Eğitim

Eğitim Haberleri

Takvim Belli Oldu! Okullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı takvimini açıkladı.

20 bin öğretmen ataması kontenjanları branş dağılımı belli oldu!

2022 yılında 20 bin öğretmen ataması kontenjanları branş dağılımı belli oldu.

KYK Yurt Ücretlerine Yüzde 80 Zam Geldi: Sosyal Medyada Öğrenciler Adeta İsyan Etti

KYK Yurtlarına ? oranında zam yapıldığını gösteren haberler sosyal medyanın gündemine oturdu. Birçok öğrenci, yapılan artışa tepki gösterdi.

Lise tercihleri pazartesi günü başlıyor

4 Temmuz'da başlayacak lise tercihleri, 20 Temmuz saat 17.00'ye kadar devam edecek.

KYK borçları nedeniyle 400 bin öğrenci icralık

Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) alınan öğrenim kredisini ödeyemeyen 5 milyon öğrenci bulunuyor. Toplam borç 6 milyon TL. 400 bin kişi ise icralık.

LGS sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8'inci sınıfta eğitim gören 1 milyon 236 bin 313 öğrenciye yönelik 5 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı.

LGS sonuçları yarın açıklanacak

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8'inci sınıfta eğitim gören 1 milyon 236 bin 313 öğrenciye yönelik 5 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları yarın açıklanacak.

Öğretmenlere müjdeli haber! 2022 yılında atama olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında öğretmenlere atama müjdesi verdi. Bakan Özer, "Öğretmen ataması 2022 yılında olacak. Çalışmalarımız nihayetlendi. Maliye Bakanımızla da görüşmelerimiz bitti. İnşallah 2022-2023 öğretim yılında yani eylülün ilk haftasında atamalar yapılacak şekilde süreci kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

TYT sınavından çıkan öğrenciler, içinde Acun'un olduğu bu fotoğrafı paylaştı: Türkçe çok zor

Bugün üniversite sınavına girecek öğrenciler, Temel Yetenek Sınavı'na tabii tutuldu. Sınavdan sonra ise sosyal medya adeta öğrencilerin paylaşımlarıyla yıkıldı. Türkçe sorularının zor olduğunu belirten öğrenciler, şıkların benzerliklerini ünlü yapımcı Acun Ilıcalı'nın fotoğrafı üzerinden anlattı.

KPSS'de Çıksa Sınava Girenlerin yüzde 99'unun Bilemeyeceği Bir Garip Mantık Sorusu

Şimdiye dek karşılaştığınız bütün mantık sorularını unutun. Bu soruyu çözmeye çalışırken beyin hücrelerinizin feryat ettiğini duyabilirsiniz.

Araştırma: Üniversite öğrencileri, diğer yetişkinlere göre çok daha yalnız hissediyor

Öğrencilerin çektiği yalnızlıkta pandemi nedeniyle eğitimin bir süre uzaktan gerçekleşmesinin de etkili olduğu belirtildi.

Bakanlık, Sosyal Medyada 'Çocukları Üzerinden' Para Kazanan Ebeveynleri Tespit Etmek İçin Ekip Kurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklarının görüntülerini paylaşarak sosyal medyadan para kazanmaya çalışan ebeveynlere karşı harekete geçildiğini açıkladı. Bakan Derya Yanık, "Sosyal Medya Çalışma Grubu" adı altında ekipler kurulduğunu söyledi.

MEB'den Flaş Devamsızlık Kararı! Sınıf Tekrarı Yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, lise son sınıfa denk gelen ve üniversite sınavına girecek 12. sınıf öğrencilerinin, devamsızlıktan dolayı sınıf tekrarı yapmayacağını duyurdu.

LGS sınavına girerken okunması gereken dua ve zikirler! 2022 LGS sınavı için okunacak en etkili dualar...

Aylardır ilgiyle beklenen 2022 LGS sınavı yarın gerçekleşecek. LGS sınavı için öğrenci ve veliler en etkili duaları sorguluyor. Sınav öncesi çalışmalarını tamamlamış olan öğrenciler artık dualarını ederek sınava girmiş olacak. Peki LGS sınavına girerken okunması gereken dua ve zikirler neler? İşte 2022 LGS sınavı için okunacak en etkili dualar...

Yaz okulu başvuru tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları ile yaz okulları için başvuruların 15 Haziran'da başlayacağını duyurdu.

İyi Parti: LGS'yi kaldıracağız!

5 Haziran Pazar günü Lise Giriş Sınavı'na (LGS) girecek olan yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrenciye başarılar dileyen İyi Parti, LGS’ye yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

Sınıf geçme şartları: Lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır

2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. döneminin bitmesine sayılı günler kala öğrenciler sınıfta kalma hakkında araştırmaları hızlandırdı.. Peki bu sene lisede sınıfta kalma var mı, kaç zayıfla kalınır?

YKS sınav giriş belgeleri erişime açıldı!

Üniversite sınavına kısa bir zaman kala YKS sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından erişime açıldı.

DGS başvuruları için son gün

ÖSYM, 3 Temmuz'da gerçekleştirilecek Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) geç başvuruları için bugün son gün uyarısında bulundu.

Toplam 699 haber.