Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Ekmek, makarna ve ete zam gelecek

Merkez Bankası, buğday ve yeme gelen zamlar yüzünden ekmek, makarna, un, bulgur, et, süt ve yumurta fiyatlarına zam geleceğini rapor etti.

Sütte bitmeyen zam

Perakende süt ve süt ürünleri fiyatlarına nisan sonu, mayıs başı itibarıyla bir zam daha geldi. Süt üreticisi litresini 8 liraya mal ettiği bir litre sütü 5,70 TL'den zararına satarken, marketlerdeki bir litre sütün fiyatı 16 liraya çıktı.

Altın alacaklar dikkat! Kuyumcular uyardı

Düğün sezonu için geri sayım başlarken geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de sahte altın haberleri gelmeye başladı. Piyasada en çok çeyrek altın ve bilezikte sahtecilik yapıldığını söyleyen kuyumcular, sahte altını gerçeğinden ayırmada kendilerinin bile zorlandıklarını söyledi. Vatandaşları sahte altına karşı uyaran kuyumcu esnafı sadece bilindik ve güvenilir yerlerden alınması gerektiğini dile getirdi.

Emekli ve memurun enflasyon zammı ne olacak? İşte beklenen zam oranları…

Artan enflasyonla birlikte zor zamanlar yaşayan emekli ve memur Temmuz ayında gelmesi beklenen zam oranını merakla bekliyor. İlk 3 ayda memura yüzde 7 toplu sözleşme zammına ek yüzde 15.30 fark oluşmuş, SSK ve Bağkur emeklisi yüzde 22.80 zammı garantilemişti. Perşembe günü açıklanacak enflasyonla birlikte yapılacak zam oranının daha da artması beklenirlen detaylar da netleşmeye başladı. İşte son dakika haberinin detayları…

2. El Pazarında Bayram Hareketliliği

2. el otomotivde Ramazan Bayramı'nın gelişi ile beraber sektörlerin birçoğunda yaşanan yoğunluk gözlemlendi.

Araç sahipleri dikkat! Yarın zamlı tarifeye geçilecek

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında 1 Mayıs itibariyle yeni tarife dönemi başlıyor. Buna göre zorunlu trafik sigortası aylık prim artışı oranı yüzde 1.5'ten yüzde 2.25'e çıkarılacak.

Altında son durum: Düşüş yüzde 20'yi gördü

Dünya Altın Konseyi analistleri TL'deki zayıflama ve artan fiyatların tüketiciyi alım yapmaktan alıkoyduğunu bildirdi.

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Ramazan Bayramı dolayısıyla çocuklarımız için mayıs ayı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini öne çekerek hesaplara yatırdık. SED'den yararlanan çocuklarımız için ailelere toplam 236 milyon 544 bin TL ödedik" dedi.

Milyonlar Bu Habere Tepkili! Elektriğe Büyük Zam Geliyor

Üretim maliyeti ile tarife arasındaki fark büyüyor. Maliyeti 2.41 TL olan ancak 1.26 TL’ye satılan elektriğe 1 Mayıs’tan itibaren yeni zammın gelebileceği belirtiliyor.

Halkın Borcu Arttı Zenginin ise Parası

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 31,9 milyar lira artarak 6 trilyon 292,6 milyar liraya yükseldi. Mevduatla birlikte krediler de artarak 776 milyar lira oldu. Yurttaşın borçluluğu her hafta artıyor.

Fed altın fiyatlarını ezdi: 10 günde yüzde 6 kayıp

Ons altın cephesinde satışlar yoğunlaşıyor. Çin ve Rusya’dan gelen haberler temkinli duruş yaratsa da, Fed’in giderek şahinleşeceği beklentisi altın üzerindeki baskıyı çığ gibi büyütüyor.

Bayram öncesi uzun yola çıkacaklara kötü haber: Benzine bu gece dev zam geliyor

Döviz kurları ve uluslararası petrol fiyatlarına paralel olarak akaryakıt fiyatlarında dalgalanma sürüyor. Benzinin litre fiyatı bu geceden itibaren 1 lira 33 kuruş zamlanacak...

Bu Yılki Bayram Maliyeti Geçen Yıla Oranla Ne Kadar Arttı?

Ramazan ayının sonuna yaklaşırken bayram hazırlıkları da başladı. Bayram ritüellerine sıkı sıkıya bağlı aileler için bayramlık alışverişleri ve tatlı siparişleri aile ekonomisinin gündemine yerleşirken hafta sonu tatiliyle beraber beş güne dayanan tatil süresi de kentten kaçmak ya da memleketlerine dönmek isteyenler için bir fırsat olarak göz kırpıyor. Fakat piyasadaki bu hareketlenme son yirmi yılın en yüksek enflasyon oranlarının gölgesinde gerçekleşiyor.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini artırdı!

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 23,2'ten yüzde 42,8'e çıkardı

İstanbul'da Yaşayan Vatandaşlara Kötü Haber! Ekmeğe Zam Geliyor

Ekmekte zam dalgası durdurulamıyor. Artan maliyetler karşısında son aylarda arka arkaya fiyat artışı yapılan ekmeğe, 1 Mayıs'ta tekrar zam geliyor. İstanbul'da 5-6 ilçede ekmeğin satış fiyatı 4 TL'den 4.5 TL'ye yükseltilecek.

Bakanlık'tan 229 Milyon Liralık Yeni Destek Paketi

Vakıfların ihtiyaçların karşılanması için sahada olacağını dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ramazan Bayramı'nda ek yardım paketini açıkladı.

Dünya Bankası'nın altın tahmini yatırımcıları korkuttu!

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası'nın agresif politika sıkılaştırması ve dolar endeksinin iki yılın zirvesine çıkmasıyla düşüşe geçti. Yatırımcılar piyasanın nasıl seyredeceğini merak ederken, Dünya Bankası altın başta olmak üzere emtia tahminlerini açıkladı. Hazırlanan raporda "Altın fiyatlarının, 2023'te düşüş öncesi 2022 yılında mütevazı bir şekilde artması bekleniyor." ifadeleri yer aldı.

500 TL'lik banknot ve 5 TL'lik madeni para basılacak mı?

500 TL banknot ve 5 TL madeni para basımları yapılacağı iddiası gündemde konuşulan konular arasında yer alıyor. Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu'nın gündeme getirdiği iddia sonrası "500 TL banknot basılacak mı? 5 lira madeni para olacak mı? gibi sorular merak kazandı. Peki, 500 TL banknot ve 5 lira madeni para basılıyor mu? İşte konuya ilişkin detaylar...

Emekli Maaşlarına Temmuzda Zam Sürprizi!

Emekli vatandaşlara müjde veren Bakan Vedat Bilgin, en düşük maaşta yeniden artış yapılacağını söyledi.

Toplam 2919 haber.