Tatil artık hayal oldu! İşte bir tatilin maliyeti

Yaz sezonunda tatil yapmanın hayalini kuruyorsanız, bu sene bir kere daha düşünmeniz gerekiyor. Çünkü asgari ücretli ve emeklinin, Avrupalı asgari ücretli ve emeklinin karşısında bir kere daha ezildiği rakamlarla ortaya çıkıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Türkiye ekonomi, tarım ve istihdam alanlarında sıkıntıların yaşandığı dönemden geçerken, bir sıkıntı da turizm sektöründe yaşanıyor.

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar tatil hayali kurmaya başladı. Ancak planların gerçekten 'hayal' olarak kalacağını söylemek mümkün.

Türkiye'de en çok tercih edilen tatil beldelerinde otel fiyatları aldı başını gitti diyebiliriz.

Turizmciler açısından bakıldığı zaman onlar da sıkıntılarını şu şekilde ifade ediyorlar; “Gıda ve enerji maliyetlerindeki artış karşısında, kar etmeden ya da çok az bir kar payıyla sezonu kapatabileceğiz” diyorlar.

Son dönemlerde hem asgari ücretin enflasyon karşısında erimesi hem de emekli maaş zamlarının yeterli düzeyde artmaması nedeniyle, 'Tatil yapmak artık hayal oldu' demek mümkün.

Türkiye'de emeklilerin Avrupa'ya çıkmasını bırakın, Türkiyede bile en yakın tatil beldesinde tatil yapması imkansız bir hale geldi. Emeklinin 3 aylık maaşıyla 3 gün tatil yapması hayalin bile ötesinde gözüküyor.

ALAÇATI'da 2 kişilik bir aile 3 gece tatil yapmak isterse 3,610 TL-29,070 TL arasında

BODRUM'da 2 kişilik bir aile 3 gece tatil yapmak isterse 2,400 TL-950,400 TL arasında

ÇEŞME'de 2 kişilik bir aile 3 gece tatil yapmak isterse 2,574 TL-40,482 TL arasında

FOÇA'da 2 kişilik bir aile 3 gece tatil yapmak isterse 2,042 TL-25,560 TL arasında

MARMARİS'te 2 kişilik bir aile 3 gece tatil yapmak isterse 2,280 TL-60,540 TL arasında bir bütçeyi gözden çıkarması gerekiyor.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN