Sağlık

Sağlık Haberleri

Koronanın yeni varyantı yayılıyor!

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), İsrail ve Danimarka'dan sonra Kovid-19'un yeni varyantı BA.2.86'nın ülkede görüldüğünü açıkladı.

Bilim insanları uyardı: Elektronik sigara kullananlar dikkat!

Bilim insanları, elektronik sigarayla ilgili dikkat çeken bir araştırma yayınladı. Bilim insanları, elektronik sigara kullanan gençler ile pasif içicilerin bronşit ve nefes darlığı dahil solunum yolu hastalığına yakalanma riskinin yükseldiğini açıkladı.

Normalden fazla çay tüketimi o hastalığa sebep olabiliyor

Ülkemizde sudan sonra en çok tüketilen içecek olarak bilinen çay, kültürümüzde büyük bir öneme sahip. Günün hemen her saati içilebilen çay, yararları ile de pek çok uzman tarafından tavsiye ediliyor. Ancak her içecek gibi çayın da fazlası vücut için birçok zarar içeriyor. Özellikle 4-5 bardaktan fazla içilen çay, bakın vücutta neye sebep oluyor...

Büyük araştırma: Her iki kişiden biri zihinsel sağlık sorunu yaşayacak

Büyük bir araştırma, dünya nüfusunun yarısının 75 yaşına kadar depresyon veya anksiyete gibi bir zihinsel sağlık sorununa sahip olabileceğini öne sürüyor.

Çocuklarda sorumluluk bilinci nasıl gelişir?

Küçük yaşlardan itibaren çocuklara sorumluluk bilinci aşılamak onların öz güvenini pekiştiriyor. Peki, aileler nasıl davranmalı?

Emzirme hakkında doğru bilinen 7 yanlış

Birleşmiş Milletler (BM), kadınların işyerinde emzirmeleri için daha fazla destek sağlanması çağrısında bulunuyor.

DİKKAT! Kliması Olanların Ölme Riski Daha Yüksek

Avusturalya'da yapılan bir araştırmada, gününün çoğunu soğutulmuş ortamlarda geçirenlerin, diğer insanlara göre aşırı sıcaklara maruz kaldıklarında ölüm oranının daha yüksek olduğu saptandı.

Sıcak havalarda gıda zehirlenmesine dikkat! Bu belirtileri görmezden gelmeyin

Sıcak havaların etkisiyle gıda zehirlenmelerinin artabileceğine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Mine Özkazanç Akren, "Besinlerle ilgili işlemlerde yapılacak küçük bir dikkatsizlik, onu tüketen insanların sağlığını bozarak, gıda kaynaklı hastalıklara ve ölümlere yol açabilir" dedi.

Kanser tedavisinde umut veren gelişme

ABD hastanesindeki bilim insanları, "hedefli kemoterapi" yoluyla katı tümörleri yok eden bir "kanser öldürücü hap" geliştirdi. Son yirmi yılda geliştirilen hapın, meme ve prostat da dahil olmak üzere birçok kanserin tedavisinde etkili olduğu gösterildi.

Canan Karatay ısrarla uyardı! Bu meşrubatı sakın içmeyin, bağışıklık sistemini paramparça yapıyor

Marketlerde satılan bir içecek türünün tehlikelerine dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, içeceğin çok tüketilmesi durumunda kalbe, sinir sistemine ve bağışıklığa zarar verdiğini söyledi. İşte, sağlığa zararlı olan o içecek...

Amerikan Kalp Derneği tüm dünyaya duyurdu: Kalp krizinden ölüm riskini sıfıra indiren besin! Balıktan 7 bin kat fazla omega-3 içeriyor

Omega-3 kaynağı besinler hastalıklara karşı direnç kazanmamızı sağlar. Ve oldukça önemli gıdalar arasında yer alır. Omega-3 kaynağı denildiğinde ilk akla balık gelse de balık tüketmeyi sevmeyenler alternatif omega 3 gıdalarına yöneliyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu balıktan 7 bin kat daha fazla omega 3 kaynağına sahip olan gıdayı açıkladı. ABD'li bilim insanları bu doğal gıdanın felç geçirme riskini yüzde 12 azalttığını tespit etti.

Aşı olanları tedirgin eden sözler! Elon Musk'ın Covid-19 iddiası gündemi sarstı

LeBron James'in oğlu Bronny, yaptığı antrenman esnasında kalp krizi geçirmişti. Durumu stabil olan Bronny, yoğun bakım ünitesinden çıkarılmıştı. Ünlü iş insanı Elon Musk, Bronny'nin kalp krizinin nedeninin Covid-19 aşısının olabileceğini iddia etti.

Artan sıcaklıklar kalp rahatsızlıklarını tetikliyor! Önlemek için dikkat

Yaz mevsimi geldi, sıcaklıklar rekor seviyelere ulaşmaya başladı. Yaşanan sıcaklık artışları, kalp hastalığı riskini arttırırken, kalp krizi vakalarında da artış yaşanmasına neden oluyor.

Ölümcül virüs endişe yarattı: İşte belirtileri...

İshal, diş eti kanaması, karın ağrısı görülen belirtiler. Son olarak 16 kişinin ölümüne neden olan Marburg virüsü endişe yaratmaya devam ediyor.

Yargıdan kanser ilacı kararı

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, kanser tedavisinde kullanılan pembrolizumab etken maddeli ve yaklaşık 32 bin 514 TL değerindeki ilacın bedelinin, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanması gerektiğine karar verdi.

Yalnız bir insansanız beyniniz büyük tehlikede! Araştırmaya göre yalnız insanlarda sık sık rastlanıyor...

İnsanların yalnızlaştıkça beyin fonksiyonlarını yitirdiğini biliyor muydunuz? İşte yalnızlığın insan beyninde yol açtığı sıkıntılar...

Şimdi de onların pandemisi! 6 ayda 300 bin kedi öldü!

Güney Kıbrıs’ta FIP (Feline infektiyöz peritonit) hastalığının ocak ayından bu yana 300 bin kedinin hayatını kaybetmesine neden olduğu açıklandı. FIP’in insanları etkilemediği bildirildi.

Puff bar tehdidi büyüyor: Aromasıyla etkiliyor, gençleri hedefliyor

Göğüs hastalıkları uzmanları Prof. Dr. Gülbaş ve Prof. Dr. Tutluoğlu, normal sigara gibi elektronik olanlar ve özellikle bunların son dönemde popülerleşen aromatik versiyonlarının kansere davetiye çıkardığı uyarısı yaparak, "denetim artırılmalı" diyor

Güneş Çarpmasına Dikkat: Bu belirtileri yaşıyorsanız acile koşun

Yurt genelinde adeta çöl sıcakları yaşanıyor. Birçok ilden rekor sıcaklık haberleri gelirken, uzmanlar güneş çarpmasına karşı uyarıyor. İleri düzeyde bir güneş çarpması çarpıntı, sık nefes alma, bulantı, kusma, baş ağrısı, bilinç bulanıklığı gibi durumlarla sonuçlanabiliyor.

Toplam 843 haber.