Sağlık

Sağlık Haberleri

İdrar renginiz hastalıklarınız hakkında bilgi verebilir! İdrar Renkleri Ne Anlama Gelir?

Belki dikkat etmemişsinizdir ancak idrar renginiz size hastalığınızla ilgili alarm verebiliyor. Bunun için hastane ortamında örnek vermenize bile gerek yok. Beyaz, açık sarı, sarı, koyu sarı, turuncu, kırmızı ve yeşil idrar sizin hastalığınızı size önceden verebilir. İşte idrar rengine bakarak kendinize teşhis koyabileceğiniz o yöntem...

Gaziantep'te 3 milyon lira değerinde kaçak ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi

Gaziantep'te bir adreste yapılan aramalarda piyasa değeri 3 milyon 350 bin TL olan gümrük kaçağı 6 bin 850 adet ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

ANKA'dan yeni yıl öncesi sağlıklı beslenme önerileri

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, yeni yıla sağlıklı girebilmek için doğru beslenmenin önemli olduğunu dile getirdi.

Evde egzersiz programı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emre Kurtgil, ev egzersiz programının kas kütlesinin ve gücünün yeniden kazanılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Bilim İnsanlarının Uzun Yaşam Formülü belli oldu..! Bu Besinleri Tüketenler 100 Yaşına Kadar Yaşıyor!

Yapılan bir araştırmada uzun yaşamın sırrı olan besin tespit edildi. İşte bilim insanlarının önerdiği beslenme şekli.

Birçok hastalığa iyi gelen mide dostu zencefile ilgi arttı

Hem hastalıklardan korunmak hem de bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılan bitkiler arasındaki zencefil, doğal tedavi yöntemi olarak tercih ediliyor. Mide dostu zencefilin uzmanlar tarafından koruyucu hekim olarak kullanılması tavsiye ediliyor.

27 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, önümüzdeki yıl 27 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek.

Diyetisyen Kılınç'tan kış aylarında sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü hakkında tüyolar

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Merve Aytaç Kılınç, kış mevsiminde doğru beslenmenin ve kilo kontrolünün püf noktaları hakkında bilgiler verdi.

SANKO Üniversitesi'nden yılbaşı akşamı beslenme önerileri

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efsun Karabudak, yeni yıla girerken yılbaşı akşamı beslenmesinde dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin önerilerinde bulundu.

DEM Parti Siirt Milletvekili Sarıtaş, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Sorunları Gündeme Taşıdı

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı. Sağlık hizmetlerindeki aksaklıkların çözümü için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çeşitli sorular yöneltti.

Siirt'te sağlık personelinin saldırıya uğradığı sağlık merkezi çalışanları iş bıraktı

Siirt Bahçelievler Sağlık Ocağı Şehit Ebe Reşide Kıraçlar Aile Sağlığı Merkezinde görevli veri giriş personeli Murat Aydın, henüz kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından darp edilmesinin ardından sağlık merkezi çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi düzenledi.

Besni Devlet Hastanesi'ne ek hizmet binası yapılıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından 2024 yılı yatırım programına alınan Besni Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası için çalışmalar başlıyor.

Akupunktur ile sigarayı bırakmak mümkün

Medical Point Gaziatep Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Cengiz İşbilen, Akupunktur tedavisi ile zayıflama ve sigara bırakma hakkında bilgiler verdi.

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde implant hizmeti

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, vatandaşlara daha geniş ve kaliteli bir hizmet sunmak amacıyla implant uygulamalarına başladı.

Özel MMT Amerikan Hastanesi'nden 25 Aralık Kurtuluş günü mesajı

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Gaziantep Özel MMT Amerikan Hastanesi Genel Koordinatörü Dr. Vejdi Yıldız, 'Gaziantep savunması, bir milletin tarihte emsali görülmemiş zaferlerinin en büyük örneğidir. 25 Aralık tarihi sadece Gaziantep için değil Türkiye için de büyük bir anlam taşımaktadır' dedi.

Dicle Kaymakamı Yurdagül'den hastane müjdesi

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Kaymakamı Kadir Yurdagül, 6 Ekim 2023 tarihinde yapılan yeni 60 yataklı Dicle Devlet Hastanesinin yapımına yakında başlanılacağı müjdesi verdi.

Kahta Sağlıklı Hayat Merkezi hizmet vermeye başladı

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kahta Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Siirt'te Eczanelerde İlaç Sıkıntısı: Tansiyon, Kolesterol ve Kanser İlaçlarında Temin Sorunu Büyüyor

Siirt'te eczanelerde yaşanan ilaç sıkıntısı, tansiyon, kolesterol ve kanser hastalarını olumsuz etkiliyor. Pazartesi günü yapılması beklenen zam öncesi ortaya çıkan bu sorun, eczacıların çözüm taleplerini beraberinde getirirken, vatandaşlar da mağdur olma endişesi yaşıyor

Dr. Kalender'den kalça ağrısı açıklaması

Medical Point Gaziantep Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kalender, çocukluk çağında kalça ağrısının sıklıkla görülme sebebinin geçirilen bir enfeksiyon sonrası kapsüldeki sinovit (Eklem zarındaki iltihaplanma) olduğunu belirtti.

Toplam 842 haber.