İslam Memiş: Hazır olun

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş önümüzdeki aylara dair olası ekonomik gelişmeleri yorumladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Finansal analist İslam Memiş, köşe yazısında gram altın, dolar, nakit yatırımları ve hükümetin ekonomi politikalarına dair değerlendirmelerde bulundu. 

btchaber'deki köşesinde Memiş, şunları söyledi: YouTube kanalımın son videosunda da belirttiğim gibi Nisan ayında başlayan yüksek tansiyonun sonuna geldik. 

Yakında açıklanacak yeni ürün sonrası kademeli geri çekilmeleri takip edeceğim. Dolar/TL’de 16,15-16,05-15,88. Peki ya devamı? Onu yeni ürün açıklandığında yorumlamak gerek.

Benim bugünkü şartlardaki öngörüm böyle. Ne kadar çok faiz, ne kadar fazla getiri, o kadar çok talep ve karşılık. Temkinli gitmekte fayda var. Sakin ve yavaş yavaş. 2021 Aralık’ta yaşanan hızlı çöküşü beklemiyorum.

Keşke olsa ancak şu anki şartlarda çok zor. İmkansız değil, zaman alır. O zaman da dünyada yok! Çünkü Ekim’de büyük bir küresel krize hazır olun!

Dünya bir yandan gıda krizi ile mücadele ederken, diğer yandan da finansal çöküşü engellemek için çaba gösterecek. Yine son videomda dediğim gibi ekim hazırlığı önemli.

Bu hazırlık nakit hazırlığı olacak. Bugüne kadar mal hazırlığı yapmıştık. Çünkü mal değerli, nakit değersizdi.
Artık nakitin değerli, malın değersiz olduğu bir sürece hazırlık yapacağız.

Önce kur aşağıya çekilecek (Kısa vade için) Sonra kaldığı yerden devam. Haziran-Temmuz-Ağustos aylarının enflasyon rakamları düşük gelecek (Mevsimsel etki) Sonra kaldığı yerden devam.

Asıl soru şu; “Döviz ve enflasyonun gerilemesi vatandaşın cebine yansıyacak mı?” Bu sorunun cevabı “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Maliye” ayağında.

Önümüzdeki iki hafta iç siyasete odaklandığımız bir dönem olacak. Nisan ayında belirlediğimiz yol haritamız neydi? Haziran, iç siyasete odaklanacağımız bir aydı. Bu yol haritamız devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN