Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Akaryakıta yapılan zamlara Cübbeli Ahmet Hoca da tepkisiz kalamadı

Kendi Youtube kanalı üzerinden konuşmalar yayınlamaya devam eden Cübbeli Ahmet Hoca, benzin fiyatlarının yükselmesinden yakındı.

Altın fiyatları düşüşte! 10 Haziran altın fiyatları, çeyrek altın, gram altın fiyatları son durum

Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Dün, ons fiyatı ve dolar kurundaki hareketlere paralel dalgalı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 1.020,7 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, güne yatay başlamasının ardından öğle saatlerinde düşüşe geçti. Gram altın fiyatı 1.017,39 lira seviyesinde işlem görüyor. İşte 10 Haziran Cuma altın fiyatları, çeyrek altın ve gram altın fiyatı anlık alış - satış rakamları

25 Bin TL Üzeri Limitli Kredi Kartlarında Asgari Ödeme Tutarı 2 Katına Çıkarıldı

BDDK, kredi faiz oranlarıyla ilgili yeni bir düzenlemeyle giderek vade sınırlarında büyük bir değişikliğe imza attı. Bu yeni düzenlemeyle birlikte ve üst sınırı 24 ay ve 12 ay olmak üzere değiştirildi.

Tatil artık hayal oldu! İşte bir tatilin maliyeti

Yaz sezonunda tatil yapmanın hayalini kuruyorsanız, bu sene bir kere daha düşünmeniz gerekiyor. Çünkü asgari ücretli ve emeklinin, Avrupalı asgari ücretli ve emeklinin karşısında bir kere daha ezildiği rakamlarla ortaya çıkıyor.

Ay sonu hesabı yapanlar dikkat! Kredi kartı asgari ödeme yüzdesi değişti

Limiti 25 bin TL'nin altında olan kartlar için asgari ödeme tutarı dönem borcunun yüzde 20'si, limiti 25 bin TL'nin üzeri olan kartlar için asgari ödeme tutarı dönem borcunun yüzde 40'ını kapsayacak.

Benzine gelmiş geçmiş en büyük zam geliyor!

Bu gece yarısından sonra benzine 2,18 lira, otogaza ise 54 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

"Zor günler geride kaldı, daha zoru geliyor"

Ekonomist Ali Ağaoğlu ve gazeteci Hakan Güldağ Şans Sohbetleri'nde bu hafta iş dünyasının ve piyasaların ekonomi politikalarındaki kaygılarını masaya yatırdı.

Hazine'den yeni açıklama: Taviz yok, birinci öncelik enflasyon

Hazine ve Maliye Bakanlığı, hareketli geçen akşamın ardından bu sabah yaptığı paylaşımla 6 maddede enflasyonla kurumlar arası ortak mücadele vurgusu yaptı.

İnşaat maliyetlerinde rekor artış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı inşaat maliyet endeksi verisini açıkladı. Buna göre inşaat maliyet endeksi nisanda aylık bazda yüzde 6,12 yıllık bazda ise yüzde 106,60 arttı. Böylece inşaat maliyetleri rekor seviyelerdeki seyrini sürdürdü.

İşsizlik rakamları açıklandı

TÜİK'e göre, nisanda dar tanımlı işsiz sayısı bir önceki aya göre 65 bin kişi artarak 3 milyon 853 bin kişi oldu. Geniş tanımlı işsiz sayısı ise yüzde 21,7 oldu.

Gram altının fiyatı 1.024 lira seviyesinden işlem görüyor!

Gram altının fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasından sonra saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,2 artışla 1024 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.637 lira, cumhuriyet altını da 6.817 liradan alıcıyla buluşuyor.

Bir zam da benzine geliyor

Artan dolar kurunun etkisiyle motorine gelen 1,93 kuruşluk zammın ardından bir zam da benzinde bekleniyor.

Yumurta üreticileri: Piyasada yumurta kalmayacak, 30'lu koli 100 liraya satılacak

Yumurta üreticileri, iflasların ve sektörden çıkan firma sayısının arttığını belirterek, "Piyasada yumurta tavuğu kalmayacak ve vatandaş 30’lu koliyi 100 liraya alacak" diyor.

Faturasını ödeyemeyen 1.2 milyon kişinin doğalgazı kesildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) resmi verilerine göre 2021 yılında faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesilen abone sayısı yüzde 43.2 oranında arttı.

Dolar arttı LPG zam sinyali verdi

Dolar kurunun 6 ay sonra 17 TL'yi aşması sonrasında akaryakıt fiyatına zam yolu gözüktü. Sektör kaynakları LPG'ye zam beklendiğini açıkladı.

İŞKUR: Kayıtlı işsiz sayısı yüzde 22 arttı

İŞKUR verilerine göre mayıs ayında kayıtlı işsiz sayısı geçen yılın dönemine göre yüzde 22,3 artarak, 3 milyon 537 bin oldu.

Bozdağ: 1 Temmuz 2023'e kadar kira zamları yüzde 25'i geçmeyecek

Kira zamlarıyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Temmuz 2023'e kadar yapılacak kira zamlarının yüzde 25'i geçmeyeceğini açıkladı.

IMF: Enerji fiyatlarını kontrol etmeyi bırakın, dar gelirli kesimler korunmalı

IMF raporunda, temel gıda maddelerine uygun fiyatlı erişimin sağlanmasına öncelik verilmesi belirtildi.

Passat fiyatları 2 ayda 200 bin TL’den fazla zam gördü

Son zamların ardından 1,7 milyon TL barajını geride bırakan Volkswagen Passat Sedan fiyatları, 2 ayda düşündürücü boyutta artışa sahne oldu.

Toplam 2919 haber.