MEB'de Yeni Dönem! Atamalar İptal Ediliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir dizi şube müdürü ataması, 76. maddeye dayandırılarak yapılıyordu. Ancak bu uygulama, sendikaların açtığı davalar sonucunda mahkeme kararıyla iptal edildi. Bakanlık, bu iptal kararını mahkemeye taşıdı, ancak itirazları reddedildi. Sonuç olarak, 76. maddeye dayalı sınavsız şube müdürü atamaları iptal edilecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir dizi şube müdürü ataması, 76. maddeye dayandırılarak yapılıyordu. Ancak bu uygulama, sendikaların açtığı davalar sonucunda mahkeme kararıyla iptal edildi. Bakanlık, bu iptal kararını mahkemeye taşıdı, ancak itirazları reddedildi. Sonuç olarak, 76. maddeye dayalı sınavsız şube müdürü atamaları iptal edilecek.

ir süredir uygulamada olan 76. madde atamaları ile Yusuf Tekin'den önce bakanlar tarafından bir çok şube müdürü ataması yapılmıştı. Sendikaların mahkemeye dava açmasıyla birlikte mahkemeden iptal kararı çıkmıştı. MEB bu iptal kararının mahkemeye taşıdı ve mahkemeden nihai sonuç geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı itirazlarını yaptı ancak bu itirazlar reddedildi ve sınavsız şube müdürü atamaları iptal edilecek. 76. Maddeden Atanmış Şube Müdürleri Görevden Ayrılacak

76. Madde Ataması Nedir?

Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 657 Sayılı Kanunun 68. maddesindeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN