Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Mayıs ayında 2 bin 54 şirket kapandı

TOBB verilerine göre, mayıs ayında 2 bin 54 şirket kapandı. Yılın ilk 5 ayında kapanan şirket sayısı 7 bin 597'yi buldu.

Merkez Bankası yıl sonu dolar beklentisini açıkladı! Dolar düşecek mi yükselecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentisi yüzde 64,5'e yükseldi. Bir önceki anket döneminde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 57,92 olmuştu. Yıl sonu için dolar/TL beklentisi ise 18,8'e yükseldi.

Coca-Cola ürünlerine bir zam daha geliyor! Alırken çok düşüneceksiniz

Coca-Cola kısa bir süre önce gelen zamların ardından, ürünlerine bir zam daha uygulayacağı haberleriyle gündeme geldi. 17 Haziran'dan itibaren gelecek olan zamla birlikte ürünlerin fiyatları yüzde 20 ila 31 arasında artış gösterecek.

Mazota bir zam daha bekleniyor!

Dün gece zamlanan motorine bu gece 80 kuruş zam daha geliyor. Zamla birlikte motorinin litre fiyatı bazı illerde 30 lirayı görecek.

"Ürün tarladan bedava çıksa dahi fiyatlar giderek artacak"

Akaryakıt zamları dolayısıyla taşıma maliyetindeki aşırı artışa dikkat çeken ekonomi yazarı Aktaş: "Tarlada ürün bedava olsa bile diğer maliyetler yüzünden perakende fiyatlar giderek tırmanacak."

"Asgari ücrete 2. zam olacak mı?" sorusunu Numan Kurtulmuş cevapladı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, konuk olduğu canlı yayın esnasında asgari ücrete ikinci zam konusuna değindi. Kurtulmuş, "Asgari ücrete temmuzda zam gelecek mi?" sorusuna "Sabit gelirli çok geniş bir kitlenin ücretini artıracak bir dokunuş mutlaka hükümet tarafından yapılacak ve vatandaşların enflasyonun altında ezilmemesi için gereken çalışmalar temmuz ayında sonuçlanacak. Asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışılıyor. Bunları bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır." cevabını verdi.

Motorine bir zam daha!

Bugün benzine gelen 97 kuruşluk indirimin ardından bu gece yarısından itibaren de motorine 1,27 liralık bir zam gelecek.

TÜSİAD Başkanı Turan: Fakirleşerek büyüyoruz

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı'nda konuştu.

Otobüs Biletlerinde 'Mazot Kuru' Tarifesi Başladı

Otobüs sektöründen önemli isimler, şehirlerarası otobüs fiyatlarının artık bazı firmalarda günlük olarak belirlendiğini paylaştı. Bu durumun nedenini sürekli artan mazot fiyatları olarak açıklayan yetkililer, otobüs sektörünü kurtarmaya yönelik tedbir talebinde bulundular.

THD Başkanı: Kiralar gibi elektrik ve doğalgaz da sınırlandırılmalı

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, hükümetin kira artış oranlarını yüzde 25'le sınırlamasını değerlendirdi.

Benzine indirim geliyor

Geçen hafta yüksek oranda zamlanan benzine bu gece indirim geliyor.

Erdoğan'dan asgari ücrete 'ara zam' açıklaması: Yine tarih verdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle her kesimi rahatlatacağız" ifadelerini kullandı.

EPGİS'ten motorin zammı açıklaması

Bu gece yarısından sonra motorine 2.60 kuruş zam geleceği iddialarının ardından EPGİS'ten konuyla ilgili açıklama geldi.

TÜİK: İçecek ve tütün satışları azaldı

Nisan ayında gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 1,1 azalırken gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 31,3 arttı otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 2,8 azaldı.

Akaryakıt alacaklar dikkat! Büyük zam geliyor

Benzin ve LPG'den sonra motorine de zam geliyor. Motorin bu gece yarısından sonra 2.60 kuruş zamlanacak. Motrorinin litre fiyatı benzini de geçmiş olacak.

Süt zammı etiketlere yansımaya başladı

Çiğ sütün litresine 15 Mayıs’ta yapılan yüzde 32’lik fiyat artışı rafta süt ürünlerine yansımaya başladı. Markalı süt ürünlerinde yüzde 40’a varan artışlar yaşandı.

Bitcoin son 18 ayın en düşük seviyesine geriledi

Kripto para fonlama şirketi Celcius'un piyasa şartları nedeniyle varlık çekimlerini askıya alması piyasadaki panik havasını artırdı. Cuma günü açıklanan ABD enflasyon verisinin ardından düşüşe geçen Bitcoin, Celcius'dan gelen açıklamayla adeta çöküş yaşarken, 24 bin 900 dolar seviyesiyle son 18 ayın en düşük seviyesini gördü.

Rüşveti ver, krediyi kap

Kendilerine kredi danışmanı diyen komisyoncular anlaştıkları banka müdürleri vasıtasıyla kara listede olan kişilere kredi çıkarıyor. Yasa dışı işlem üzerinden banka müdürü ve komisyoncu yüzde 25 pay alıyor. Nakit ihtiyacı olan kişi bu duruma razı oluyor, bankaların batak kredileri ise çığ gibi büyüyor.

Taşeron kadroya geçene müjde! 1 milyon kişinin ayaklarını yerden kesecek!

Milyonlarca taşerondan kadroya geçen işçileri yakından ilgilendiren açıklamalar geliyor. Kamuda ve taşeronda çalışan vatandaşları yakından ilgilendiren gelişme ile detaylar belli oldu.

Toplam 2919 haber.