Sağlık

Sağlık Haberleri

Kuş gribi vaka sayısı ihmal edilemeyecek seviyeye ulaştı! 5 bin beldede kümes hayvanları karantinaya alındı

Fransa'da kuş gribi salgını seviyesinin giderek yükseldiği ve ihmal edilmeyecek duruma ulaştığı, 5 bin beldedeki bütün kümes hayvanlarının karantinaya alındığı belirtildi.

Koronavirüs geçirenlere uyarı: Geçmeyen bu belirtiye dikkat

Bilim insanları corona virüsü salgını geçirenlerde görülen "uzun Covid-19" sendromunda yeni bir belirti oluştuğunu duyurdu.

Haftalık Koronavirüs tablosu açıklandı

Sağlık Bakanlığı’nın 5-11 Eylül arasında 2022 tarihlerine ilişkin Koronavirüs verilerine göre; yedi gün içerisinde 22 bin 441 kişinin testi pozitif çıktı, 25 bin 143 kişi ise iyileşti. Geçen hafta Koronavirüs nedeniyle 89 kişi kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı muayene randevularına kota getirdi

Sağlık Bakanlığı tarafından bakanlığa bağlı hastanelere vatandaşa kota getirildi. Buna göre vatandaş kamu hastanelerinden 1 ay içerisinde üçten fazla randevu alamayacak. Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan bir açıklama gelmezken, doktorlar Ergün Demir ve Güray Kılıç bakanlık tarafından hastanelerin bilgi işlem merkezlerine bilgi verdiğini iddia etti.

Koronavirüse karşı bilim insanlarından yeni buluş

Belfast'taki Queen's Üniversitesi'nde görevli bilim insanları virüsleri kendi kendine temizleyen plastik geliştirdiklerini duyurdu.

Ne zaman öleceğinizi parmağınızdan anlayabilirsiniz...

Hastalıkların tehlikeli etkilerinden korunmak ve ölüm riskini düşürmek için vücudun göstermiş olduğu belirtilere, değişikliklere dikkat etmek gerekiyor. Hiç aklımıza gelmeyecek olan ufak testler hastalıklar hakkında uyarıcı olabiliyor. Evde uygulayacağınız parmak testi ile ölüm riskinizi öğrenebilirsiniz.

Okullarda maske takılacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hem okullarda maske takılıp takılmayacağını açıkladı hem de hekimlere tıbbi sekreter müjdesi verdi

Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çok önemli açıklamalarda bulundu. "Yeni dönemin gribi Koronavirüs" diyen Fahrettin Koca, okullarla ilgili maske olup olmayacağı sorusuna da yanıt verdi.

Dr. Ömer Özdemir, Ağız Yarasına Yol Açan Hastalıkları Artı Siirt Haber Ajansına Anlattı

Özel Siirt Hayat Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ömer Özdemir, ağız yarasına yol açan bazı önemli hastalıkları anlattı; öneriler ve uyarılarda bulundu!

Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Doğru olduğunu sandığımız 7 bilgi

Sağlık konusunda birçok farklı öneri ve fikir bulunuyor. Bu fikirler artık hayatımıza yerleşip alışkınlık olmuş olsa da birçoğu doğru değil. Dr Sara Kayat, doğru olarak bildiğimiz ama doğrulunun kanıtlanmamış olan bilgileri paylaşarak rahatlamanız gerektiğini belirtti.

Tıpta çığır açan gelişme! Ölümsüzlük kapıda

Cambridge Üniversitesi'nde Profesör Magdalena Zernicka-Goetz liderliğindeki bilim insanları kök hücre ile tıpta çığır açmayı başardı.

Beyne 20 dakika elektrik akımı vermek, yaşlıların hafızasını en az bir ay güçlendirdi

Yeni bir araştırmaya göre, beyne 20 dakika boyunca elektrik akımı vermek, yaşlıların hafızasını en az bir ay süreyle güçlendirebilir.

İstifa eden ve emekliye ayrılan doktor sayısı 10 bine ulaştı

Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, istifa yasağının kalkmasından sonra emekliye ayrılan ve istifa edenlerin sayısının 10 bini bulduğunu açıkladı.

Koronavirüs ve maymun çiçeğinin ardından bir de domates gribi çıktı! İşte en çok görülen belirtiler...

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve maymun çiçeği salgınları bitmeden Hindistan'dan korkutucu bir haber daha geldi. İlk olarak bu yıl mayıs ayında tespit edilen ve beş yaşın altındaki 82 çocuğu hasta eden domates gribi ciltte gözüken büyük kırmızı kabarcıklar, yüksek ateş, yorgunluk, vücut ağrıları ve şiddetli eklem ağrıları gibi belirtilerle baş gösteriyor. Henüz herhangi bir aşısı ya da tedavisi bulunmayan virüse karşı en etkili tedavinin bol sıvı almak ve istirahat etmek olduğunu belirtiliyor.

Tam 2 dakikada uykuya dalmanın sırrı bulundu

Bir anda uykuya dalma yöntemi, orduda askerleri uyanık tutmak ve yorgunluktan hata yapmalarını engellemek için geliştirildi öğrenildi.

Uzmanlar uyardı! Çayı böyle içmek kanser riskini arttırıyor

Türkiye'de en çok tüketilen ürünlerin başını çay çekiyor. Özellikle çayı sigara ile birlikte tüketenlere yönelik hayati bir uyarı geldi. Uzmanlar, çayın kaynar derecede sıcak içilmesinin kanser riskini beraberinde getirdiğini ifade etti.

Koronavirüs tablosu açıklandı!

Türkiye'nin haftalık Covid-19 vaka tablosu açıklandı. Günlük vaka sayısında önemli bir düşüş yaşanırken, can kayıplarında artış kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı uyardı: Bu belirtileri yaşıyorsanız mutlaka doktora başvurun

Sağlık Bakanlığı, alerji belirtilerini sıralayarak, "Bu belirtileri yaşıyorsanız mutlaka hekime başvurun" uyarısında bulundu.

Kenevir Kullanan Çiftlerin Birbirlerini 'Tam Olarak Anlayamadığı' Ortaya Çıktı

Yapılan yeni bir araştırmaya göre kenevir kullanan çiftler, birbirlerini anlamakta farkında olmadan zorluk çekiyor. Çiftler, önemli tartışmalarda tartışmadan kaçınma yolunu tercih ediyor.

Bu Bilimsel Araştırmaların Sonuçlarını Görünce Et Yemeye Bakış Açınız Tamamen Değişecek

Başlığı görünce yazımızı bir vejetaryen propagandası sanabilirsiniz ancak inanın olay bu değil. Et yemek, vücudumuz için sağlıksız sonuçlar doğurabiliyor, hatta araştırmalardan derlediğimiz bu bilgileri okuyunca et yemeden önce bir kez daha düşüneceksiniz.

Toplam 858 haber.