Eğitim İş Genel Başkanı Özbay: Okulların tamamını imam hatibe çevirdiler

Okullarda eğitimin dinselleşmesi adımlarına her gün yenileri ekleniyor. Amasya'da müftülük okulda toplantı düzenlerken, TÜGVA ekibi de bir lisede söyleşiye katıldı. Eğitim İş Genel Başkanı Özbay, 'MEB, Diyanet İşlerinin bir alt kurumu haline geldi' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Laik ve bilimsel eğitime karşı adımlar hız kesmeden devam ediyor. Okul öncesi eğitim, ilköğretim kurumları ve yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında mescid zorunlu hale getirdi.

Ortaokulda din dersi 16 saate çıkarıldı. Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Protokolüyle imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kuran kursu hocaları okullarda "manevi danışman" sıfatıyla görevlendirildi. Müftülükler ile iktidara yakın dernek, cemaat ve tarikatlar de okul ve yurtlarda sürekli etkinlikler düzenliyor.

TÜGVA EKİBİ OKULDA SÖYLEŞİDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Amasya ekibi, Karadeniz Bölge Sorumlusu Hüseyin Altıntaş'ın da katılımıyla 11 Kasım'da Amasya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "İşin ehli" programına katıldı. Atölyeleri gezen TÜGVA ekibi, öğrencilerle söyleşiye katıldı.

MÜFTÜDEN 'BAŞARININ YOLLARI' KONFERANSI

Amasya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ise okullarda ve pansiyonlarda sohbet ve istişare toplantılar yaptı. Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz da 11 Kasım'da Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Hüsnüşah Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda öğrencilere "Başarıya ulaşmanın yolları" başlıklı bir konferans verdi.

'SİZ GELECEĞİN ANNELERİ OLACAKSINIZ'

Müftü Ayvaz konuşmasında, "Sizler, geleceğin anneleri olacaksınız. Bir kadını yetiştirirseniz toplumu kurtarırsınız. Bir erkeği yetiştirirseniz o da kendini kurtarır. İnsanlığın en büyük öğretmeni olan Hz. Muhammed, nasıl bir gençlik yetiştirmiştir? Bizim gençliğimiz de onun öğretileriyle şekillenmeli, Fâtımî gençliği gibi olmalı" dedi. Programa katılan öğrencilere kurayla hediyeler verildi.

'MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, DİYANET'İN ALT KURUMU HALİNE GELDİ'

Yaşananları Artı Gerçek'e değerlendiren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadim Özbay, AKP iktidarının okul ve yurt sayısını artırmak yerine cemaat ve tarikatların önünü açtığını; imzalanan protokollerle eğitimi kendilerine yakın derneklere, cemaat ve tarikatlara bıraktığını söyledi.

Özbay, "İmam hatipler açtılar, bekledikleri ilgiyi bulamadılar. Bilal Erdoğan, 'İmam hatip açmak yetmez, bütün okulları imam hatipleştirmeliyiz' diyor. Devlet okullarının tamamını ders içeriği açısından imam hatip okullarına çevirdiler. Aslında okullarımızı medreseleştirdiler. İçerisinde mescit var, zorunlu-seçmeli din dersleri var, üç dersten biri din dersi oldu. Protokollerle cemaat ve tarikatlar okullarda cirit atıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir alt kurumu haline geldi" diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN