Sağlık

Sağlık Haberleri

Bilim Kurulu Üyesi Özlü uyardı: Öksürük ve balgam alarmdır

SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, dünyada ölüm nedenleri arasında 3’üncü sırada yer alan, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’na dikkat çekti.

Yeni erkek nesli insanlığın sonu olabilir

Dünya genelinde erkeklerdeki sperm sayısı elli yılda yarı yarıya düştü ve 2000 yılından bu yana da azalma hızı iki kattan fazla arttı. Human Reproduction Update dergisinde yayınlanan makaleye göre sonuçlar insanlığın geleceğini tehlikeye atabilecek doğurganlık krizine işaret ediyor.

Virüsler işbirliği yaptı, yeni salgın kapıda

Prof. Dr. Elif Dağlı, bu yıl üçlü, hatta dörtlü virüs enfeksiyonları nedeniyle çocuklarda daha şiddetli bulgularla kendini gösteren solunum yolu enfeksiyonlarının görüldüğünü söyledi.

Koronavirüsü atlatanlar dikkat! Hastalık sonrası yeni sorun baş gösterdi

Koronavirüs salgınının etkisi dünya genelinde azalışa geçse de virüsün neden olduğu sorunlar insanları etkilemeye devam ediyor. Prof. Dr. Tevfik Özlü ve Prof. Dr. Sibel Velioğlu, koronavirüsü atlatan kişilerde unutkanlığa rastladıklarını belirtti.

Evlere serum servisi moda oldu! 'Sadece bir tanesi 3000 lira'

'Haftada bir isteyen bile oluyor...' Bu sözler eve serum servisi yapan bir sağlıkçıya ait. Uygulama her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Bağışıklık serumları, vitaminler, ozon iğneleri... Bu çok tartışmalı uygulamayı yapanlarla, yaptıranlarla ve konunun uzmanlarıyla konuştuk...

Şişede çocuk şurubu bulmak zorlaşacak

Edirne Eczacı Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil, ülke genelinde çocuk şurubu bulmada, artan döviz sebebiyle sorun yaşandığını ifade etti

Bakan Koca'dan aralık ayı uyarısı: Vakalar artabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralık ayında Covid-19 vakalarında artış yaşanabileceği uyarısında bulundu. Koca, "Aralıkta artış olabilir ama tedbiri elden bırakmadan aşıların olunması gerekiyor riskli kişiler kalabalık ortamda maske takmalı" dedi.

Şu hareketin yarattığı etkiye inanamayacaksınız! Faydaları saymakla bitmiyor

Kulak sağlığı özen gösterilmesi konulardan biridir. Kulaklar duymaktan fazlasını yapabilir. İşitme duyusu sesi algılanabilmesi ve konuşmayı öğrenmek ve sözel iletişimi sürdürmek için gereklidir. Kulak sağlığınızı tehlikeye attığınızda karşınıza birçok sorun çıkabilir. Bu sorunların önüne geçmenin basit ve etkili bir yolu var. Birçok sağlık sorununu doğal olarak tedavi etmek için kulaklarınıza masaj yapmayı deneyin.

Türkiye bir dönem günlerce onu konuşmuştu! İşte yılan bebeğin son hali

Türkiye‘de 2000’li yılların ortalarında art arda doğan yılan bebekler, uzun süre gündemde kalmıştı. Adana, Ağrı ve Siirt’te doğan bebekler, hayata tutunamadı. Ancak yılan bebek doğumları yeniden görülmeye başlandı.

Air-fryer çılgınlığı: Gerçekten daha mı sağlıklı?

Havayla pişirme özelliğine sahip ürünlere dair bilinmesi gerekenler.

Kuru Fasulye Neden Gaz Yapar?

Bol proteinli, lezzetli mi lezzetli kuru fasulyeyi çok seviyor, hatta ne kadar çok yersek yiyelim hiç bıkmıyoruz. Kuru fasulye yanına pilav, cacık ya da turşu olan bir masaya kim oturmaz ki? Kuru fasulyenin gaz yapmaması için ne yapmak gerekir biz biliyoruz.

Sağlık Bakanı açıkladı: 3 kişide ebola tespit edildi

Dünya corona virüsü salgınıyla mücadele ederken endişe yaratan bir açıklama geldi.

Japonlar kelliği insan gündeminden çıkarıyor: Laboratuvarda ürettiler

Bilim insanları laboratuvar ortamında saç geliştirmeyi başardı. Saçın, 23 günde 3 milimetreye ulaştığı açıklandı.

Çocuklarda süper enfeksiyona dikkat

Son zamanlarda nezle ve grip vakalarında artış yaşandığına dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Çiğdem Kalaycık Ertugay, “Her iki hastalığa da bir süre sonra bakteriyel bir enfeksiyon da eklenebiliyor’’ dedi ve süper enfeksiyon olarak adlandırılan bu durumla ilgili önemli bilgiler verdi.

Koronavirüse yakalanmayanların sırrı ortaya çıktı

İki yılı aşkın süredir koronavirüs ile mücadele eden dünya İngiltere'den gelen haberi konuşuyor. Oxford Üniversitesi'nde görev alan bilim insanları 'Neden bazı kişiler koronavirüse yakalanmıyor' sorusuna yanıt verebilecek araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Tırnak mantarına iyi gelen doğal çözümler: Evde tırnak mantarına iyi gelen şeyler, yağlar ve bitkiler

Tırnak mantarı, tırnakta meydana gelen bir enfeksiyondan kaynaklanır. Ağrılı ve acılı bir sağlık problemi olan tırnak mantarı her yaş grubunda meydana gelebilir. Bu hastalık eğer ileri seviyede ise kişiler doktora görünmelidir. Ancak başlangıç seviyesinde hafif ilerliyorsa, kişiler genellikle evde uygulayabilecekleri kolay ve basit yöntemleri tercih eder. Peki tırnak mantarına iyi gelen doğal çözümler: evde tırnak mantarına iyi gelen şeyler, yağlar ve bitkiler nelerdir? İşte merak edilen soruların tüm cevapları.

Erkeklerin kadınlardan daha hızlı yaşlandığı ortaya çıktı

Bilim insanları, 50'li yaşlardaki erkekler ile aynı yaşlardaki kadınları kıyasladı.

Erken ölüm insanın gözünden anlaşılıyor

İngiltere'de yapılan bir araştırma, göz taramasının kişinin erken ölüm riskini tahmin edebileceğini ortaya koydu.

Soğuk algınlığına karşı ne tür tedbirler alınmalı?

Mevsim değişikliklerinde sıklıkla görülen soğuk algınlığı ve grip hastalığına yakalanmamak için alınması gereken tedbirler konusunda uzmanlardan önemli uyarılar geldi.

Toplam 858 haber.