Açık Öğretim Lise Sınav Tarihleri Belli Oldu

AÖL sınavları için geri sayım başladı. Lise diploması sahibi olmak isteyen öğrenciler, sınav hazırlıklarını sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık Öğretim Lisesinde okuyan adaylara sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltilecek. Dersleri geçerek, başarılı olmak isteyen adayların bir üst sınıfa geçebilmesi için geçebilmesi için AÖL 1. dönem sınavlarına katılmaları gerekiyor. Geçtiğimiz dönem sınavlar çevrimiçi olarak internet üzerinden düzenlenmişti. Peki AÖL 1. dönem sınavları online mı, nasıl yapılacak? İşte MEB'in yayınladığı takvim ve sınava dair diğer detaylar…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

ÇIK LİSE SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir yılda toplam üç sınav gerçekleştirilmektedir. Yayınlanan takvime göre 1. dönem sınavları online olarak internet üzerinden yapılacak. Adaylar sınav ekranına Açık Öğretim Kurumları (AÖK) Bilgi Yönetimi Sistemiyle erişim sağlayacak. Online sınavlarda sınav ekranının dışına çıkmak veya herhangi bir kaynaktan yararlanmak yasaktır.

Açık Öğretim Lise Sınav Tarihleri Belli Oldu

AÖL AÇIK LİSE SINAV TARİHLERİ

MEB’in yayınladığı takvimde Açık Lise sınavlarının Aralık ayı içerisinde yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Sınav gün ve saatlerinin duyurulması sonrası detaylar haberimize eklenecektir.

HER DERS İÇİN 20 SORU YÖNELTİLECEK!

Açık Öğretim Lisesi sınavlarında öğrencilere sorumlu oldukları her ders için toplam 20 soru yöneltilir. Bu soruların yanıtlanması için sınav süresi 30 dakika olarak belirlenmiştir. Sınavlar online olarak organize edilirken, sınav ekranının yanında başka bir tarayıcı açmak, sınav sorularını paylaşmak, kopya çekmek, sınavda ekran görüntüsü veya video kaydı almak yasaktır. Bu kuralları ihlal ettiği tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.

100 PUAN ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLECEK!

Açık Lise sınavları 100 puan üzerinden değerlendirmeye alınmaktadır. Öğrencilerin başarılı olması için belirlenen alt sınır 45 puandır. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında her doğru yanıtın puan olarak karşılığı 5 (beş) olarak belirlenmiştir. En az 9 soruya doğru yanıt veren öğrenci dersi başarıyla tamamlamış sayılır. Öğrencilerin sınavda yanlış yanıtladıkları sorular, doğru cevapları puan hesaplamasında etkilemez.

AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı sınav sonuçlarının açıklanma tarihine ilişkin resmi bir duyuru yayınlamadı. Ancak daha önceki sınavlar göz önünde bulundurulduğunda sınavların 2 hafta içerisinde açıklanması öngörülüyor. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmaz. Sınav sonuçları Açık Öğretim Kurumları Öğrenci Bilgi Sisteminden açıklanacaktır.

AÇIK LİSE MEZUNİYET ŞARTLARI

Milli Eğitim Bakanlığı, geride bıraktığımız eğitim döneminde 18 yaş ve üzeri için mezuniyet şartlarında değişikliğe gitti. 18 yaş altı öğrencilerin mezun olabilmesi için toplam 8 dönem ve üzeri ders alması, 18 yaş üzeri için ise en az 5 dönem ve üzerinde eğitim alması gerekmektedir. İşte diğer mezuniyet şartları;

Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekir.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN