Sağlık

Sağlık Haberleri

Bakan Koca'dan 35 bin sağlıkçı alımıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından basın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu.

Eski diş fakültesi binasında çıkan yangın korkuttu

Adıyaman'da, 6 Şubat depremlerinden dolayı ağır hasar alarak kullanılmayan eski diş fakültesi binasında çıkan yangın korkuttu.

Siirt'te 2 bin 200 kişiye meme, rahim ağzı ve bağırsak kanseri taraması yapıldı

Siirt'te 2023 yılında 2 bin 200 kişi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) meme, rahim ağzı ve bağırsak kanseri taramasından geçirildi, 54 vaka tespit edildi.

Kansere en dayanıklı kan grubu hangisi?

İsveç'in Karolinska Enstitüsü, kan gruplarına göre insanların kanser geliştirme riskiyle ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Kış aylarında güçlü bir bağışıklık için 'altın süt' tüketilebilir

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendiren 'altın süt' tarifinin soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğa karşı iyi geldiğini söyledi.

Glutensiz Bir Başka Kafe'den çölyak hastalarına özel kurs

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Glutensiz Bir Başka Kafe, çölyak hastalarına ve ailelerine yönelik kurs düzenliyor. Gaziantep Şehitkamil Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilen kurs, çölyak hastalarının evlerinde glutensiz yiyecekler yapabilmelerini sağlıyor.

Mide kanseri sinsi ilerliyor

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Gastroentereloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı, dünya çapında en yaygın kanserlerden biri olan mide kanserinin sinsi ilerlediği konusunda uyardı.

9 Şubat Dünya Sigarayı bırakma günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nevhiz Gündoğdu, sigara tüketilmeyen iki saatin sonunda vücudun nikotini atmaya başladığını söyledi.

Geleneksel lezzet hastalıklardan koruyor

Kış mevsiminin şifa kaynağı olan geleneksel lezzetlerden 'kurut', alıcısını bekliyor. Uzun süre muhafaza etmek amacıyla yoğurdu kurutma yöntemi ile üretilen kurut, emziren annelerin sütünü artıyor ve doğal antibiyotik olarak hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor.

Tamamı boyanan hastanenin o duvarı boyanmadı

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin duvarları tamamen boyandı ancak depremde görev alan gönüllü sağlıkçıların isimlerinin bulunduğu duvar öylece bırakıldı.

Kanser hastalarında yorgunluk

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı / Tıbbi Onkoloji Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, kanser hastalarında yorgunluğun en önemli nedeninin kanser tedavilerinin yaygın yan etkisinden kaynaklandığını söyledi.

Ateş, kanser belirtisi olabilir mi?

Kanser belirtilerinin kanserin türüne ve yerine göre değişeceğini söyleyen Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Emin Gökhan Kandemir, “Bazen belirli bir aşamaya gelinceye kadar ortaya çıkmaz. Tümörün yerleşimi çok daha önemlidir. Halsizlik, iştahsızlık gibi kanserin sinsi belirtileri olabilir. Ateş bile tek başına kanser belirtisi olabilir. Bu yüzden insanlar her şeyin farkında olmalıdır” diye konuştu.

Tarım Bakanlığı el attı! Satışı durduruldu... Artık market raflarında olmayacak

Margarinin sağlığa zararlı oluğu konusunda doktorlar hem fikir. Son yıllarda bu konuda ciddi bir bilinç de oluştu. Artık tüketicilerin büyük bir kısmı tereyağı kullanmaya çalışıyor ancak bazı firmalar margarinlerin ambalajını ve raftaki markasını tereyağına benzeterek pazarlıyor. Neyse ki Tarım Bakanlığı bu duruma müdahale etti ve margarinlerin tereyağı görselleriyle satışı yasaklandı.

Kanser vakalarında yüzde 77'lik artış öngörülüyor: Sık görülen türler hangileri?

Dünyada 2022'de tahmini 20 milyon yeni kanser vakası tespit edilirken, kanser sebebiyle 9,7 milyon ölüm yaşandı. En fazla vaka Asya'da görülürken, bunu sırasıyla Avrupa, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Afrika ve Okyanusya takip etti. Kanser vakalarında küresel olarak 2022'ye kıyasla 2050'de ise yüzde 77'lik artış öngörülüyor. 2022'de en sık görülen ve ölümcül olan kanser türü, kadınlarda meme kanseri, erkeklerde ise akciğer kanseri oldu.

3 yaşındaki Esil, solunum cihazından kurtuldu

Gaziantep'te yaşayan ve hayatını trakeotomi ile devam ettirmeye çalışan 3 yaşındaki Esil Ekta, Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde yapılan tedavinin ardından solunum cihazından kurtuldu.

Diyarbakır'da kanser tedavilerinde kullanılan TARE işlemiyle hastalar şifa buluyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kanser tedavilerinde uygulanan Transarteriyel Radyoembolizasyon (TARE) işlemiyle hastalar şifa buluyor.

Geçici barınma merkezlerindeki çocuklara psikososyal destek sürüyor

Adıyaman'da 6 Şubat depreminden en çok etkilenen çocuklara yönelik psikososyal destek çeşitli etkinlikler eşliğinde sürüyor.

Yasaklanan tedavi yönteminin Alzheimer'ı insanlar arasında bulaştırdığı ortaya çıktı

Yapılan yeni bir araştırma, 1985 yılında yasaklanan büyüme hormonu tedavisi prosedürünün insanlar arasında Alzheimer hastalığının bulaşmasına neden olabileceğini öne sürdü. Ancak uzmanlar hastalığın bu prosedür haricinde bulaşma ihtimal olmadığını vurguladı.

Sağlık çalışanları için EKİP sistemi devrede

Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanları ile kuruluşlarının iş ve işlemlerinin elektronik ortamda tek çatı altında toplanmasını sağlayan Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) sistemini hizmete sundu

Toplam 843 haber.