Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararının etkisiyle haftanın ilk işlem gününde düşüşünü sürdürüyor.

Bakan Bilgin Asgari Ücret Zammıyla İlgili Tarih Verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı ile ilgili tarih verdi. Önümüzdeki haftayı işaret eden Bakan Bilgin, "Önceki hafta sendikacılarımızla, işçi sendikalarıyla, bugün işveren sendikalarımızla görüştük. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Tamamlandığı zaman önümüzdeki hafta başında veya hafta ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Şekere büyük zam

Şekere zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Mart ayında şekere yüzde 31 oranında zam yapan Türk Şeker, bu ay itibarıyla yüzde 36,3 ila yüzde 66,6 oranlarında yeni bir zam daha yaptı.

Ayçiçek yağı için yeni karar alındı! 31 Aralık’a kadar…

Emekli ve memur maaş zammı için Temmuz ayında açıklanacak Haziran enflasyonu bekleniyor. 5 aylık enflasyon farkı yüzde 35,64 olarak kesinleşirken 6 ayın sonunda ise bu rakamın yüzde 40’ın üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Milyonlarca kişi Temmuz zammına kilitlenirken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den çok önemli bir açıklama geldi. Nebati memur ve emekli zamlarına ilişkin öngörüsünü paylaştı. İşte memur ve emekli maaş zamlarına ilişkin son dakika haberinin detayları…

İç Hat Uçuşlarında Uygulanan Tavan Fiyat Bir Kez Daha Artırıldı

Tek yön iç hat uçuşlarda uygulanan tavan fiyat, 899 TL'den 990 TL'ye çıkarıldı. Bu da yeni artış sonucu oluşan fiyatın geçen yıldan beri neredeyse ikiye katlandığını ortaya koydu.

Merkez Bankası, haziran ayında da faizi yüzde 14'te sabit bıraktı!

Merkez Bankası, haziran ayında da piyasa beklentisi doğrultusunda faizi yüzde 14'te sabit tuttu. Böylece Merkez Bankası son 5 ayda olduğu gibi faizi sabit bırakmış oldu.

Memur ve emekliler bu haberi bekliyordu! Kim ne kadar zamlı maaş alacak?

Emekli ve memur maaş zammı için Temmuz ayında açıklanacak Haziran enflasyonu bekleniyor. 5 aylık enflasyon farkı yüzde 35,64 olarak kesinleşirken 6 ayın sonunda ise bu rakamın yüzde 40’ın üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Öte yandan memur ve emeklilerin zamlı maaşları da neredeyse kesinleşti. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için de Temmuz ayı kritik olarak öne çıktı. Peki, Haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? İşte meslek meslek zamlı maaş tablosu...

"Son 6 yılda ücretliler yüzde 30 fakirleşti"

Etkisini her geçen gün artıran ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Kabukcuoğlu, ücretlilerin son 6 yılda yüzde 30 fakirleştiğini söyledi. Kabukcuoğlu, "Ücretliler 2016 yılında ülke gelirinden yüzde 33 pay alırken, bu pay 2022 yılında yüzde 24'e düşmüştür" ifadelerini kullandı.

Gram altın için flaş tahmin!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak. Peki Merkez Bankası faiz değişikliğine gidecek mi? Altın ve dolarda fiyatların yönü ne olacak?

CHP'li Akın: Mazot 40 lirayı geçebilir

CHP'li Akın, iktidarın müdahale etmemesi durumunda mazot fiyatının 40 lirayı geçebileceği görüşünü dile getirdi.

Motorin ve benzinde indirim beklentisi

Cuma günü yüzde 7'ye varan düşüşle Nisan başından bu yana en sert gerilemeyi gösteren Brent petrol 113 doların hemen altında inerken, piyasa analistleri motorin ve benzine indirim bekliyor.

Elektriğe kur farkı zammı geliyor

Kur artışı nedeniyle elektriğe yeni bir zam bekleniyor. Elektrik mühendisleri Odası ise zamlara karşı acil kamulaştırma önerisi yaptı.

Gittigidiyor kapanıyor

Küresel e-ticaret firması eBay, Gittigidiyor'u kapatarak Türkiye'deki faaliyetine son veriyor.

Tüm gözler 6 aylık enflasyon verilerinde! İşte memur ve emekli maaşlarına yapılacak tahmini zam oranları

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı merakla beklenirken tüm gözler 6 aylık enflasyon verilerine çevrildi. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki ilk 6 aylık enflasyon tahmini yüzde 40.75 olarak açıklandı. Eğer bu tahmin tutarsa SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 40.75, memurların ve memur emeklilerinin maaşına ise yüzde 40.25 zam yapılacak.

Türkiye Emekliler Derneği'den "emekli aylığı" açıklaması

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün yaptığı açıklamada en düşük emekli aylığı olan 2 bin 500 liranın asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya TürkAkım'da gaz sevkiyatını durduracak

Gazprom, 21 ila 28 Haziran tarihlerinde yapılacaık yıllık bakım nedeniyle gaz sevkiyatının durdurulacağını açıkladı

Araplar Türkiye'de 10 Alana Yatırım Yapacaklar

Suudi Veliaht Prensi bin Selman, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ağırlanacak. İkili ve heyetlerararası görüşmelerde 10 alanda iş birliği ele alınacak.

Fiat Doblo 2022 fiyatı enişteleri üzecek!

Fiat Doblo, 2000 yılından bu yana uygun fiyat konseptiyle sürücü karşısına çıktı. Gerek geniş bagaj hacmi gerekse güçlü motoruyla ülkemizde sıklıkla tercih edilen ticari, son zamlardan sonra konseptinden büyük ölçüde saptı. Peki Fiat Doblo Combi 2022 fiyatları ne durumda?

Bitcoin'de Tarihi Çöküş!

Bitcoin 2020'den sonra ilk kez 20 bin doların altını gördü.

Toplam 2919 haber.