Sağlık

Sağlık Haberleri

Besni Devlet Hastanesi'ne ek hizmet binası yapılıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından 2024 yılı yatırım programına alınan Besni Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası için çalışmalar başlıyor.

Akupunktur ile sigarayı bırakmak mümkün

Medical Point Gaziatep Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Cengiz İşbilen, Akupunktur tedavisi ile zayıflama ve sigara bırakma hakkında bilgiler verdi.

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde implant hizmeti

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, vatandaşlara daha geniş ve kaliteli bir hizmet sunmak amacıyla implant uygulamalarına başladı.

Özel MMT Amerikan Hastanesi'nden 25 Aralık Kurtuluş günü mesajı

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Gaziantep Özel MMT Amerikan Hastanesi Genel Koordinatörü Dr. Vejdi Yıldız, 'Gaziantep savunması, bir milletin tarihte emsali görülmemiş zaferlerinin en büyük örneğidir. 25 Aralık tarihi sadece Gaziantep için değil Türkiye için de büyük bir anlam taşımaktadır' dedi.

Dicle Kaymakamı Yurdagül'den hastane müjdesi

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Kaymakamı Kadir Yurdagül, 6 Ekim 2023 tarihinde yapılan yeni 60 yataklı Dicle Devlet Hastanesinin yapımına yakında başlanılacağı müjdesi verdi.

Kahta Sağlıklı Hayat Merkezi hizmet vermeye başladı

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kahta Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Siirt'te Eczanelerde İlaç Sıkıntısı: Tansiyon, Kolesterol ve Kanser İlaçlarında Temin Sorunu Büyüyor

Siirt'te eczanelerde yaşanan ilaç sıkıntısı, tansiyon, kolesterol ve kanser hastalarını olumsuz etkiliyor. Pazartesi günü yapılması beklenen zam öncesi ortaya çıkan bu sorun, eczacıların çözüm taleplerini beraberinde getirirken, vatandaşlar da mağdur olma endişesi yaşıyor

Dr. Kalender'den kalça ağrısı açıklaması

Medical Point Gaziantep Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kalender, çocukluk çağında kalça ağrısının sıklıkla görülme sebebinin geçirilen bir enfeksiyon sonrası kapsüldeki sinovit (Eklem zarındaki iltihaplanma) olduğunu belirtti.

16 yaşındaki İsmet'e Ortez-Protez Yapım ve Uygulama Merkezi umut oldu

Gaziantep'te, 8 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu sol ayağını kaybeden ve 11 yaşında tanıştığı ampute futbolu ile tekrar hayata tutunan İsmet Hasan'a Ortez-Protez Yapım ve Uygulama Merkezi'nde yeni protez bacak takıldı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde Denge Merkezi kuruldu

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Bölümü bünyesinde Denge Merkezi kuruldu.

Kışın mutsuz olanlar dikkat: Mevsimsel depresyon yaşıyor olabilirsiniz

Kışın mutsuz olanları uyaran Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, Mevsimsel depresyon yaşayan kişilerin melatonin ve serotonin seviyelerinde değişiklik oluyor. Bu duruma karşı da ışık terapisi öneriyoruz dedi.

Siirt’in Evladı SMA Hastası Ensar Hayatını Kaybetti

Siirtli SMA hastası bebek Ensar Yel hayatını kaybetti. İstanbuş’da uzun süredir tedavi altında olan SMS hastası Ensar Yel, bu sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Hematoloji Uzmanı Candır, hasta kabulüne başladı

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne atanarak göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Burcu Aslan Candır, hasta kabulüne başladı.

Ölmek üzere olan bir kişi domuz kalbi nakliyle hayata döndü

Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorları ölmek üzere olan hastaya genetiği değiştilmiş domuzun kalbini nakletti.

Araştırma: Yapay zeka, kalp krizi geçirme riskini 10 yıl önceden tespit edebiliyor

Yapay zeka teknolojisi sayesinde kalp hastalarının erken teşhis ile iyileştirilebileceği ve binlerce hayatın kurtarılabileceği öngörülüyor

Operatör Doktor Küçük'ten vücut estetiği tüyoları

Medical Point Gaziantep Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Ufuk Küçük vücut estetiği hakkında bilgiler verdi.

Zerzevan Kalesi'nde 1800 yıllık ameliyat aleti bulundu

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Zerzevan Kalesi'nde yürütülen kazılarda 1800 yıllık iki adet ameliyat aleti bulundu.

Çocukluk çağının yaygın hastalığı: Gece terörü

Prof. Dr. İbrahim Öztura, çocukluk çağında "gece terörü" olarak bilinen "parasomnia" hastalığının çok yaygın görüldüğünü belirterek, "Uykuda ortaya çıkan anormal davranış, hareket, uykuda yürüme, konuşma bu gruba giriyor. Özellikle ilkokul çağındaki çocuk nüfusta yüzde 15 civarında görülüyor" dedi.

Araştırma: Sosyal medya kullanımını günlük 30 dakika azaltmak, zihin sağlığını geliştiriyor

Almanya'da yapılan bir araştırma, sosyal medya kullanımını günlük 30 dakika azaltmanın zihin sağlığını ve iş tatminini önemli ölçüde geliştirdiğini ortaya koydu.

Toplam 850 haber.