Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Dolar 2022'nin En Yüksek Seviyesini Gördü

Sene başında 13,35 lira olan dolar kuru, bugün 17 lirayı aştı. Euro'da 18,34 seviyesi görüldü. Erdoğan önceki gün, faizi düşürmeye devam edeceklerini belirterek "Fiyat istikrarını ise aldığımız diğer tedbirlerin yanı sıra işimize gelen seviyedeki bir döviz kuruyla cari fazla artırarak sağlamayı planlıyoruz." demişti.

Altın Aldı Başını Gidiyor!

Altın yeni güne hareketli başladı. Gram altın bin lira sınırını geçti. İşte güncel altın fiyatları...

Motorine zam geldi! Kontak çalıştırmak artık çok zor

Motorinin litre fiyatına 1 lira 94 kuruş zam geldi. Litre fiyatı böylece 27 lirayı aştı

Altında uzmanları şaşırtan hareketsizlik! Fiyatlar ters köşe yaptı

Küresel belirsizliklerin arttığı ve merkez bankalarının yüksek enflasyonla mücadeleye odaklandığı bir dönemde tırmanışa geçmesi gereken altın fiyatları deyim yerindeyse yerinde sayıyor.

3600 ek gösterge düzenlemesiyle kim ne kadar maaş alacak? İşte cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 5 milyon 300 bin memur ve emeklisinin merakla beklediği 3600 ek göstergeyle ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı. Tüm memurların göstergelerinde 600 puan artış sağlayacak düzenlemeyle birlikte 3600 ek göstergeye çıkmış kamu görevlilerinin emekli maaşları da yüzde 21- 22 oranında artış yaşayacak. İşte düzenlemeyle ilgili merak edilen tüm soruların yanıtları.

Kabineden Bina Yalıtımına 50 Bin Lira Destek Çıktı

Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece bina yalıtımlarında geçerli olmak üzere destek paketi geliştirdiklerini dile getirdi. Erdoğan, "Binaların yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere, daire başına 50 bin liraya kadar, 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranıyla kredi imkanı getiriyoruz" dedi.

İkinci el arabalarda mayıs verileri; alım gücü düşüyor, yüksek km araçlara ilgi artıyor

Mayıs ayı ikinci el otomobil verilerinde düşük hacimli motorlara eğilim artarken, yaşlı modeller de düşen alım gücü sebebiyle odakta.

Herkesin Gözü Bu Haberde! Akaryakıt Fiyatları Düşecek Mi?

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili rüzgarı terse çevirebilecek hamle! Benzin ve motorin fiyatlarındaki artış herkesi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Son zamlarla birlikte Türkiye'de benzin fiyatları 26.23 TL'yi aşarken motorinin litre fiyatı da 25.89 TL'den satışa sunuluyor. Hem Rusya - Ukrayna savaşı hem de enerji krizi nedeniyle gözler yeni bir ülkeye çevrildi. Türkiye dahil tüm ülkeler oradan gelecek iyi haberi bekliyor. İşte son dakika haberinin detayları...

İslam Memiş: Hazır olun

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş önümüzdeki aylara dair olası ekonomik gelişmeleri yorumladı.

Nureddin Nebati: Konut satışlarındaki fırsatçıların canına okuyacağız

Bakan Nureddin Nebati, konut satışlarında şişirilen fiyatlarla ilgili sert ifadeler kullandı.

Döviz yeni haftaya yükselişle başladı! Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Cuma günü 16,44 seviyesinden kapanan dolar/TL kuru bugün 16,55'i aştı. Kur bu sabah itibarıyla 16.56-16.57 seviyesinden işlem gördü. İstanbul Kapalıçarşı'da 16,5640 liradan alınan dolar 16,5660 liradan, 17,7710 liradan alınan avro ise 17,7730 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 16,52 liradan, avro ise 17,71 liradan satılmıştı.

Tüketici Birliği'nden para üstü uyarısı: 1 kuruş için 10 bin liraya kadar tazminat alabilirsiniz

Alışverişte 1, 5, 10 kuruş para üstünü 'Bozuk para yok' gerekçesiyle ödemeyen firmalara dava açılabileceği belirtildi. Bu firmaların, davacılara 10 bin liraya varan tazminatlar ödemek zorunda kalabileceği ve tüketicilere ürünün etiket fiyatı ile alışveriş fişindeki miktarı karşılaştırmaları çağrısı yapıldı.

Dövizde ve altında son durum

Dolar, euro ve altın, enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra da Türk Lirası karşısındaki yükseliş eğilimini sürdürüyor.

Memur ve emeklinin enflasyon zammı ne oldu? İşte beklenen zam oranları

Milyonlarca emekli ve memur Temmuz ayında alacağı enflasyon farkını bekliyor.

Asgari Ücretle Kaç Litre Benzin Alınabiliyor?

Türkiye’de asgari ücretli 4 bin 253 lira 160 litre benzin alabilirken, Almanya’da bin 300 Euro seviyesindeki asgari ücretli bir maaşıyla 742 litre benzin alabiliyor.

TÜİK açıkladı! Mayıs ayı enflasyon verileri belli oldu

TÜİK, 2022 yılı mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 73,50, aylık yüzde 2,98 arttı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı tarih verdi, elektriğe yeni zam mı yolda?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 2018 yılında tarife dönemi dışında elektriğe art arda zamlar yapıldığını anımsattı ve bu yıl da aynısının yaşanabileceğine dikkat çekti. Akın, "1 Haziran’da yapılan elektrik zammının tarife dönemi dışında yapıldı. Asıl tarife dönemi olan 1 Temmuz’da yeni bir zam yapılabilir" dedi.

İkinci el araçlara yüzde 25 zam geliyor

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, "İkinci el araç almak isteyen vatandaşlarımıza, fiyat artışının devam edeceğini öngördüğümüz için bir an önce araç almalarını tavsiye ediyoruz. Fiyatlar yüzde 25 artacak" dedi.

JPMorgan CEO'su: Ekonomide kasırgaya hazırlanın

JPMorgan Chase Üst Yöneticisi (CEO) Jamie Dimon, yatırımcıları 'ekonomik bir kasırga'ya hazırlanmaları konusunda uyardı.

Toplam 2919 haber.