6 harika faydası...

Çocuk Doktoru Melike Bayraktar, Çocuklarda Yazın Sıkça Görülen İshal Tehlikesi İle İlgili Bilgilendirmede Bulundu

Siirt Hayat Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Melike Bayraktar, çocuklarda yazın sıkça görülen ishal tehlikesi ile ilgili bilgi verdi.

Karpuz tüketirken dikkat etmeniz gereken 7 önemli kural

Yaz deyince ilk akla gelen, özellikle de aşırı sıcaklarda serinletici lezzetiyle öne çıkan karpuz, yüksek şeker içeriği nedeniyle dikkatli tüketilmesi gereken ancak aşırıya kaçıldığının farkına bile varılmadığı bir meyve.

Yüzünüzde Ortaya Çıkan ve Sağlık Sorunları Yaşadığınıza İşaret Eden 11 Belirti

Vücudumuz kendimize bakmadığımızda bunu dışarı yansıtma konusunda hayli başarılı. Fakat bu dışavurumları anlama konusunda her zaman başarılı olamıyoruz.

Kanser şüphesinde dikkate alınması gereken 6 belirti

Çoğu kişi göğüste yumru, ani kilo kaybı veya aniden ortaya çıkan bir beni, olası kanser belirtileri olarak tanımlayabilir. Ancak ölümcül hastalığın getirdiği değişiklikler her zaman o kadar belirgin değildir ve göz ardı edilmesi kolay olabilir.

Sağlık Bakanlığı da artışı kabul etti: 81 il valisine 'Kızamık' yazısı

Sağlık Bakanlığı, kızamık vakalarındaki artışa ilişkin olarak 81 il valiliğine gönderdiği yazılarda vakaların artığına dikkati çekerek, önlemlerin artırılmasını istedi. Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu da, "Nihayet kabul etti" dedi.

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Burnu büyük olan erkeklerin...

Yıllar boyunca, çeşitli anekdotlarda, büyük elleri, ayakları veya burunları olan erkeklerin aynı zamanda büyük penis boyuna da sahip olduğu ileri sürülmüştü. Şimdi ise bilim insanları, uzun burunlu erkeklerle daha büyük penis boyu arasında bir bağlantı buldu.

İnsanların kulak kanalından girip kafatasında yaşayabilen 5 yaratık

Bu canlılar, kafanızın içindeyken ölebiliyor ya da hayatına orada devam edebiliyor

Fahrettin Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' iddialarıyla ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan kızamık vakaları ve 'kızamığa bağlı ölüm' iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, "Kaygı uyandıran 'kızamığa bağlı ölüm' iddiaları asılsızdır. Kızamığa bağlı olduğu veya olabileceği iddia edilen ölümün nedeni HIV/AIDS hastalığı kaynaklı multiorgan yetmezliğidir. Hasta 2015 doğumlu, yabancı uyrukludur" açıklaması yaptı. Koca, vakalarda artış olduğunu da kabul etti.

Kanserdeki hızlı artışın nedenleri! İşte çözüm önerileri

Çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri kanser dünyada ve ülkemizde artmaya devam ediyor. Prof. Dr. Erk, “Uzmanlar, hep sigara, alkol, kötü beslenme, viral hastalıklar ve hareketsizliğin kansere yol açtığını söylüyor ancak kimyasallar, tarım ilaçları, katkı maddeleri ve radyasyon göz ardı ediliyor” dedi.

Erkekler Kadınlara Kıyasla Neden Tuvalette Çok Daha Fazla Zaman Geçirir?

Erkeklerin, kadınlara kıyasla tuvalette çok daha uzun süreler geçirdiğini söylesek ilk tepkiniz ne olurdu? Peki bu uzun dakikaların sebebi fizyolojik mi, yoksa arkasında çok farklı sebepler mi var?

Bakan Koca paylaştı: Türkiye'de akciğer nakli yapılan en yaşlı hastanın durumu iyi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de akciğer nakli yapılan en yaşlı hastayla ilgili bir video paylaştı. Koca, hastanın 68 yaşında ve durumunun iyi olduğunu söyledi.

Bakan Koca duyurdu! SMA hastalarını ilgilendiriyor: 'Yakında uygulamaya geçecek'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA hastalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Gen terapisini SMA Bilim Kurulu kimlere uygulanabileceğini belirledi, hangi hasta grubunda kullanılabileceğini tespit etti. Etkili olduğu bir hasta grubu var. Uygulanmak üzere planımızı yaptık. Yakında uygulamaya geçecek" dedi. Bakan Koca ayrıca, İstanbul’da nadir hastalıkların tedavisi için yeni bir hastanenin kurulacağını da açıkladı.

Saç köklerini kalınlaştırarak dökülmeyi durduruyor! Gece boyunca saç köklerinde bekletin, sabah durulayın

Saçlarınızı kalınlaştırmak ve daha gür saçlar elde etmek için doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Evde mutfağınızda bulunan malzemelerle uygulayacağınız yöntemler ile saç köklerini güçlendirebilir, saç dökülmesini durdurabilir ve saç tellerinizin kalınlaşmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu maskeler düzenli olarak uygulandığında saçların sağlıklı ve hızlı uzamasına da yardımcı oluyor. Kalın ve güçlü saç telleri için bu yöntemlere bir şans verin.

Uyumaya çalışırken saate bakmak uykuyu kaçırıyor

Bilim insanları uyumaya çalışırken sergilenen davranışların uykusuzlukla bağlantısını araştırdı.

1 saatten fazlası zarar! İşte, çocukların hasta olma sebebi

Tüm dünyada internet ve ekran kullanımı yaygınlaştı. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre günde bir saatten fazla internet kullanımı önerilmiyor. Uzmanlar, çocuklarda görülen obezite ve uykusuzluk gibi sorunların aşırı ekran kullanımından kaynaklandığını belirtiyor.

Hapşırırken kalbimiz durur mu? İşte cevabı

Hapşırırken kalbimizin ve hatta diğer bazı organlarımızın çalışmayı bir anlığına durdurduğu doğru mu? İşte cevabı.

Çocuğunuz sıradan bir beceriyi gerçekleştiremiyorsa ‘duyu bütünleme bozukluğu’ olabilir

Duyu bütünleme bozukluğu yaşayan çocukların sıradan bir beceriyi gerçekleştirebilmek için bile daha fazla uyarana ihtiyaç duyabileceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Konakoğlu, tedavi sürecinde ebeveynlere de eğitim verilmesi gerektiğini belirtti. Konakoğlu, "Çocuğunuz sıradan bir beceriyi gerçekleştiremiyorsa ‘Duyu bütünleme bozukluğu’ olabilir. Yeterli duyusal uyum ve işlemenin geliştirilmesinin öğrenme ve davranış için öncü oluyor. Duyusal uyumun işlevsiz olması, performansı ve günlük aktivitelere katılımı zorlaştırır" dedi.

Toplam 843 haber.